[12.03.2010] PROven ROM TP2 PLK v3.0 final [Koniec supportu !!!]

• 2200 Odpowiedzi
  • 266713 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: [12.03.2010] PROven ROM TP2 PLK v3.0 final
« Odpowiedź #1890 dnia: Marzec 15, 2010, 16:42:04 »
(...)Popatrzę, czy da się to naprawić - aczkolwiek całe tłumaczenie jest w Manili więc powinno działać bez zarzutu...

I działało. Jestem pewien, że to w jakiś sposób zależy od ilości albo rodzaju wyświetlanych informacji.
Po HR na pewno było dobrze (bo sprawdziłem z ciekawości), potem zrobiłem Restore, a potem już nie zaglądałem do tej zakładki.
Teraz cały czas mam tak samo, robiłem SR, wyłączałem i włączałem tą zakładkę w ustawieniach, ale menu wciąż wygląda jak na screenie.
Dla mnie jest to szczegół, niemniej piszę bo to o tyle ciekawe, że występuje na obu buildach.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #1891 dnia: Marzec 15, 2010, 16:48:03 »
(...)Popatrzę, czy da się to naprawić - aczkolwiek całe tłumaczenie jest w Manili więc powinno działać bez zarzutu...

I działało. Jestem pewien, że to w jakiś sposób zależy od ilości albo rodzaju wyświetlanych informacji.
Po HR na pewno było dobrze (bo sprawdziłem z ciekawości), potem zrobiłem Restore, a potem już nie zaglądałem do tej zakładki.
Teraz cały czas mam tak samo, robiłem SR, wyłączałem i włączałem tą zakładkę w ustawieniach, ale menu wciąż wygląda jak na screenie.
Dla mnie jest to szczegół, niemniej piszę bo to o tyle ciekawe, że występuje na obu buildach.
Skasuj wszystkie połączenia i będziesz miał znowu po Polsku przez jakiś czas.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1892 dnia: Marzec 15, 2010, 16:51:49 »
Skasuj wszystkie połączenia i będziesz miał znowu po Polsku przez jakiś czas.
Już się zorientowałem, po Twoim wcześniejszym poście. :wink: Wolę jednak mieć całą historię połączeń nawet kosztem nie przetłumaczonego menu :E Tym bardziej, że - jak sam piszesz - to tylko rozwiązanie tymczasowe :)

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #1893 dnia: Marzec 15, 2010, 17:31:36 »
Wolę jednak mieć całą historię połączeń nawet kosztem nie przetłumaczonego menu :E Tym bardziej, że - jak sam piszesz - to tylko rozwiązanie tymczasowe :)

Wystarczy wejść na chwile w dialer/kontakty/historia połączeń  (czyli do defaultu manili), a następnie nic nie robiąc wrócić do home screen i kliknąć na zakładkę 'historia połączeń' i jest wszystko OK. Nie trzeba kasować połączeń. Problem leży w jakimś konflikcie miedzy miedzy manila i dodatkowa zakładką - obie używają tego samego xml'a i coś ie miedzy nimi krzyczy w wyświetlanych tłumaczeniach.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #1894 dnia: Marzec 15, 2010, 18:43:45 »
jak będziesz "wydawał" 3.1 to może zrób, żeby tapeta się wyświetlała na HS Manilli.

