[12.03.2010] PROven ROM TP2 PLK v3.0 final [Koniec supportu !!!]

• 2200 Odpowiedzi
  • 266531 Wyświetleń

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: [08.12.2009] PROven ROM TP2 PLK v2.5
« Odpowiedź #1230 dnia: Styczeń 20, 2010, 07:48:01 »
Z racji tego , że na stockowych romach mam jakieś dziwne problemy ( a to manila przestanie się ładować po instalacji jakiegoś softu , a to powiadomienia przestaną działać występują tylko w taskbarze a dioda led i informacja o nowym sms'ie nie wystepuje ....i wiele wiele innych )
spróbowałem skorzystać z najnowszego dzieła Proven

** Mój konfig ?

RadioRom : 4.49.25.88
Rom : Najnowsza Beta

** Uwagi

Rom stosunkowo szybyszy jeśli miałbym porównać do stockowych , nie zżera tak pamięci a wszystko raczej pięknie hula ... niestety raczej bo albo coś z moim sprzętem nie tak albo jakieś drobne niedopatrzenie :) otóż mam bardzo duży spadek animacji na dwóch zakładkach w manilii
- Main zakładka z pogodą lub z animowaną tapetą - na innych zakładkach suwak jak i jakieś tam opcje działają tak płynnie że aż miło było sie bawić ale na głównej to masakra... po prostu się tnie
- Footprints  , to samo ....z tym ze akurat tego do codziennego nie ozywam wiec out

- faktycznie nie ma w dialerze przycisku odpowiadającego za kasowanie cyfr.

- dlaczego opera 9.7 ? Ta oznaczona numerkiem 10b2  działa znacznie lepiej i jest również bardziej fingerfriendly :)

- Teeter oraz Labirynt w folderze gry , te same gry :)

- DotTask Manager i Menadżer zadań , programy o podobnych zastosowaniach , konieczne jest aby oba znajdowały się w pamięci telefonu naraz ? Tak prawdę mówiąc wiele aplikacji bym i tak pokasował , ludzie pewnie sobie i tak doinstalowują to co im się podoba ;)  2x Jblend - jeden w narzędziach drugi w Multimediach.

- Nie ma opcji o właścicielu urządzenia często wykorzystywane jako rejestracja programów

- Nie ma opcji zmiany blokady urządzenia / w stockowym 6.5 był wybór pomiędzy blokadą slidera ( ta kłódka ) a klasyczną blokadą gdzie była tylko opcja odblokuj i git  , szkoda bo akurat korzystam na co dzień z tej drugiej.

- Opcja GDI zablokowana , gdzieś na xda czytałem że w 6.5 jest zablokowana i tyle . W wielu programach po prostu nie da się jej wybrać a np w takich jak emulator MorphGear jest zalecana do naszych maszynek aby móc grać z poziomu Landscape i Klawiatury :)

- W trybie landscape ikonki suwaka nie trafiają centralnie w swoje miejsce ;) są nastawione tak połowicznie i najeżdżają na inne ikony

- Wiele również plusów ale wszyscy je znamy i cenimy :) także duża pochwała dla autora :) może któreś z moich uwag zostanie zastosowana przy następnych edycjach
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 08:11:07 wysłana przez ExDeaTh »
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
« Odpowiedź #1231 dnia: Styczeń 20, 2010, 08:47:28 »
- Nie ma opcji o właścicielu urządzenia często wykorzystywane jako rejestracja programów - JEST
- faktycznie nie ma w dialerze przycisku odpowiadającego za kasowanie cyfr.  - u góry po prawej stronie jest "strzałka"
- Nie ma opcji zmiany blokady urządzenia   - JEST

niech kolega pobawi się dłużej nowym softem, a zapewne dotrze do "brakujących"opcji ;-)

P.S.  nie widziałem jeszcze 100% idealnego romu do żadnego fonika. Ten moim zdaniem jest bardzo stabilnym i szybkim romem, GRUBO ponad przeciętną,
ale każdy ma wybór np. energy rom :)
... Nothing is stronger from destination ...

*

jakozlowski

« Odpowiedź #1232 dnia: Styczeń 20, 2010, 08:56:03 »

- faktycznie nie ma w dialerze przycisku odpowiadającego za kasowanie cyfr.  - u góry po prawej stronie jest "strzałka"

- Nie ma opcji o właścicielu urządzenia często wykorzystywane jako rejestracja programów - JEST

Dane właściciela nie ma.
Gdzie jest ta strzałka? U mnie jej nie ma w najnowszym Provenie.

