Chce podzielic sie moimi spostrzezeniami na temat ROM-u PROven ROM TP2 PLK v2.6b po pierwszym dniu uzytkowania. Dodam ze przesiadlem sie z oryginalnego WM 6.5.
1. Szybkosc. Ogolnie da sie odczuc ze wszystko chodzi plynniej chociaz po tym co przeczytalem w watku to spodziewalem sie czegos wiecej. Nie zebym narzekal ale takie sa moje odczucia. Po soft reset, jak nie mam otwartej zadnej aplikacji, z wylaczona animacja pogody na stronie glownej ilosc wolnej pamieci wacha sie u mnie od 80 do 95 MB. Animacja w przegladarce zdjec w orientacji poziomej ekranu zacina sie (w pionowej chodzi w miare plynnie). Filmy w CorePlayer chodza bez zadnego zacinanania, ale z tak bylo nawet na oryginalnym romie

2. GPS. Nie zmienialem radia. Automapa 6.0 dziala plynnie, szybko lapie fix-a, ale nie wiem czemu po kazdym uruchomieniu startuje mi z ekranem pionowym. Na poprzednim romie pamietala ustawienia i jak zamknalem program z ekranem poziomym to tak tez mi sie uruchamiala. Moze to jakies niedociagniecie autorotacji. Skoro juz o autorotacji ekranu mowie to nie moge poradzic siebie z jej wylaczeniem

3. Bateria. Tak jakby trzymala dluzej. Jak wczoraj zainstalowalem nowy ROM to mialem 80% baterii, bawilem sie dosyc intesywnie telefonem przez 8 godzin i padla dopiero dzis nad ranem. Zobaczymy jak bedzie kiedy przeprowadze na nowym romie kilka cykli naladowania i rozlawdowania.
4. Bledy. Tu nie bede sie rozpisywal bo chyba wszytsko o v2.6b zostalo juz napisane. Wiekszosc bledow bety potwierdzilo sie tez u mnie (boczny pasek na dialerze, problem z clearRAM-em, problem z aparatem i autorotacja...)
Ogolnie jestem bardzo zadowolony z przesiadki na "gotowany" ROM, czekam z niecierpliwoscia na finalna wersje 2.6 i oby tak dalej

Pozdrawiam