zamiennik blackme

• 3 Odpowiedzi
  • 734 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zamiennik blackme
« dnia: Listopad 03, 2008, 17:46:34 »

może mieliście do czynienia z programem blackme,  pozwala on wygasić wyświetlacz po z góry założonym czasie....

może ktoś widział lepszy program niż blackme?
 lepszy tzn:

1) program działa w tle, bo tego blackme jakoś nie mogę wysłać w tło, ale może jest na to jakiś sposób
2) blokuje przyciski funkcyjne
3) moze wylądować w autostarcie, jego pierwsze uruchomienie nie gasi ekranu

przy okazji pytam w WM 6.1 jest gdzieś opcja dodawania programów do autostartu, czy trzeba grzebać w rejestrze?

Ktoś napiszę przecież to robi sam system Touch Pro, ale od kilku dni męczyłem użytkowników forum opisem
moich perypetii z zawieszającym się HTPro. I co się okazuje - wyłączyłem opcje [] Wyłącz urządzenie jeśli nie jest używane przez 1 minute. I od ponad doby nie mam żadnych objawów ani problemów, tyle o ile ze sam przyciskiem gaszę ekran. Jednak tak czy inaczej program by mi się przydał, bo każda akcja (przychodzący sms, itd itp... ) zapala ekran.

Reasumując, przydałyby mi się informacje o programach podobnych do blackme...

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: zamiennik blackme
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 17:28:45 »
Myśle że PocketShield mógłby być jakimś rozwiązaniem tego problemu + fajne opcje odblokowania. Sam nie używam ze względu na dziwne objawy takie jak wyłączający się dzwonek :) jednak ja tylko je posiadam więc to może kwestia innego oprogramowania.

Co do autostartu to masz katalog w folderze \Windows\autostart

Pzd,

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 19:13:41 »
ale wystarczy tam skrót do aplikacji wrzucić? jak w zwykłym windowsie?

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2008, 19:38:18 »
U mnie akurat PocketShield działa bezproblemowo, nie ma żadnych objawów ubocznych, z tym, że PS jest płatny więc jeżeli nie chcesz płacić to może warto poszukać czegoś innego.
Wybudzanie urządzenia przy przyjściu nowego smsa można wyłączyć np. w programie Advanced Configuration Tool, polecam to rozwiązanie.

ale wystarczy tam skrót do aplikacji wrzucić? jak w zwykłym windowsie?
Tak, wystarczy sam skrót wrzucić do folderu "Autostart".
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10