Uch.... no to chyba jednak to nie do końca jest to o co chodziło.... Trzeba koniecznie napisać to na xda w wątku tego gościa...
Przy moim angielskim nie podejmuję próby opisu problemu - zaraz bym coś pokręcił
Poczekam, może ktoś się jeszcze wypowie bo ja sobie odpuszczam

Wrzucę jeszcze tego fixa :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1027388 zobaczę czy to coś pomoże. Wieczorem postaram się dać znać.
Połączone: Kwiecień 11, 2011, 22:18:07
Dobra wykonałem kolejne testy..
1. wgrany fix podany powyżej
2. wpis w reg`u w/g wytycznych Skrobla
3. Proximity włączone
4. DeviceLockXT
5. połaczenie przychodzące wybudza tel widoczne info o możliwości odblokowania tel poprzez naciśniecie "odblokuj"
6. poruszając palcem po ekranie pojawia się zdjęcie osoby dzwoniącej ( o ile jest takowe dodane) oraz "odbierz", "ignoruj"
Problem polega na tym, że nadal nie wiadomo kto dzwoni o ile nie jest zdefiniowany w książce wraz ze zdjęciem ponieważ numeru nie widzimy, ponadto w przypadku nie odebrania połączenia Proximity głupieje - czasami w ogóle nie pozwoli wybudzić telefon (nadal zablokowany) dopiero kolejne przychodzące połączenie go wybudzi ponownie

Kolejne próby przeprowadziłem w konfiguracji jak wyżej ale z wyłączonym Proximity wyszło jeszcze weselej :
1. ekran wygasił się sam (po jakimś czasie) a połączenie przychodzące nie było wstanie wybudzić ekranu ! podświetlone tylko klawisze !
W obu przypadkach odbierając połączenie dialer się pojawiał i niby było OK ale... nie dało się zakończyć połączenia inaczej niż klawiszem "czerwonej słuchawki". Po zakończeniu połączenia zawsze ekran nie dał się "wybudzić"
Na marginesie dodam - może to tylko złudzenie - że telefon przy Device Lock`u stracił trochę "wigoru" i jakby bateryjka szybciej uciekała.
hehe laborat wyszedł

Mam nadzieje, że coś wniosę swoimi spostrzeżeniami zaraz zacznę zabawę bez DeviceLock