A da radę zrobić, żeby tapeta była na każdej karcie manilli?
Jak ustawić autorotacje w manilli?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #1895 dnia: Marzec 15, 2010, 21:25:04 »
Witam, co do historii połączeń to ma to samo brak tłumaczenia, ale ja wogóle tego moda wyłączyłem (korzystam z historii przez dialera tak sie przyzwyczaiłem). Raporty doręczeń w Manili też nie są dla mnie problemem bo dokładnie zacząłem wchodzić przez Menu - Odpowiedz i jest ok, a Manila tylko doczytania wiadomości.
Małe sprawozdanie z dzisiejszego wyjazdu 2x320 km (Warszawa - Chojnice - Warszawa)
1. Całą drogę na AM i żadnej zwiechy :ok:
2. W trakcie nawigowania odpalona muzyka z zakładki z mp3 i wszystko śmiga ładnie.
3. Podczas ww. opcji przycodzi połączenie, gadamy przez głośnowmówiący - muza pauzuje, AM przycicha, jest dyskusja. Połaczenie zakończone, dialer sie wyłącza, pojawia się homescreen, tapiemy TaskMenadżera i mamy AM be najmniejszego problemu.
4. Żeby bvło ekstremalniej włączyłem pełny trafic w AM (odbiór info co 10 min w zakresie średnim) wszystko śmiagło rano godz. 5.00 - 6.00 bez zmian tak jakbym jechał bez traficu (tzn. taka trasa jak kiedyś). W drodze powrotnej godz. 16.00 - 17.00 wypadała gdy byłem obok Torunia - wiadmomo aglomeracja = korki. A nasza AM jak mnie przeciągnęła po wsiach :O to już myślałem, że się pogubimy, ale jednak wszytko bez pudła do domu wróciłem. Ilość kilometrów +/- 2 km więcej czy mniej - żadna różnica.
5. A dla maksimum perwersji w drodze porannej podczas jazdy tzn. AM+trafic, mp3, powłączane wszelkie aktualizacje pogody, miejsca itp. pozwoliłem sobie włączyć Facebooka i na swoim profilu zamieści trzy krótkie wpisy z jazdy tzn. 1. w miejscowości Kikół, 2. k/Torunia, 3. Chojnice. Byłem w szoku bo wszystko równolegle działało bez przycięć. Tzn. małe przycięcie mp3 na poł sekundy w czasie logowania do Facebooka.
Reasumując jak dla mnie bomba. @Qsqa jeszcze raz szacunek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1896 dnia: Marzec 15, 2010, 21:46:43 »
(...)
Reasumując jak dla mnie bomba. (...)
@Budniu, jesteś pewien, że masz Rhodium? Bo ja mam wrażenie, że mówisz o innym telefonie  :mrgreen: :)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1897 dnia: Marzec 15, 2010, 22:22:00 »
Ej, kaman, ma Rhodium z PROvenem   B)

*

Offline rafallbn

• 25
  • Sprzęt: HTC TP2, Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #1898 dnia: Marzec 15, 2010, 23:34:59 »
Witam, co do historii połączeń to ma to samo brak tłumaczenia, ale ja wogóle tego moda wyłączyłem (korzystam z historii przez dialera tak sie przyzwyczaiłem). Raporty doręczeń w Manili też nie są dla mnie problemem bo dokładnie zacząłem wchodzić przez Menu - Odpowiedz i jest ok, a Manila tylko doczytania wiadomości.
Małe sprawozdanie z dzisiejszego wyjazdu 2x320 km (Warszawa - Chojnice - Warszawa)
1. Całą drogę na AM i żadnej zwiechy :ok:
2. W trakcie nawigowania odpalona muzyka z zakładki z mp3 i wszystko śmiga ładnie.
3. Podczas ww. opcji przycodzi połączenie, gadamy przez głośnowmówiący - muza pauzuje, AM przycicha, jest dyskusja. Połaczenie zakończone, dialer sie wyłącza, pojawia się homescreen, tapiemy TaskMenadżera i mamy AM be najmniejszego problemu.
4. Żeby bvło ekstremalniej włączyłem pełny trafic w AM (odbiór info co 10 min w zakresie średnim) wszystko śmiagło rano godz. 5.00 - 6.00 bez zmian tak jakbym jechał bez traficu (tzn. taka trasa jak kiedyś). W drodze powrotnej godz. 16.00 - 17.00 wypadała gdy byłem obok Torunia - wiadmomo aglomeracja = korki. A nasza AM jak mnie przeciągnęła po wsiach :O to już myślałem, że się pogubimy, ale jednak wszytko bez pudła do domu wróciłem. Ilość kilometrów +/- 2 km więcej czy mniej - żadna różnica.
5. A dla maksimum perwersji w drodze porannej podczas jazdy tzn. AM+trafic, mp3, powłączane wszelkie aktualizacje pogody, miejsca itp. pozwoliłem sobie włączyć Facebooka i na swoim profilu zamieści trzy krótkie wpisy z jazdy tzn. 1. w miejscowości Kikół, 2. k/Torunia, 3. Chojnice. Byłem w szoku bo wszystko równolegle działało bez przycięć. Tzn. małe przycięcie mp3 na poł sekundy w czasie logowania do Facebooka.
Reasumując jak dla mnie bomba. @Qsqa jeszcze raz szacunek.

