Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Raphael
Zawieszająca się klawiatura
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
5 Odpowiedzi
1683 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kriswoj
115
«
dnia:
Listopad 09, 2009, 23:36:48 »
od jakiegoś czasu mam problem z klawiaturą sprzętową:
1- podczas pisania mimo wciskania przycisków nic się nie pojawia w okienku, a po chwili wskakuje cały wyraz... lub nic. musze odczekać kilka sekund i znów moge pisać. Czyli wygląda jakby problem był w sofcie czy niedostatecznych mocach przerobowych...
2 - podczas pisania blokuje sie jeden klawisz i w okienku pojawia się ciąg tych samych znaków. Wtedy żaden klawisz nie działa, aż po chwili zablokowany klawisz się odblokuje i ciąg tych samych znaków się zatrzyma. Więc wygląda na problem sprzętowy...
Sam juz nie wiem... Ma ktoś jakieś pomysły?
Hornet15re1
421
Odp: Zawieszająca się klawiatura
«
Odpowiedź #1 dnia:
Listopad 10, 2009, 10:33:08 »
Zmień na inny rom,albo zrób HR i wtedy sie dowiesz jaki to problem...jeśli problemy znikną to bedzie oprogramowanie
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z
W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...
ladgim
388
Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
«
Odpowiedź #2 dnia:
Listopad 10, 2009, 11:34:54 »
Najprawdopodobniej problem ma charakter sprzętowy. Spróbuj odkleić klawiaturę, wyczyścić podkład i przykleić ponownie. Gdzieś na forum jest to opisane.
bizum
114
«
Odpowiedź #3 dnia:
Listopad 12, 2009, 08:59:29 »
prawdopodobnie jest to problem rozpoznany przez HTC, czyli przerywająca taśma od klawiatury znajdująca się pod klawiszem spacja. Spróbuj mocno wcisnąć spacje i zobacz czy się poprawi. W USA raphaele z tą usterką są wymieniane na nowe bez gadania
http://www.htcforums.com/touch-pro-fuze-raphael-f19/keyboard-not-responding-occasionally-t1497.html
Rainman
82
«
Odpowiedź #4 dnia:
Listopad 13, 2009, 20:45:38 »
witam
mam podobny problem, aczkolwiek nie taki sam, tzn podczs pisania czasami przestaje mi działaś sprzetowa klawiatura, nie pomaga nawet kilkakrotne wsunięcie jej i wysynięcie, ale chyba nie jest to spowodowane samym sprzętem ponieważ gdy się zawiesi robie SR bez ruszania samej querty i zaczyna znowu dzialac.
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)
krystianb
265
«
Odpowiedź #5 dnia:
Listopad 14, 2009, 22:33:46 »
U mnie problem niedziałania klawiatury występuje po włączeniu wifi, poprawnie klawiatura działa tylko przy najwyższej wydajności wifi (jest gdzies w ustawieniach pasek po jednej stronie wydajność, po drugiej oszczędność energii) Opóźnienie zaczęcia pisania czasem występuje czasem nie.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »