[Q]Problem z HSPL

• 6 Odpowiedzi
  • 1538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Heniek-W

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC Desire
[Q]Problem z HSPL
« dnia: Listopad 10, 2010, 20:43:44 »
siemka,
miałem zamiar wykonać hard spl na moim tp2, ściągnąłem potrzebne pliki z wątku na XDA, ale windows wywala mi następujący komunikat podczas uruchamiania Rhodium-HardSPL_V2_00R3:
System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.

Próbowałem otworzyć to i na Windows 7 Jako administrator, jak również na XP, jednak efekt był ten sam.

Czy ktoś może pomóc?
HTC Tornado-> HTC Vox-> I-mate Jaq3-> HTC Charmer-> HTC Wings-> Asus P525-> HTC Hermes-> HTC Artemis-> HTC Dream-> Toshiba TG01-> HTC Blackstone-> HTC Diamond -> iPhone 3G 16 GB-> BlackBerry Storm-> SE Xperia X1-> HTC TP2-> HTC Hero-> HTC Desire

*

tomwil

Odp: [Q]Problem z HSPL
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2010, 23:36:37 »
podepne się tutaj bo  tego samego dotyczy...
no i sobie nabroiłem. Czy słyszał ktoś o innym niż HSPL Olinexa sposobie odblokowania Rhodium??? Chciałem podnieść HSPL a że wywalał error to wgrałem oryginalny ron i spl. I du...a Nie da rady użyć HSPLa drugi raz. IMEI jest blokowany na ichnim serwerze. Napisałem maila ale czuje, że to może troszkę potrwać....
Miałem wgrany poprzednio jakiś inny HSPL bo napis miałem spl cośtam.cośtam a nie Olipro... Stąd moje pytanie o alternatywny sposób odblokowania TP2.

sytuacja opanowana... okazało się prawdą, że tylko raz można użyć HSPL za free. @ raz trzeba zabulić 4GBP (ok 20 zł) żeby odblokować IMEI naszego PDA z ich serwera
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2010, 09:19:25 wysłana przez tomwil »

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2010, 12:37:53 »
siemka,
miałem zamiar wykonać hard spl na moim tp2, ściągnąłem potrzebne pliki z wątku na XDA, ale windows wywala mi następujący komunikat podczas uruchamiania Rhodium-HardSPL_V2_00R3:
System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.

Próbowałem otworzyć to i na Windows 7 Jako administrator, jak również na XP, jednak efekt był ten sam.

Czy ktoś może pomóc?

Może głupie przypomnienie ale czy windows ci wykrył  twoje TP2 poprzez synchronizacje ?
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel

*

Offline Heniek-W

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2010, 21:45:06 »
Oczywiście
HTC Tornado-> HTC Vox-> I-mate Jaq3-> HTC Charmer-> HTC Wings-> Asus P525-> HTC Hermes-> HTC Artemis-> HTC Dream-> Toshiba TG01-> HTC Blackstone-> HTC Diamond -> iPhone 3G 16 GB-> BlackBerry Storm-> SE Xperia X1-> HTC TP2-> HTC Hero-> HTC Desire

*

Offline wyplok79

• 25
  • Sprzęt: HTC Sensation XL/XE/ Touch Pro 2/ Desire/Desire HD
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2011, 21:18:29 »
czyli jeśli jest ten komunikat to trzeba odblokować IMEI naszego HTC TP2 :(

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2011, 23:33:56 »
Ten komunikat oznacza, że ktoś na tym egzemplarzu TP2 wgrywał już wcześniej HardSPL.
Tylko pierwsze wgranie jest za free. Na Twoim miejscu w pierwszej kolejności sprawdziłbym, czy urządzenie nie ma już HardSPL (zajrzyj do FAQ w tym dziale pod hasłem "bootloader").

*

Offline wyplok79

• 25
  • Sprzęt: HTC Sensation XL/XE/ Touch Pro 2/ Desire/Desire HD
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2011, 09:46:06 »
Witam
Tak dzieki za odp.  Zapłaciłem i odblokowali, Faktycznie był wcześniej wgrany HSPL potem serwis no i drugi raz nie da rady.
Pozdrawiam