Budniu, zapytam z ciekawości, ile wynosiło zużycie pamięci ram podczas twoich testów?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1899 dnia: Marzec 15, 2010, 23:54:02 »
Wachało się w granicach 75-80% po wyłączeniu wszystkiego zeszło do 57%.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1900 dnia: Marzec 16, 2010, 09:07:46 »
To ja chyba muszę jeszcze raz zrobić flash i HR, bo ja takiego wyniku to nie mam już po godzinie od SR.
Po SR task manager pokazuje 54%, ale wystarczy parę godzin i "samo" robi się 61-63%. Jeśli tylko otworzę wiadomości (np. odbiorę albo wyślę SMSa przez poutlook) mam już w granicach 70% i ani razu mi się nie zdarzyło, żeby zajętość pamięci wróciła do <60%.

Z moich aplikacji w pamięci siedzy wyłącznie LUMOS = 313 kb (tyle pokazuje dotTaskManager). Nie wiem już co źle robię... Nie instalowałem żadnych śmieci, ani tweaków czy modów, a jednak na moim egzemplarzu TP2 nie mogę uzyskać takiej stabilności i ilości wolnej pamięci jaką chwalą inni użytkownicy oficjalnego S2 czy tym bardziej PROven'a. Wczoraj wieczorem zrobiłem SR przed spaniem. Po SR było 54% zajętej pamięci. Rano jak zajrzałem do telefonu (nic przy nim nie grzebałem po SR) było już 61%. Teraz jestem w pracy i może ok. 25 minut jechałem z AM i wysłałem jednego SMSa i mam już 69%.

Pytanie do @qsqa:
- czy można w Twoim ROMie zupełnie wyłączyć Push Internet (chyba, że jest wyłączony domyślnie, ale często po wejściu do ComMng suwak Microsoft Direct Push jest w pozycji ON i dopiero po 1-2 sek sam przełącza się na OFF). Nie mam włączonych żadnych usług aktualizacyjnych (ani pogody, ani żadnych klientów RSS, ani nawet sprawdzania poczty). Próbowałem zainstalować caba znalezionego na XDA-devs = Manila NOPushInternet.cab, ale żadnej różnicy w pamięci nie odnotowałem, a pozycja suwaka nadal jest ON przez moment po włączeniu Mng komunikacji.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1901 dnia: Marzec 16, 2010, 09:46:21 »
O ile pamiętam to przy Manila 2.5 nie ma już push internet i dlatego ten tweak nie działa

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1902 dnia: Marzec 16, 2010, 10:03:33 »
O ile pamiętam to przy Manila 2.5 nie ma już push internet i dlatego ten tweak nie działa
Dzięki, ale nie chodzi mi o sam tweak tylko o dziwne zachowanie przełącznika MS Push w ustawieniach komunikacji. A poza tym jeśli nie ma push internet to po co w ogóle ten przełącznik?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1903 dnia: Marzec 16, 2010, 10:44:58 »
@Skroble zauważyłem taka prawidłowość, że jak już TP2 osiągnie pułap ok. 70% to już uruchamianie kolejnych aplikacji nie daje się tak we znaki zuzyciem RAM-u. Nie wiem od czego to zależy, ale wygląda to tak jakby WM 6.5 potrzebował do działania jakiejś, pewnej - duzej ilości RAM-u, która gdy zostanie osiągnieta juz specjalnie nie wzrasta. Jedno sprostowanie odnośnie mojego poprzedniego postu o % RAM. Zapomniałem napisać, że zuzycie wzrastało zauważalnie gdy odbierałem połączenie (wynosiło 83%) po rozłączeniu wracało do ok. 75%.

« Odpowiedź #1904 dnia: Marzec 16, 2010, 11:13:32 »
Nie widzialem zeby ktos o tym pisal ale zauwazylem maly bug w zakladce E-mail. Cos nie tak z wygladem tych "kopert" po prawej stronie. 

