Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Rhodium
migotanie diody ładowania
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
7 Odpowiedzi
3154 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dav000
243
Sprzęt: htc TP2
«
dnia:
Lipiec 09, 2010, 20:07:01 »
Witam, chciałem się zapytać . Czy zdarzyło wam się że podczas ładowania pomarańczowa dioda nie świeci się stale tylko mruga rytmicznie?
miałem tak już parę razy, tylko zawsze w samochodzie. Ładowarki oryginalne od HTC 1A i 2A.
pomyślałem dziś że może przez te upału jakiś czujnik termiczny to tak sygnalizuje, schowałem rhodium w cień i po jakimś czasie zaczął ładować.
Czy to to co myślę?
Pozdro
Skrobel
Ekspert HTC Rhodium
1996
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipiec 09, 2010, 21:55:18 »
Ja mam efekt bardzo podobny, ale u mnie miga na przemian zielona i pomarańczowa dioda. Tylko w czasie ładowania i tylko kiedy jest gorąco. Pomaga schowanie w chłodnym miejscu. Także niestety to z pewnością przegrzanie baterii...
Sprawdziłem na xda i sporo ludzi ma ten sam problem zarówno z TP2 jak i HD2. Wygląda na to, że HTC nie przewidziało używania swoich PDA w charakterze samochodowych nawigacji w naszym klimacie...
jakozlowski
Odp: migotanie diody ładowania
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipiec 10, 2010, 17:36:39 »
Dzisiaj rano miałem taki sam przypadek. W nagrzanym samochodzie podłączyłem TP2 do zasilania i odpaliłem Automapę. Po kilku minutach dioda zaczęła migać.
Problemu nie było w drodze powrotnej gdy samochód nie był nagrzany.
dav000
243
Sprzęt: htc TP2
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 10, 2010, 21:50:20 »
Tak myslalem, wlasnie rozmawialem z dziewczyna ktora jest w podrozu. Ma diamonda i twierdzi ze jej nie laduje.
Kazalem jej, tak jak pisal Skrobel , schowac przed sloncem. Diamond to w ogole i bez upalow sie niezle grzeje. Pewnie kilka stopni wyzej i czujnik go odlacza.
Sorki za ogonki, pisze z TP2 na PC
hardie
118
«
Odpowiedź #4 dnia:
Lipiec 11, 2010, 19:40:46 »
Podzielę się moim sposobem.
Oczywiście wszystko zależy od umiejscowienia i od uchwytu, ale ja akurat mam zamocowany uchwyt tak że miejsce na podpięcie tel. jest nad nawiewem. Ten nawiew skierowany w górę, zimne powietrze... i problem znika, PDA jest chłodne nawet po 500km nawigowania i żadnych problemów nie ma.
khropek
15
Sprzęt: HTC Touch Pro 2
«
Odpowiedź #5 dnia:
Lipiec 11, 2010, 20:51:18 »
Ja podobnie jak kolega wyżej umiejscowiłem PDA nad nawiewem, ale przyznam że zdarzyło mi się że diody świeciły na przemian kolorami, na początku myślałem że mam jakieś nie odebrane połączenie, ale po włączeniu wentylacji od razu zaczął ładować.
Skrobel
Ekspert HTC Rhodium
1996
«
Odpowiedź #6 dnia:
Lipiec 11, 2010, 22:58:34 »
Zastanawiam się tylko czy jeżeli "owiejemy" gorącą obudowę zimnym powietrzem (temperatura powietrza przy włączonej klimatyzacji przy samej kratce u mnie wynosi 8 stopni) to wewnątrz telefonu nie zrobi się trochę... wilgotno?
khropek
15
Sprzęt: HTC Touch Pro 2
«
Odpowiedź #7 dnia:
Lipiec 13, 2010, 06:56:35 »
Klimatyzacja ma to do siebie ze osusza powietrze, wiec nie martwiłbym się o to
Drukuj
Strony: [
1
]