Znikło okienko Regulacji głośności

• 2 Odpowiedzi
  • 828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline neoras

• 10
  • Sprzęt: htc touch pro
Znikło okienko Regulacji głośności
« dnia: Luty 02, 2009, 13:43:16 »

Pewnego dnia zamiast takiego okienka jak na obrazku podczas zgłaśniania/ściszania pojawia mi się takie okienko standardowe jakie jest w windows mobile. Co zrobić żeby moc się cieszyć znowu pogłaśnianiem rafałka??

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Znikło okienko Regulacji głośności
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2009, 21:08:43 »
Witam,

Sprawdź w Dodaj-usuń programy, czy nie zainstalował się element, który wydaje ci się obcy.
Mi coś takiego wyskoczyło kiedyś po wybraniu w PocketShield instalacji caba umożliwiającego regulację głośności podczas rozmowy:

* When enabling PSPS you will be prompted if you would like to be able to change the volume during a call. If you accept, a third party CAB(by HallengreeN) file will be installed. This CAB will setup the standard WM6.1 volume control and disable the HTC volume which is not compatible with WM6.1 phone dialer. You can remove this CAB from 'Remove Programs' if you would like to.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.

*

Offline neoras

• 10
  • Sprzęt: htc touch pro
Odp: Znikło okienko Regulacji głośności
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2009, 00:13:57 »
Dzięki, pomogło.
Dopiero teraz skojarzyłem ze włączyłem w pocketshiel funkcje PSPS, zobaczyłem jak to działa i wyłączyłem. Właśnie od wtedy nie miałem tego okienka htc regulacji głośności.
 Faktycznie w dodaj usuń programy był nieznany mi dotąd plik nazywał się chyba remove HTC volume. Usunąłem to, zrestartowałem i działa.

WIELKIE DZIĘKI JotCe, a już myślałem że będę musiał robić soft reset.