ROM: PROven 3.0 final 21895 Max Manila
Radio: 4.49.25.91

*

Offline rafallbn

• 25
« Odpowiedź #1905 dnia: Marzec 16, 2010, 11:23:53 »
@Skroble zauważyłem taka prawidłowość, że jak już TP2 osiągnie pułap ok. 70% to już uruchamianie kolejnych aplikacji nie daje się tak we znaki zuzyciem RAM-u. Nie wiem od czego to zależy, ale wygląda to tak jakby WM 6.5 potrzebował do działania jakiejś, pewnej - duzej ilości RAM-u, która gdy zostanie osiągnieta juz specjalnie nie wzrasta. Jedno sprostowanie odnośnie mojego poprzedniego postu o % RAM. Zapomniałem napisać, że zuzycie wzrastało zauważalnie gdy odbierałem połączenie (wynosiło 83%) po rozłączeniu wracało do ok. 75%.

Ale na końcu wróciło ci do 57%. Ja taki wynik uzyskuje zaraz po włączeniu swojego TP2. Po kilkunastu minutach użytkowania wzrasta do około 67-70% na Provenie 3.0 ale nigdy nie spadło, a na Provenie 2.5 manilla2.1 utrzymuje mi się w granicach 64%.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1906 dnia: Marzec 16, 2010, 11:33:17 »
Może używacie zbyt wielu aplikacji działających w tle i sterujących pracą TP2 (podświetlenie, blokada, profile itp.). Przy normalnym użytkowaniu u mnie zużycie wynosi jakieś 58% - 64%.
W kwestii zakłądki z mailami to też zauważyłem ten zielony prostokącik, ale jakoś mi on nie przeszkadza, ale faktem jest, że jakiś krzaczek się tam znajduje.
BTW. Mam wrażenie, że HTC celowo w nowego ROM-u nie wyposażyło w HTC Task Menager-a.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 11:39:13 wysłana przez Budniu »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1907 dnia: Marzec 16, 2010, 11:44:53 »
Czy w takim razie możecie porównać listę procesów z dotTask Managera? Czy u was również silnik graficzny gwes.exe zajmuje tyle pamięci? Czy jakieś procesy albo ich "zajętość" jest podejrzana? Mój telefon jest tuż ok 30 minut po SR i nic na nim nie robiłem (o dziwo nawet nikt nie dzwonił), a zajęta pamięć wynosi 67%.

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #1908 dnia: Marzec 16, 2010, 11:56:43 »
Faktycznie mała niedoróbka z tymi raportami w Sense - ogólnie ten mod był przeznaczony dla VGA i dlatego nie można trafić na naszym ekranie.

Chyba jednak wypuszczę w tym tygodniu wersję 3.1 z poprawionym tłumaczeniem, kompletem ikonek i poprawionym "Raportem doręczenia" w Sense - będzie to wersja final and perfect :-)
Ukazał się Opera Mobile 10 final. Czy jest szansa aby ją wrzucić do wersji 3.1??

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1909 dnia: Marzec 16, 2010, 12:01:43 »
@Skrobel faktycznie masz wysokie zużycie. U mnie też jest wysokie, ale o ~10MB mniejsze.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1910 dnia: Marzec 16, 2010, 12:48:53 »
@Skrobel faktycznie masz wysokie zużycie. U mnie też jest wysokie, ale o ~10MB mniejsze.
No właśnie, ale ja od razu po flashu i HR już takie miałem. Jak po HR TM pokazał 53% zajętej pamięci to w pierwszej kolejności zajrzałem do listy procesów i ten gwes.exe już wtedy zwrócił moją uwagę. Na żadnym innym ROMie (również "oficjalnym" S2) tego nie miałem.

A poza tym martwi mnie to, że aplikacje zdają się nie czyścić po sobie pamięci zupełnie w przeciwieństwie np. do Twoich. Wejście do Settings i Komunikacji to od razu jest 1-2% zajętej pamięci więcej i już tak zostaje. Napisanie odpowiedzi na SMS w poutlooku to 3-4% pamięci i też już tak zostaje. Na początku myślałem, że to kwestia ustawienia zamykania aplikacji po tapnięciu na krzyżyk. Oryginalnie było ustawione długie tapnięcie i faktycznie nie zwróciłem uwagi, że mi się "zbierają" otwarte aplikacje. Ale jak to zmieniłem na krótkie tapnięcie, to w sumie niewiele pomogło...

