[pomoc] htc touch pro 2 na WM 6.5 przestał się uruchamiać

• 4 Odpowiedzi
  • 2443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[pomoc] htc touch pro 2 na WM 6.5 przestał się uruchamiać
« dnia: Grudzień 01, 2012, 23:23:24 »
Witam,
jestem nowy na forum więc gdybym pomylił działy czy przegapił poradnik to przepraszam. Sprowadza mnie tu problem techniczny: dziś w trakcie edytowania notatki ni stąd ni z owąd telefon poinformował mnie że nie może jej zapisać, bo za mało pamięci. Jednak jak sprawdziłem, to się okazało że nie wykorzystuje jej nawet w połowie. Inne rzeczy działały, aparat, internet itp. Kilka godzin później nagle odmówił wysyłania sms :/. Zresetowałem telefon, i już się nie uruchomił zatrzymuje się przy próbie wczytania systemu i nie ma zmiłuj. Nie pomogło ładowanie, wyciąganie baterii itp, po prostu koniec współpracy.

Moje pytanie brzmi: co się da z tym zrobić w warunkach domowych? Hard reset? Jak go zrobić w momencie gdy telefon się nie uruchamia? A może to awaria pamięci? Czy da się odzyskać dane zapisane w pamięci telefonu?
Dodam, że na telefonie nic nie było instalowane od daaawna, nie stwarzał ostatnio żadnych problemów, a tu taki niespodziewany zonk. Prosiłbym o prosty język, nie za bardzo ogarniam specjalistyczną terminologię.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
Odp: [pomoc] htc touch pro 2 na WM 6.5 przestał się uruchamiać
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2012, 23:38:07 »
Zalecam... Hard reset. Jak miałeś już takie bugi w systemie to wyglada na to, że się rozsypał, hard reset powinien pomóc - miej na względzie, ze jak HR zadziała to... Pomysl o innym romie, bo ten znowu sie sypnie za jakiś czas.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2012, 23:57:05 »
Dzięki za szybką odpowiedź. A mógłbyś mi podpowiedzieć, jak go przeprowadzić w momencie gdy nie uruchamia się system ? Wszystkie filmiki instruktażowe na YT robione są na sprawnym sprzęcie :) Znalazłem przycisk Reset pod obudową, tylko czy on mi jedynie uruchomi od nowa urządzenie, czy zrobi jakiegoś porządniejszego reseta ? Nie chciałbym sprawdzać w ciemno :)

*

Offline abderyta

• 303
  • Sprzęt: takie tam
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2012, 00:12:46 »
Google Twoim przyjacielem:

" 2. Wciśnij i trzymaj przyciski rozpoczynający rozmowę i kończący rozmowę (lewa i prawa słuchawka),
3. Trzymając powyższe przyciski wciśnij Power i czekaj na pojawienie się instrukcji,
4. Postępuj zgodnie z instrukcją wyświetloną na ekranie, czyli:
- wciśnij przycisk zwiększania głośności i czekaj,
- po zakończeniu procesu ponownie wciśnij przycisk zwiększania głośności.
Urządzenie uruchomi się z ustawieniami fabrycznymi."

A w ogóle to na forum jest odpowiedni dział dla Rhodium. I tam też znajdą się odpowiednie instrukcje.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2012, 00:15:18 wysłana przez abderyta »

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2012, 23:32:20 »
Zrobiłem hard reset zgodnie z powyższą instrukcją. Wygląda na to, że działa poprawnie, chociaż muszę poinstalować od nowa wszystkie programy. Dziękuję za pomoc! :)