Zmiana domyślnego programu do zarządzania czasem i kontaktami

• 7 Odpowiedzi
  • 1029 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piedro

• 15
  • Sprzęt: HTC Touch PRO / kiedys: Palm T3, MDA II, HTC P3600 Trinity
Zmiana domyślnego programu do zarządzania czasem i kontaktami
« dnia: Grudzień 27, 2008, 20:20:15 »
Czy macie może pomysł jak ustawić, żeby po uruchomieniu HTC Action ikonki odwoływały się do innych programów do zarządzania kontaktami / czasem niż seryjne?

Czyli po wciśnięciu "Nowy..." i wybraniu klawisza "Zadanie" chciałbym, żeby otworzyło mi się pole dialogowe z np. zainstalowanego Pocket Informanta, a nie z seryjnego programu do zarządzania zadaniami.

Ktoś wie?

Pozdrawiam
Piedro

*

Offline grzegorzSA

• **
  • 201
  • Sprzęt: Qtek 8500, HTC TP
Odp: Zmiana domyślnego programu do zarządzania czasem i kontaktami
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2008, 20:26:37 »
No ale właśnie jak zainstalujesz Informanta to otwiera się on a nie aplikacja z WM...

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2008, 20:29:15 »
Chyba nie ma takiej opcji, ponieważ wszystkie, a przynajmniej większość programów które między innymi testowałem u siebie, jedynie importowała kontakty a do samej edycji lub dodawania nowego kontaktu otwierał się domyślny program.
Jeżeli nie chcesz bawić się w urządzenie w dodawanie kontaktów dodaj je w programie MS outlook a podczas synchronizacji nowy kontakt zostanie automatycznie przeniesiony do urządzenia.:)
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline Piedro

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2008, 20:32:00 »
Grzegorz, niestety nie ofwiera sie PI. Po zainstalowaniu Informanta pod przyciski w HTC Action nadal sa podpiete standardowe programy :/

Jest gdzies w systemie jakies miejsce, gdzie moglbym wybrac sobie deafultowe programy do poszczegolnych funkcji?

Pozdrawiam
Piedro

*

Offline grzegorzSA

• **
  • 201
  • Sprzęt: Qtek 8500, HTC TP
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 27, 2008, 20:35:04 »
Fakt iż PI używałem krótko w wersji testowej ale napewno po zainstalowaniu go miałem kontakty i zadania otwierane w PI a nie w WM.

*

Offline Piedro

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2008, 20:36:36 »
Jeżeli nie chcesz bawić się w urządzenie w dodawanie kontaktów dodaj je w programie MS outlook a podczas synchronizacji nowy kontakt zostanie automatycznie przeniesiony do urządzenia.:)

Ten sposób to ja znam, dzięki ;)

Idealnie by było, żeby po wciśnięciu "Nowy..." i wybraniu nowego zadania, móc od razu wpisywać je w czymś innym niż standardowy program... Można wtedy sobie przecież od razu dopisać kontakt do zadania, lepiej poustawiać priorytety... a tak to póki co dwa razy trzeba jedno zadanie obrabiać :/

Pozdrawiam
Piedro

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2008, 21:04:51 »
Można zastąpić Action screen aplikacją NewMenu. Tam można przypisywać konkretne parametry pod wybrane polecenia.
Niestety nie wygląda to już tak ładnie.
Pozdrawiam

http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Launcher-Applications/WM5NewMenu-9079.shtml
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline Piedro

• 15
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2008, 10:58:34 »
Na chwile obecną wymyśliłem takie oto zastępstwo.
Zakładke programy z TouchFLO3d przeniosłem sobie na ekran głowny i w niej przypisałem trzy przyciski z Informanta - Nowy kontakt, termin i zadanie. W dwa klikniecia jestem w docelowym miejscu, czyli tak jak z HTC Action :) , ale tak czy inaczej, szkoda, że nie można w nim edytować domyślnych programów. :/

Piedro