Żeby nie było - i tak ogólnie uważam PROven za najlepszy ROM na bazie WM6.5 (lub wyższym) z jakim miałem do czynienia, bo pomimo zżerania pamięci to pierwszy WM6.5, w którym AutoMapa nie krzyczy z braku pamięci (kiedy np. zjadę z trasy). Do tej pory tylko w WM6.1 AM działała bez komunikatów.

@Budniu, a w ogóle czemu Ty masz tak mało tych procesów? Ja w sumie nic nie wywalałem ze StartUp'a ani z rejestru, bo nie wiem co dokładnie jest potrzebne. A Ty widzę, że nie masz BTTray, CommManagera, JBlendDaemon'a, repllog'a... Czy to wszystko nie jest potrzebne?
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 13:13:00 wysłana przez Skrobel »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1911 dnia: Marzec 16, 2010, 14:24:47 »
Ja ze startupu nic nie wyrzucałem. Procesy, które u mnie chodzą to te co widzisz. Tak jak pisałem powyżej, obawiam się, że możesz korzystać z wielu aplikacji, które nie dość, że działają w tle to jeszcze nie chodzą samodzielnie tzn. uruchamiają coś przy okazji:
BTTray - to uruchamiam przy włączaniu BT, po czym wyłączam (nie korzystam z żadnych słuchawek BT czy przekazywania dźwięku A2DP) w ustawieniac BT nie mam żadnego profilu zestawu czy słuchawek.
CommManagera - to samo uruchamiam, a po wyjściu się wyłącza.
JBlendDaemon'a - u mnie żadna aplikacja nie korzysta z javy w tle. tzn. kiedyś używałem rozkładu jazdy autobusów, ale za każdym razem ładowałem JBlend, a po skończeniu działania wyłączałem wszystko.

BTW w AdvConfTool sprawdź co masz ustawione w: Menedżer zadań HTC>Auto zamykanie. Jeżeli masz wyłączone to włącz. Opcja pomaga uwlonić od aplikacji nie zamykających się do końca.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 14:26:22 wysłana przez Budniu »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1912 dnia: Marzec 16, 2010, 15:38:43 »
Ja ze startupu nic nie wyrzucałem. Procesy, które u mnie chodzą to te co widzisz. Tak jak pisałem powyżej, obawiam się, że możesz korzystać z wielu aplikacji, które nie dość, że działają w tle to jeszcze nie chodzą samodzielnie tzn. uruchamiają coś przy okazji:
Staram się instalować tylko to co jest mi potrzebne do pracy (np. AutoMapa) i to co ułatwia użytkowanie telefonu (np. LockScreen Center Slider, LUMOS, LockDevice) oraz jak dotąd tylko MobiReader. W sumie chyba po to mamy PDA z Windowsem :) Mam 8 zainstalowanych cab'ów (w tym jeden, który jest od HR - pda2day)
BTTray - to uruchamiam przy włączaniu BT, po czym wyłączam (nie korzystam z żadnych słuchawek BT czy przekazywania dźwięku A2DP) w ustawieniac BT nie mam żadnego profilu zestawu czy słuchawek.
Ja w ustawieniach BT też nic nie zmieniałem, mam sparowanego tylko BT dongle. A jak wyłączasz BTTray? Ja jak wyłączam BT w managerze komunikacji, to i tak ten proces zostaje. Podobnie jest jeśli używam ActionScreen'a (rewelacyjne rozwiązanie ten AS pod lewym soft-key'em).
CommManagera - to samo uruchamiam, a po wyjściu się wyłącza.
U mnie zostaje po pierwszym włączeniu. I nie bardzo jest jak go wyłączyć, chyba, że kazać zamknąć proces w dotTM.
Jblend (...)po skończeniu działania wyłączałem wszystko.
Również nie mam nic z javą, ale JBlend jest w pamięci od HR, bo to nawet pamiętam. A wyłączałeś przez taskmanagera? Bo ja nie widzę innej możliwości.
BTW w AdvConfTool sprawdź co masz ustawione w: Menedżer zadań HTC>Auto zamykanie. Jeżeli masz wyłączone to włącz. Opcja pomaga uwlonić od aplikacji nie zamykających się do końca.
Sprawdziłem - mam włączone.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 15:41:52 wysłana przez Skrobel »

