Po pierwsze
@Qsqa szacun dla Ciebie :ukłon:
- Main zakładka z pogodą lub z animowaną tapetą - na innych zakładkach suwak jak i jakieś tam opcje działają tak płynnie że aż miło było sie bawić ale na głównej to masakra... po prostu się tnie
- Footprints , to samo ....z tym ze akurat tego do codziennego nie ozywam wiec out
U mnie nic sie nie tnie, może nie zrobiłeś HR po instalacji ROM-u (bez HR po instalacji np. nie chce wejść wogóle w MenuStart to może być przyczyną) - żaden błąd kucharza, zrób HR i dopiero zabawa,
- faktycznie nie ma w dialerze przycisku odpowiadającego za kasowanie cyfr.
To musze potwierdzić takie są fakty,
- Teeter oraz Labirynt w folderze gry , te same gry 
Mała pomyłka w TC wejdź: Windows>Menu Start (qsqa spolsczył Start Menu THX)>Programy>Gry>tutaj dwa skróty do tego samego programu tzn Labirynt, jeden usuwasz i po kłopocie. BTW to samo tylko nie wiem czy specjalnie czy niechcący dwa skróty do systemowego Eksploratora Plików tzn. 1. w Menu Start, 2. w Narzędziach (można usunąć tylko ten z Narzędzi tego w Menu Start na wierzchu nie widać przez TC podejrzewam, że edycja pliku Manili odpowiedzialnego za Menu Start załatwi sprawę),
- DotTask Manager i Menadżer zadań , programy o podobnych zastosowaniach , konieczne jest aby oba znajdowały się w pamięci telefonu naraz ? Tak prawdę mówiąc wiele aplikacji bym i tak pokasował , ludzie pewnie sobie i tak doinstalowują to co im się podoba
2x Jblend - jeden w narzędziach drugi w Multimediach.
Tu się z Toba nie zgodzę DotTask i Menadżer Zadań to dwa rózne programy. Jeden jest jedynie menadżerem zadań,a drugi oprócz tego analizuje wszystkie procesy w systemie i daje mozliwość ich "zabicia". Co do Jblend to tak jak powyżej to dwa skróty nie osobne programy jeden (dowolny) można w prosty sposób usunąć i po problemie. BTW sa za to dwa menagery zadań tzn. dodatkowo jest HTC Task Menager.
- Nie ma opcji o właścicielu urządzenia często wykorzystywane jako rejestracja programów
Tu się zgodzę, takie są fakty.
- W trybie landscape ikonki suwaka nie trafiają centralnie w swoje miejsce
są nastawione tak połowicznie i najeżdżają na inne ikony
U mnie jest ok. To może być kolejny objaw nie wykonania HR po instalacji ROM-u to narazie tyle, potestuję i sie podzielę.
==================================================================================
UPD 1
- w Program Files pozostałości po CoPilot - do usunięcia w całym systemie brak pliku *.exe i programu na liście.
- albo się nie dopatrzyłem, albo nie ma opcji wyłączenia PushInternet, a w AdvCobfTool nie znalazłem tego tweaka - polecam instalację
fix-a z tego postu- IMO SoftReset w narzędziach jest bez sensu, przecież jest podmapowany PShutUp pod górny hardkey (wł/wył).
No i znowu to tyle, będę dopisywał.
==================================================================================
UPD 2
- IMO bez sensu skrót do telefonu zarówno w połaczeniach jak i w Menu Start - jeden do kosza - po usunięciu jednego usuwa się i drugi, jak dla mnie może być bo i tak telefon wywołuję zieloną słuchawką, a poza tym jest w Ustawieniach>Osobiste
UPD 3
AutoMapa dalej kaszani landscape tzn. kiedy jest ustawione w programie obróć ekran już obraca w dorbą stronę tzn tak jak PDA obróci się w lewo, ale po zrzuceniu jej do pracy w tle i po wejściu w zakładkę muzyka jste maksymalna kaszana, Manila program odczytuje landscape podwójnie tzn. oprócz obrotu o 90
o przez system obraca o kolejne 90
o przez G-sensor finalnie zakładka z muzyką jest tak jak w trybie portrait, ale do góry nogami z maksymalnymi krzakami.