Chyba nie piszesz o najnowszym, wczorajszym Provenie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 09:06:23 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1233 dnia: Styczeń 20, 2010, 09:41:36 »
Brak danych właściciela i i strzałki w dialerze to faktycznie moje przeoczenie - wieczorem podrzucę caba z fixem

« Odpowiedź #1234 dnia: Styczeń 20, 2010, 10:22:05 »
Z mojej strony dodam:
1. W menu start zniknal folder z narzedziami do konfiguracji. :(
2. Zniknal cleaRam (jest tylko cleanRAM Config)
Wiem ze te programiki mozna sobie doinstalowac samemu ale tylko pisze co zauwazylem :)
3. Nie wiem czy mi sie zdaje ale chyba w poprzedniej wersji bety w zakladce Ustawienia bylo zarzadzanie polaczeniami.
4. W zakladce zdjecia i filmy w pozycji landscape animacja przy przesuwaniu zdjec dalej sie zacina. Da sie cos z tym zrobic?

Poza tym to ROM smiga az milo.

Mam jeszcze jedno pytanie:
Jak wylaczyc automatyczne obracanie ekranu? Zawsze ustawialem sobie obracanie ekranu pod przyciskiem sluchawki. Osobiscie wole takie rozwiazanie :)
ROM: PROven 3.0 final 21895 Max Manila
Radio: 4.49.25.91

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #1235 dnia: Styczeń 20, 2010, 11:38:23 »
Jak wylaczyc automatyczne obracanie ekranu? Zawsze ustawialem sobie obracanie ekranu pod przyciskiem sluchawki. Osobiscie wole takie rozwiazanie :)
Też mam tego typu pytanie:) Tzn. w romie 2.6 nie ma automatycznego obracania w manili (tylko zakładka zdjęcia i muzyka), chciałem wyłączyc te animacje i właczyc normalne obracanie, tzn. jeśli obróce telefon chciałbym żeby zamiast tych animacji manila przechodziła w normalny tryb landscape

« Odpowiedź #1236 dnia: Styczeń 20, 2010, 12:34:41 »
Pomoże ktoś, chcę wrócić do oryginalnego romu, tylko nei wiem jak, nie weim też jaki miałem

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #1237 dnia: Styczeń 20, 2010, 12:53:03 »
Pomoże ktoś, chcę wrócić do oryginalnego romu, tylko nei wiem jak, nie weim też jaki miałem

Poczytaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143524.0

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1238 dnia: Styczeń 20, 2010, 14:21:32 »
Z mojej strony dodam:
1. W menu start zniknal folder z narzedziami do konfiguracji. :(
2. Zniknal cleaRam (jest tylko cleanRAM Config)
Wiem ze te programiki mozna sobie doinstalowac samemu ale tylko pisze co zauwazylem :)
3. Nie wiem czy mi sie zdaje ale chyba w poprzedniej wersji bety w zakladce Ustawienia bylo zarzadzanie polaczeniami.
4. W zakladce zdjecia i filmy w pozycji landscape animacja przy przesuwaniu zdjec dalej sie zacina. Da sie cos z tym zrobic?

Poza tym to ROM smiga az milo.

1. Masz na myśli katalog tweaki? Zosyawiłem tylko Advanced Configuration w Narzędziach, resztę można dograć
2. Z poziomu CleanRam config możesz również czyścić pamieć - klawisz Czyść teraz
3. A o co dokładnie chodzi?
4. Manila jest ustawiona tak aby tryb landscape był wymuszany przez otworzenie klawiatury

*

jakozlowski

« Odpowiedź #1239 dnia: Styczeń 20, 2010, 14:50:28 »

4. Manila jest ustawiona tak aby tryb landscape był wymuszany przez otworzenie klawiatury

Zdjęcia i Filmy oraz Muzyka obracają się bez wysuwania klawiatury.

Ja zawszą korzystam jedynie z CleanRAM config do czyszczenia.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 14:53:09 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #1240 dnia: Styczeń 20, 2010, 15:06:58 »
Czy robiąc backup w PIM Backup w PROven 2.5 21884 można "przywrócić" zapisane dane w nowym PROven 2.6b 21889 ?

« Odpowiedź #1241 dnia: Styczeń 20, 2010, 15:22:13 »

1. Masz na myśli katalog tweaki? Zosyawiłem tylko Advanced Configuration w Narzędziach, resztę można dograć
2. Z poziomu CleanRam config możesz również czyścić pamieć - klawisz Czyść teraz
3. A o co dokładnie chodzi?

Co do 3 to juz nieaktualne :)

A co to trybu landscape to chodzi mi o to czy mozna calkowicie wylaczyc automatyczne obracanie ekranu kiedy odwroce telefon. Wolalbym gdyby ekran byl caly czas w orientacji pionowej a obrac bym mogl poprzez zaprogramowany przycisk sluchawki.

Pozdrawiam.
ROM: PROven 3.0 final 21895 Max Manila
Radio: 4.49.25.91

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #1242 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:18:21 »
Wczoraj pierwszy raz wgrałem inny niż oryginalny ROMik. Jedna rzecz mi nie daje spokoju. W oryginalnym romie 6.5 siedziała zakładka PROGRAMY. Tutaj aplikacje podpięte są pod ekran HOME. Czy istnieje możliwość i nie "bijcie" jesli takie info już pojawio się gdzieś na forum, żeby zwiększyć liczbę aplikacji na ekranie HOME??

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #1243 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:18:45 »
Ja mam pytanie odnośnie ilości skrótów. Czy da się jakoś ustawić ich liczbę na 4 / 16 jak to było w wersji 2.5. Teraz jest  3 / 9 i są po prostu olbrzymie :) Wrzuciłem do siebie MaxManile tylko po to, by ustawić 4 ikonki na homie, ale nie wiedzieć czemu są one wtedy mniejsze niż te co były w wersji PROven 2.5 także najchętniej pozbyłbym się MaxManili, jakby tylko udało ustawić się ikony z wersji 2.5.

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #1244 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:35:21 »
Czy istnieje możliwość i nie "bijcie" jesli takie info już pojawio się gdzieś na forum, żeby zwiększyć liczbę aplikacji na ekranie HOME??

Tak, przeczytaj TUTAJ

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #1245 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:38:37 »
Ale czy MaxManila 2.81beta (tylko do v2.5.1922xxx) będzie "kompatybilna" z PROven 2.6b 21889 Manila 2.5 ?

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #1246 dnia: Styczeń 20, 2010, 16:43:02 »
Czy istnieje możliwość i nie "bijcie" jesli takie info już pojawio się gdzieś na forum, żeby zwiększyć liczbę aplikacji na ekranie HOME??

Tak, przeczytaj TUTAJ

OK. Dzięki.
Rozumiem, że to jedyny sposób na uzyskanie powyższego.

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #1247 dnia: Styczeń 20, 2010, 17:31:08 »
Ale czy MaxManila 2.81beta (tylko do v2.5.1922xxx) będzie "kompatybilna" z PROven 2.6b 21889 Manila 2.5 ?

Chodze na PROvenie 2.6. beta, wiec nie wiem. Wgraj, zobacz, najwyżej odinstalujesz. I podziel sie spostrzeżeniami :)
Ewentualnie zobacz w info o oprogramowaniu jaki build Manili jest użyty w w twoim romie.
Napisane: Styczeń 20, 2010, 17:28:58
Rozumiem, że to jedyny sposób na uzyskanie powyższego.

AFAIK tak - w romach z Manila 2.5 i funkcjonalnym landscape. W pozostalych romach mozna ten efekt uzyskac w inny sposob, np. wgrywajac Vovichek_Jamrecords_16Shortcuts.cab

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #1248 dnia: Styczeń 20, 2010, 19:11:15 »
No dobra, jestem po instalacji - teraz zabawa.