*

Offline lolexus

• *
  • 83
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #1913 dnia: Marzec 16, 2010, 15:46:56 »
u mnie też jest 68% (standardowo)
Jackos SkrobPro/JackFull S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 + PLK + Overclock 806MHz

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1914 dnia: Marzec 16, 2010, 16:01:17 »
@Skrobel to ja już faktycznie nie wiem jak Ci pomóc.
Może te aplikacje:
Lumos - w sumie nie wiem po co to instalować skoro TP2 ma zaimplementowane sterowanie podświetleniem z automatu.
LockDevice i LockScreen - blokad telefonu też nie używam (nie mam takiej potrzeby),
Center Slider - to kompletnie nie wiem do czego służy, a info w necie nie mogę znaleźć.
Nie wiem również po jaką cholerę Ci aplikacja do HR, ja tam wyłączam PDA, naciskam słuchawki i power - czyli standartowo, po co mi jeszcze do tego soft ???
BTW:
BTTray - nie było tego procesu bo od SR nie włączałem BT, po włączeniu pojawił się i też nie zgasł, i u mnie to 63Kb czyli prawie 3x tyle co u Ciebie.

*

Offline rafallbn

• 25
« Odpowiedź #1915 dnia: Marzec 16, 2010, 16:22:54 »
U mnie jest podobne zużycie jak u Skrobla w Provenie 3.0 i bez żadnej doinstalowanej aplikacji. Najmniejszcze zużycie mam na Provenie 2.5 z manilla 2.1 po całym dniu użytkowania ( dzwonienie, odbieranie poczty email, przeglądanie internetu) wynosi około 66%

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1916 dnia: Marzec 16, 2010, 16:27:31 »
Spróbujcie tego:
Close Process v. 1.1 aplikacja zamykająca niechciane procesy z automatu o zadanej porze.

*

Offline rafallbn

• 25
« Odpowiedź #1917 dnia: Marzec 16, 2010, 16:48:37 »
Ja jeszcze zauważyłem w Provenie 3.0 że na ekranie głównym w sense, jak mam ustawioną animacje pogody i gdy pada deszcz lub śnieg to nie chodzi ona płynnie tylko widać jak troche klatkuje. W Provenie 2.5 z manilla 2.1 nie miałem tego problemu

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #1918 dnia: Marzec 16, 2010, 17:04:52 »
Spróbujcie tego:
Close Process v. 1.1 aplikacja zamykająca niechciane procesy z automatu o zadanej porze.
Dzięki! Zastanawiałem się nad tym softem jeszcze na stockROMie. Z drugiej strony w cleanRAMie również można wybrać procesy takie, które zawsze będą zamykane (zgodnie z harmonogramem) oraz takie, których zamykać nie wolno.
Tylko na xda w wątku dotyczącym startowania procesów i ich zamykania zdania były podzielone co do tego, które procesy można zamknąć bez problemu. I do tej pory tak niezupełnie jestem pewien co oprócz Javy i CommMng można zamknąć bez strachu :-| Oczywiście zawsze można próbować, ale ja wolę mniej "inwazyjne" metody. ;)

« Odpowiedź #1919 dnia: Marzec 17, 2010, 00:36:51 »
Witam, super rom  :ok: używam od 2 dni ale czy istnieje rom bez dodatkowych programów, chodzi mi o total commandera , tcpmp , capsure, Regeditor, PIM Backup ? Pytam ponieważ nie używam tych programów. Najbardziej zawiódł mnie tcpmp gdzie filmy bez konwersji tną niemiłosiernie, chyba że w opcjach nie umiem znaleźć poprawnej konfiguracji w co wątpię. Teraz używam core player i jest git. A z pozostałych programów chyba nigdy nie korzystałem. Chodzi mi o rom bez dodatków ale wersja pl przeznaczona dla zwykłego użytkownika ( jak ja : czasem film, troche ,muzyki ale głównie office ( word ) )
Twoj rom jest super :wink: