Zmiana rozmiaru czcionki w SMS

• 6 Odpowiedzi
  • 1207 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bradley86

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA Vario IV
Zmiana rozmiaru czcionki w SMS
« dnia: Grudzień 28, 2009, 20:28:52 »
Interesuje mnie zmiana rozmiaru czcionki w SMS. Aby czcionka byla tak duza jak w przedostatnim ustawieniu w opcjach "ustawienia-->ekran" ale dla pozostalej czesci systemu czcionka zeby byla taka jak na polowie skali "ustawienia-->ekran".
Acha, nie uzywam touch flo. Zwykly 6.1 z wylaczanym tf3d
MDA Vario IV, WM6.5 23658 stock-like Kitchen, 1.10.Olinex

Odp: Zmiana rozmiaru czcionki w SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2009, 21:16:02 »
Interesuje mnie zmiana rozmiaru czcionki w SMS. Aby czcionka byla tak duza jak w przedostatnim ustawieniu w opcjach "ustawienia-->ekran" ale dla pozostalej czesci systemu czcionka zeby byla taka jak na polowie skali "ustawienia-->ekran".
Acha, nie uzywam touch flo. Zwykly 6.1 z wylaczanym tf3d

touch wheelem da się zoom'a zrobić który zwiększa czcionkę i zapamiętuje te ustawienia.

*

Offline bradley86

• **
  • 172
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2009, 20:40:09 »
A jaki masz system? Bo u mnie na 6.1 nie dziala touchwheel w wiadomosciach. W Albumie jak chce powiekszyc zdjecie to dziala.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2009, 21:04:18 »
A jaki masz system? Bo u mnie na 6.1 nie dziala touchwheel w wiadomosciach. W Albumie jak chce powiekszyc zdjecie to dziala.

W advanced config->menu->more options->smart touch sprawdź czy masz dodaną aplikacje Outlook mail. Jeśli nie to dodaj, SR, i wtedy.

*

Offline bradley86

• **
  • 172
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2009, 16:33:33 »
Zrobilem jak pisales i nie dziala :/
Napisane: Grudzień 30, 2009, 15:52:32
Znalazlem program SMS Tweaker http://handheld.softpedia.com/progDownload/SMS-Tweaker-Download-62457.html

Spelnil moje oczekiwania w 1/3
Otrzymane smsy sa duze, kiedy pisze smsa, literki nie sa juz takie duze jak w otrzymanych, czcionka powiekszona zalezy od ustawien w ustawienia>>ekran.
Czyli jesli w tweaku ustawie czcionke 16pt, a w ekranie na min to bedzie tak jakbym ustawil czcionke 4pt a w ekranie max.
Tweaker na pewno korzysta z wpisow w rejestrze, trzeba poszukac :)
Napisane: Grudzień 30, 2009, 16:17:21
Sms tweak zwiekszyl czcionke w odebranych wiadomosciach ale nie liscie tylko samego tekstu smsa po kliknieciu w wiadomosc.
Po kliknieciu "odpowiedz" tekst jest maly ale:
Wchodzac w rejestr w HKLM/Software/Microsoft/Inbox/ i pliczek RichEditHostFontSize, mozemy zmienic rozmiar wpisywanego tekstu smsa.
Mozna np. dac mikroskopijne 5, albo duuuze 25 :) Mam teraz 15 i jest dla mnie optymalnie.
Wazna uwaga. Po edycji w "danych wartosci" nie trzeba robic soft resetu. Wystarczy wylaczyc (jesli mielismy wlaczone wiadomosci), a nastepnie wlaczyc wiadomosci, i dac nowa wiadomosc sms. Zmiana powinna byc widoczna.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:52:45 »
Podepne sie po temat jako swierzak nie będe tworzył nowego tematu, mam pytanie dlaczego jak przychodzą mi wiadomości SMS wyswietla mi się tylko nr telefonu a nie wyswietla się nazwa wpisana w kontakty?? a i odrazu odpowiem nie mam wpisanych tych nr dwa razy w książke, wpisy jest poprzedzony +48 czyli tak jak  przychodzący nr.
Jak wysyłam wiadomość to w folderze wysłane widnieje nazwa a nie nr, albo jestem jakiś zakręcony albo juz sam nie wiem pomoże ktoś??

*

Offline bradley86

• **
  • 172
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2010, 21:22:59 »
W starym telefonie musialem zgrac kontakty z karty sim do pamieci telefonu i wtedy dopiero widzial od kogo byl sms, ktory przyszedl. Natomiast w PRO mam kontkaty tylko w simie i je widzi. Takze to musi byc kwestia romu jakiego uzywasz.