*

Offline sunnydays

• 27
  • Sprzęt: TP2
« Odpowiedź #1249 dnia: Styczeń 20, 2010, 19:20:05 »
Działające 4/ 16 skrótów na home pod Manillą 2.5 z Landscape: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618839 .
Jackos_S3_JackFULL_1.7.1_PLK
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
« Odpowiedź #1250 dnia: Styczeń 20, 2010, 19:43:14 »
Działające 4/ 16 skrótów na home pod Manillą 2.5 z Landscape: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618839 .
Działa, ale te ikony są nadal małe. Chyba takie same, jak w MaxManili. To nie jest ten rozmiar z PROvena 2.5 Chyba, że mi już coś na oczy padło :) Jakie są Wasze spostrzeżenia?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #1251 dnia: Styczeń 20, 2010, 19:43:29 »
Po pierwsze @Qsqa szacun dla Ciebie :ukłon:
- Main zakładka z pogodą lub z animowaną tapetą - na innych zakładkach suwak jak i jakieś tam opcje działają tak płynnie że aż miło było sie bawić ale na głównej to masakra... po prostu się tnie
- Footprints  , to samo ....z tym ze akurat tego do codziennego nie ozywam wiec out
U mnie nic sie nie tnie, może nie zrobiłeś HR po instalacji ROM-u (bez HR po instalacji np. nie chce wejść wogóle w MenuStart to może być przyczyną) - żaden błąd kucharza, zrób HR i dopiero zabawa,
- faktycznie nie ma w dialerze przycisku odpowiadającego za kasowanie cyfr.
To musze potwierdzić takie są fakty,
- Teeter oraz Labirynt w folderze gry , te same gry :)
Mała pomyłka w TC wejdź: Windows>Menu Start (qsqa spolsczył Start Menu THX)>Programy>Gry>tutaj dwa skróty do tego samego programu tzn Labirynt, jeden usuwasz i po kłopocie. BTW to samo tylko nie wiem czy specjalnie czy niechcący dwa skróty do systemowego Eksploratora Plików tzn. 1. w Menu Start, 2. w Narzędziach (można usunąć tylko ten z Narzędzi tego w Menu Start na wierzchu nie widać przez TC podejrzewam, że edycja pliku Manili odpowiedzialnego za Menu Start załatwi sprawę),
- DotTask Manager i Menadżer zadań , programy o podobnych zastosowaniach , konieczne jest aby oba znajdowały się w pamięci telefonu naraz ? Tak prawdę mówiąc wiele aplikacji bym i tak pokasował , ludzie pewnie sobie i tak doinstalowują to co im się podoba ;)  2x Jblend - jeden w narzędziach drugi w Multimediach.
Tu się z Toba nie zgodzę DotTask i Menadżer Zadań to dwa rózne programy. Jeden jest jedynie menadżerem zadań,a drugi oprócz tego analizuje wszystkie procesy w systemie i daje mozliwość ich "zabicia". Co do Jblend to tak jak powyżej to dwa skróty nie osobne programy jeden (dowolny) można w prosty sposób usunąć i po problemie. BTW sa za to dwa menagery zadań tzn. dodatkowo jest HTC Task Menager.
- Nie ma opcji o właścicielu urządzenia często wykorzystywane jako rejestracja programów
Tu się zgodzę, takie są fakty.
- W trybie landscape ikonki suwaka nie trafiają centralnie w swoje miejsce ;) są nastawione tak połowicznie i najeżdżają na inne ikony
U mnie jest ok. To może być kolejny objaw nie wykonania HR po instalacji ROM-u to narazie tyle, potestuję i sie podzielę.
==================================================================================
UPD 1
- w Program Files pozostałości po CoPilot - do usunięcia w całym systemie brak pliku *.exe i programu na liście.
- albo się nie dopatrzyłem, albo nie ma opcji wyłączenia PushInternet, a w AdvCobfTool nie znalazłem tego tweaka - polecam instalację fix-a z tego postu
- IMO SoftReset w narzędziach jest bez sensu, przecież jest podmapowany PShutUp pod górny hardkey (wł/wył).
No i znowu to tyle, będę dopisywał.
==================================================================================
UPD 2
- IMO bez sensu skrót do telefonu zarówno w połaczeniach jak i w Menu Start - jeden do kosza - po usunięciu jednego usuwa się i drugi, jak dla mnie może być bo i tak telefon wywołuję zieloną słuchawką, a poza tym jest w Ustawieniach>Osobiste
UPD 3
AutoMapa dalej kaszani landscape tzn. kiedy jest ustawione w programie obróć ekran już obraca w dorbą stronę tzn tak jak PDA obróci się w lewo, ale po zrzuceniu jej do pracy w tle i po wejściu w zakładkę muzyka jste maksymalna kaszana, Manila program odczytuje landscape podwójnie tzn. oprócz obrotu o 90o przez system obraca o kolejne 90o przez G-sensor finalnie zakładka z muzyką jest tak jak w trybie portrait, ale do góry nogami z maksymalnymi krzakami.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 22:12:20 wysłana przez Budniu »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #1252 dnia: Styczeń 20, 2010, 20:27:28 »
v2.5.1922xxx jest nr. manilki czyli sense która znajduje się w najnowszym PROvenie. PROven 2.6b 21889, to co pogrubione to nr. buildu WM, bez znaczenia :wink:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #1253 dnia: Styczeń 20, 2010, 21:02:39 »
BTW to samo tylko nie wiem czy specjalnie czy niechcący dwa skróty do systemowego Eksploratora Plików tzn. 1. w Menu Start, 2. w Narzędziach (można usunąć tylko ten z Narzędzi tego w Menu Start na wierzchu nie widać przez TC podejrzewam, że edycja pliku Manili odpowiedzialnego za Menu Start załatwi sprawę),

