znikajacy dzwiek w TP

• 16 Odpowiedzi
  • 1748 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nikitamb

• 6
znikajacy dzwiek w TP
« dnia: Maj 05, 2009, 13:15:23 »
Witam wszystkich to moj pierwszy post  :-)
czy ktos z was spotkal sie z problem tajemniczo znikajacego dzwieku w TP,  co jakis czas zupelnie losowo co kilka godzin dzwiek znika i pomaga tylko soft reset, co ciekawe dzwiek znika od samego lezenia i nie dotykania telefonu. Support HTC wysyla mnie do serwisu, ale po lekturze postów opisujacych przygody z serwisem boje sie ze poza znikajacym dzwikiem znikna tez inne rzeczy .... :-/

[-]>[-]<
>+++++++++[<+++++++++>-]<---.
>+++++[<+++++>-]<++.
++.
--.
>+++[<+++>-]<++.
>++++[<---->-]<---.

Odp: znikajacy dzwiek w TP
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2009, 14:48:38 »
Spróbój Hard Reset. Może to wina jakiegoś softu.

*

Offline nikitamb

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2009, 15:00:57 »
probowałem, nawet wgrałem srs wow hd, jakosc dzwieku sie porawila ale nadal znika :-(
[-]>[-]<
>+++++[<+++++>-]<++.
++.
--.
>+++[<+++>-]<++.
>++++[<---->-]<---.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2009, 17:20:59 »
Tez zaobserwowalem cos podobnego u mnie na romie 2.3 PLK

Mianowicie co jakis czas telefon przestaje odtwarzac dzwiek sms (ustawiony z mp3) soft reset i wszystko wraca do normy (na jakis czas)

Sprawa powtarza sie co jakis czas ale nie za czesto zeby bylo uciazliwe...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2009, 18:58:20 »
proponuje zmianę romu ja też tak miałem w 2.3 taki jego urok. Jak mogę wam doradzić to nie przywiązywał bym się do żadnego romu.

*

Offline nikitamb

• 6
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 06, 2009, 09:41:21 »
no nic z nowym ROM'em jest podobnie, chyba pozostaje wizyta w serwisie ...:-/
[-]>[-]<
>+++++[<+++++>-]<++.
++.
--.
>+++[<+++>-]<++.
>++++[<---->-]<---.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2009, 17:00:26 »
Support HTC wysyla mnie do serwisu, ale po lekturze postów opisujacych przygody z serwisem boje sie ze poza znikajacym dzwikiem znikna tez inne rzeczy .... :-/

Serwisow sie tak nie boj bo to ze niektorzy mieli pecha to jeszcze nic nie znaczy - sa poprostu znikomym procentem - sam oddawalem swoje dwa HTC do serwisow a wczesniej nokie czy inne i obeszlo sie bez najmniejszego problemu (no moze poza jednym ale to z mojej winy...)
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline nikitamb

• 6
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 09, 2009, 10:22:04 »
serwis bedzie niepotrzebny, po wgraniu radio ROM 1.14.25.05 problem ustal :-)
[-]>[-]<
>+++++[<+++++>-]<++.
++.
--.
>+++[<+++>-]<++.
>++++[<---->-]<---.

*

Offline jb81

• 24
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 13, 2009, 16:46:44 »
u mnie ten problem "objawil" sie wczoraj i dzis trwa - raz dzwoni,raz nie.Jak nie chce dzwonic - to inne dzwieki systemowe tez nie dzialaja.Jak podlacze sluchawki,to w sluchawkach dzwiek jest.Czasem tez po ich podlaczeniu wraca dzwiek w glosniczku.Z rozmowa problemu nie ma,tylko nie dzwoni.
Probowalem radioROM ten co kolega powyzej i 1.02.25.28 - bez zmian.
Latki na "polepszenie"dzwieku instalowalem - nie pomogly...
Help... :O :O
HTC Touch Pro a`ka Era MDA IV Vario <- never again

*

Offline nikitamb

• 6
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2009, 08:47:47 »
no to u mnie bylo podobnie z tym że jak dzwiek znikal to wszedzie nawet sie rozmawiac nie dalo  ... :-/
[-]>[-]<
>+++++[<+++++>-]<++.
++.
--.
>+++[<+++>-]<++.
>++++[<---->-]<---.

*

Offline jb81

• 24
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 18, 2009, 13:04:25 »
Wrzucilem Radio 1.02.25.19 i problem ustal,ale tak jak pisalem powyzej - rozmawiac moglem normalnie,nie bylo tylko dzwonkow i dzwiekow systemowych

*

Offline nikitamb

• 6
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 19, 2009, 08:06:20 »
jak widać co model to inny charakterek :-)
[-]>[-]<
>+++++[<+++++>-]<++.
++.
--.
>+++[<+++>-]<++.
>++++[<---->-]<---.

