To bardziej związane jest z wersją RadioROMu a nie z samym ROMem - ja nigdy nie miałem problemu z rozmowami przychodzącymi
Tak, większość osób nigdy nie miała problemów, a być może część z nich w ogóle nie wie, że ma problemy. Ja na fabrycznym WM6.5 też mam to samo, ale jak dotąd tylko kiedy jestem w firmie, więc mam wrażenie, że TP2 po prostu nie radzi sobie z jakąś określoną sytuacją pomiędzy nadajnikami (np. częste przełączanie albo coś podobnego, choć ja w firmie mam nadajnik w zasięgu wzroku). Teorię RadioROMu też należy odrzucić, bo jak dotąd skarżyły się na to osoby używające różnych radio i różnych ROMów.
Ja miewam problemy zarówno z wykonywaniem połączeń (takie jak opisywał @ako119002) jak i z odbieraniem. Zaobserwowałem, że w obu przypadkach przy ikonce zasięgu pojawia się wykrzyknik (w PROven'ie wtedy ikonka robi się czerwona). Po 5-8 sekundach znowu pojawia się "pełny zasięg" i telefon zaczyna dzwonić.
Także myślałem, że to kwestia radioROMu ale w podpisach użytkowników, którzy się wcześniej skarżyli na ten efekt, że problem dotyczy przynajmniej 1.86.401.1 jak i tego najnowszego (z 88 na końcu).