Lepiej nie usuwać. Ja tak zrobiłem i nie mam wcale….
Wie ktoś jak przywrócić ten skrót ?

v2.5.1922xxx jest nr. manilki czyli sense która znajduje się w najnowszym PROvenie. PROven 2.6b 21889, to co pogrubione to nr. buildu WM, bez znaczenia :wink:

Dokładnie – będzie śmigać. Póki co nie instaluję.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1254 dnia: Styczeń 20, 2010, 21:24:27 »
Przy pomocy TotalComandera znajdź w Windows fexplorer.exe i utwórz skrót tam gdzie chcesz.

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #1255 dnia: Styczeń 20, 2010, 21:44:10 »
Przy pomocy TotalComandera znajdź w Windows fexplorer.exe i utwórz skrót tam gdzie chcesz.

Dzięki - podziałało :)

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1256 dnia: Styczeń 20, 2010, 21:57:19 »
Dla estetyki możesz zmienić sobie nazwę tego skrótu na jaką chcesz.

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
« Odpowiedź #1257 dnia: Styczeń 20, 2010, 22:08:49 »
Brak danych właściciela i i strzałki w dialerze to faktycznie moje przeoczenie - wieczorem podrzucę caba z fixem

Jest szansa na tego caba ?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #1258 dnia: Styczeń 21, 2010, 00:02:23 »
Mam pytanie jak wyłączyć autorotację lub animacje w zakładce z muzyką i albumie ???

*

Offline M2nsTEr

• *
  • 57
« Odpowiedź #1259 dnia: Styczeń 21, 2010, 07:25:10 »
przerzucilem sie z PROven 2.4 28011 Manila 2.5 na najnowsza bete doslownie godzine temu i musze przyznac ze brakuje mi paru istotnych rzeczy.

- z dobrych informacji Dialer fix do wersji 2.4 dziala na becie i dodaje strzalke do kasowania znakow :proud: :proud:

- z minusow: nie uruchamia mi sie automapa. Pojawia sie komunikat " trwa uruchamianie" i po 5 minutach mi sie znudzilo. zeby bylo smieszniej nie mam jak zamknac takiej aplikacji bo nie ma programu do zamykania ktory byl ukryty pod godzina w prawym gornym rogu.
- google maps wyglada super w landspace i plynnie sie przelacza, ale jak chcialem zamknac aplikacje i kliknalem krzyzyk to sie podswietlil a telefon zamarl, dopiero wyjecie bateri pomoglo bo nie reagowal na nic.

- dzwieki i powiadomienia: suwaki sa tak mikroskopijne ze po raz pierwszy od miesiaca musialem wyciagnac rysika ( juz o nim zapomnialem )
- nie da sie ustawic diody do nieodebranego polaczenia, a to dla mnie wazne.
- START na gorze, zasoby systemowe prawym gornym rogu, sprawia to wszystko slabe wrazenie powrotu do W6.1 ( wtedy ostatnio takie widzialem :mysli: )
- tak samo z tym malym przyciskiem "OK" w gornym prawym rogu. Przeciez telefon trzyma sie od dolu, wiec wielkie OK na dole po prawej bylo dla mnie szczytem praktycznosci i komfortu pracy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 07:46:52 wysłana przez M2nsTEr »
Phone: Htc Sensation
Rom: Android Revolution HD - Sensation 3.6.1
Radio: 10.58.9035.00U_10.15.9035.02_2
SE w810i> SE w850i> SE w910i> SE c902> HTC Touch Pro 2> HTC Desire> HTC Sensation