witam,
Gdzieniegdzie czytałem o zamienniku Manili w postaci SPB Mobile Shell. Jeszcze nie wrzuciłem a i jestem ciekaw Waszych opinii. Myślę właśnie o kombinacji PROVena bez Manili i dorzuceniu SPB Mobile. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
moje podejscie jest troche staroswieckie. Jesli chcesz miec naprawde szybkie urzadzenie to moze zrezygnuj z nakladek ?
Nie chce namawiac ale od paru lat uzywam pda w WM w czystej konfiguracji i mam zainstalowane na pulpicie kilka pluginow:
-
today agenda - podstawowa sprawa, wyswietla na pulpicie nadchodzace zadania + terminy z kalendarza w sposob dowolnie konfigurowalny. Glownie dlatego nie uzywam zadnych nakladek 3D i innych badziewi. Biore telefon do reki i wiem co mnie czeka przez najblizsze 7 - 14 po 1 sek patrzenia...
-
SPB phone suite - wszystko co trzeba do telefonu, info o nowych sms, emailach, polaczeniach, dostep do wifi, BT, profili telefonu
-
SPB weather - pieknie pokazana pogoda na pulpicie, prosto, oszczednie, bez porabanych efekciarskich gadgetow
-
ilauncher - ktory zalatwia problem managera zadan + szybkiego dostepu do aplikacji z ktorych czesto korzystam
-
Galarm - budzik z dostępem z pulpitu
Całość dziala pieknie, całą manillę bez zamulacza mam na jednym pulpicie w zasadzie tak jak chcę. Do tej pory nie widziałem nakładki, który by mnie nie zmeczyła po 3 dniach używania. A juz nigdy nie widzialem nakladki, ktora w sposob sensowny i przejzysty informuje mnie o nadchodzacych terminach i zadaniach bez bezsensownego klikania po menu i wchodzenia glebiej.
Wygląda to tak:
http://www.studio-roger.pl/pliki/screen.jpgDlatego tak chciałem ubłagać Qsqa o kompilację świeżego provena bez manilli.
Roger