@Qsqa ja mam 2.07.401.1 (80303) WWE spolszczone przez siebie. AM działa ok do czasu instalacji TD2 Tool albo MaxManili. Generalnie krzaki wprowadzają programy, które mają coś wspólnego z edycja rotacji obrazu. Zmieniają jedną gałąź w regu:
Siedziałem, siedziałem anallizowałem wytypowane wpisy w regu odpowiedzialne za rotację ekranu i chyba mam ... Zdaje się znalazłem wpis w regu odpowiedzialny za kaszankę z AM, jest to
HKLM\Software\HTC\HTCSensor\GSensor\EventChangedEx
w stockowym ROM-ie (tzn. działającym bez problemów z AM) wartość tej gałęzi wynosi 2.
Natomiast po zainstalowaniu TD2Tool żadna inna gałąź się nie zmienia tylko ta powyżej i przybiera wartość: 65538 nawet pomimo nie uruchamiania jakiejkolwiek opcji z TD2. Mam teraz stock ROM (jutro potestuję PROvena), a w takiej sytuacji gdyby ktoś mógł sprawdzić w regu jaką wartość ma ta gałąź w PROvenie. Jeżeli tak jak podejrzewam jest 65538 to w 50% jesteśmy w domu. Drugie 50% to kwestia edycji tej gałęzi, po zedytowaniu na wartość: 2 i SR wraca powtórnie wartość 65538
Jak to zmienić na stałe
Jak możecie to sprawdźcie.
TD2 Tools edytuje w ww. sposób tą wym. gałąź natomiast MaxManila, jeszcze do tego edytuje tą:
HKLM\Software\HTC\HTCSensor\GSensor\EventChanged
Ustawiając wartość na 65538 (domyślnie ta wartość jest także równa 2).
Żadnej z ww. gałęzi nie da się zedytować tzn. da się, ale po SR przywracają się domyślne czyli 65538. W PROvenie3 pierwszy z tych kluczy ma wartość 65541 i mam wrażenie, że to te klucze wprowadzają zament. Da się je jakość ustawić podczas gotowania na 2