*

Offline jb81

• 24
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 25, 2009, 13:16:03 »
sprobuj zdjac tylnia obudowe i docisnac delikatnie po lewej stronie obiektywu (taki czarny naklejony plasterek) jesli dzwiek wroci - oznacza to brak styku glosnika z mobo.Jesli nie masz gwarancji,rozkrec Rafala,wyczysc styki i juz,jesli masz gwarancje -> serwis

*

Offline Kozuch

• 3
  • Nic nie jest bardziej dziwne niż inne.
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 27, 2009, 17:01:05 »
Miałem problem z dzwiekiem potwierdzenia wysłania esa w pozycji z rozsunieta klawiatura głosnij kakby charczał, gdy klawiaturka byla zasunieta tego nie było nie moglem tego rozgryźć wiec wylaczylem potwierdzenie wysłania esa. Drugi problem tak samo z rozsunieta klawiaturka czasami wylaczaja mi sie sluchawki i nie wiem czy jest to problem gniazda, słuchawek czy moze softu. 

*

Offline jb81

• 24
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 27, 2009, 17:18:16 »
eee,nie zgadniesz...
Ja mam juz dosc - moj przez kilka dni smigal jak zloto,od dwoch dni milczy jak zaklety.Znow tak jak poprzednio - ani dzwonkow,dzwiekow systemowych,automapy etc (w sluchawkach gra az milo)
Przyciskalem,resetowalem i miekko i twardo,patchowalem,grzebalem w rejestrze - a to bydle milczy.
Wlasnie wrocil z Regenersis - usterki nie stwierdzono.
Faktycznie dziala.wpakowalem karte,poswierczal radosnie kilka godzin - i znow jest gluchy jak pien.
Mam dosc tego szmelcu. Moze gdybym kupil tansza Toske albo starego HPeka,nie mialbym takiego wypasu,ale nerwy bylyby cale...Nigdy wiecej HTC

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 28, 2009, 12:47:35 »
Z iloma urządzeniami HTC miałeś problem? bo ja w historii swojej z jednym - ale po naprawie usterki działa bez zarzutu. IMHO zniechęcanie się do marki po problemach z jedną, nieszczęśliwie wadliwą sztuką i z jednym, wadliwym (to wiemy) serwisem to troszkę dziecinne.
No i na marginesie: jak chcesz uzyskać pomoc od serwisu, to niestety musisz im pokazać, że nie działa. Jak trafiłeś na błąd "efemeryczno-histeryczny" i serwisant włączy po czym problemu nie stwierdzi, to... nic dziwnego, że nie naprawił. A taki PDA to całkiem złożone urządzenie i różnego rodzaju awarii może być w nim w cholerę.
Ja bym powiedział, że nie masz szczęścia do tej sztuki i tyle.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline jb81

• 24
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 07, 2009, 04:26:24 »
Z iloma urządzeniami HTC miałeś problem? bo ja w historii swojej z jednym - ale po naprawie usterki działa bez zarzutu. IMHO zniechęcanie się do marki po problemach z jedną, nieszczęśliwie wadliwą sztuką i z jednym, wadliwym (to wiemy) serwisem to troszkę dziecinne.
No i na marginesie: jak chcesz uzyskać pomoc od serwisu, to niestety musisz im pokazać, że nie działa. Jak trafiłeś na błąd "efemeryczno-histeryczny" i serwisant włączy po czym problemu nie stwierdzi, to... nic dziwnego, że nie naprawił. A taki PDA to całkiem złożone urządzenie i różnego rodzaju awarii może być w nim w cholerę.
Ja bym powiedział, że nie masz szczęścia do tej sztuki i tyle.
niby racja,ale sprzet za tyle kasy..hmm IMHO takie jazdy sa niedopuszczalne
co do serwisu - ciezko pokazac ze nie dziala bo do regenersis mam ponad 400km...a niezbyt mam czas i checi by slac telefon w te i z powrotem az w koncu ktos przysiadzie i sprawdzi go jak nalezy.Moze to i zlozone urzadzenie,ale skoro wersja softu w MDA IV Vario jest taka sama we wszystkich urzadzeniach,to pozostaje glosnik (ktory wg mojej wiedzy jak pada,to pada na amen) lub plyta glowna co dla wprawnego serwisanta nie powinno byc trudne do zdiagnozowania...
Telefon znow zamilkl,i juz drugi dzien sie nie odzywa,final tej zabawy jest taki,ze zakupilem na alledrogo Siemensa SK65 (ponoc lezak magazynowy) i gdy tylko go dostane ,pozbede sie Raphaela raz na zawsze i nie mam zamiaru wracac do produktow tej firmy juz nigdy wiecej - moze nie tyle przez jakosc (shit happends i sprzet moze byc wadliwy) co przez nieudolny serwis - taka jakosc niezbyt miesci sie w moich standartach.