Owszem, kliknij tuz na lewo od ikony klawiatury - najlepiej w to puste miejsce miedzy obrazkiem klawiatury na ikonie i tlem ikony.
Własnie próbowałem tą opcje, ale nie działa... Albo nie dzieje się nic, albo dostaje dzwięk systemowy. Tak czy owak klawiatura nie ma ochoty się w ogóle chowac

A tak swoją droga to znalazłem jeszcze pare innych zastawnawiających ciekawosek, np. czy mimo WM 6.5.3 ze startem na dole, nie zdarza wiem sie czasem zobaczyc podczas zmiany aplikacji napisu "start" w lewym gornym rogu? Tak jakby pojawia się na chwilkę i znika

ciekawa ciekawostka.
Inny temat to aktualizacja pogody, nie wiem czemu ale mam taki problem, że pogody z pre-definiowanej listy miast odswieżają się bez żadnych problemów, ale moja aktualna lokalizacja, nie chce się odświeżyc po GPRS. Ładuj, ładuje i nie dzieje się nic (jedynie pozostałe zakładki się aktualizują). Po WiFi nie ma tego problemu... nie wiecie skąd taki problem się u mnie bierze? Usługe lokalizacji HTC mam włączoną (jeśli to ma jakiś związek).
Ostatni temat, który boli najbardziej, w budziku nie ma opcji drzemka z możliwościa ustawienia za ile minut ma się przypomniec :-) W defaultowym win 6.1 była opcja menu i zdefiniowane warianty (5,10,15, itp min), z których można było na gorąco wybierac. Dodam, że funkcjonalnośc niezwykle istotna w godzinach porannych :-)