wyszukiwanie w książce adresowej

• 8 Odpowiedzi
  • 1071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wyszukiwanie w książce adresowej
« dnia: Maj 25, 2009, 22:48:28 »
Witam.
Czy istnieje jakikolwiek sposób aby w wyszukiwanie w trakcie wpisywania dopasowywało tekst z pól innych niż imię i nazwisko? Jakaś możliwość zdefiniwoania "słów kluczowych"? Może któryś ROM ma takie ulepszenia a ja po prostu nie znalazłem? Z góry dziękuję za odpowiedź.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
Odp: wyszukiwanie w książce adresowej
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2009, 11:04:18 »
o jakich polach myslisz?? data urodzenie ?? adres ?? numer telefonu  :mrgreen: ??

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2009, 13:40:01 »
Wiesz, generalnie przydało by się pole "słowo kluczowe".  Mając prawie 1000 wpisów w książce adresowej na prawdę ciężko jest znaleść ten jeden, którego używałem pare miesięcy temu a niestety często mi się to zdarza. Drugim przykładem gdzie było by to dość przydatne to zamiast tworzyć grupę na przykład "auto" i wrzucić tam mechanika, elektryka i myjnie wystaraczyło by w takie pole wklepać "auto". O ileż szybciej i prościej. Albo w to pole wpisać po prostu "mechanik" "myjnia" etc, zamiast tworzyć x grup.
Natomiast pytanie dalej pozostaje aktualne, bo mimo googlania jeszcze dziś nie znalazłem rozwiązania...

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2009, 14:58:48 »
Wiesz, generalnie przydało by się pole "słowo kluczowe".  Mając prawie 1000 wpisów w książce adresowej na prawdę ciężko jest znaleść ten jeden, którego używałem pare miesięcy temu a niestety często mi się to zdarza. Drugim przykładem gdzie było by to dość przydatne to zamiast tworzyć grupę na przykład "auto" i wrzucić tam mechanika, elektryka i myjnie wystaraczyło by w takie pole wklepać "auto". O ileż szybciej i prościej. Albo w to pole wpisać po prostu "mechanik" "myjnia" etc, zamiast tworzyć x grup.
Natomiast pytanie dalej pozostaje aktualne, bo mimo googlania jeszcze dziś nie znalazłem rozwiązania...

Ja używam poprostu "Szukaj" (z menu "Narzędzia"), wybierając w polu typ "Kontakty". Działa niezawodnie, choć trochę wolno (przeszukanie 1200 kontaktów zajmuje ca. 20-30 sekund).
Druga metoda, mniej "elastyczna" ale szybsza:
1. po imieniu lub nazwisku szukam spod dialera, natomiast:
2. w kontaktach mam ustawione "Wyświetl według: Firma".

W zależności od tego, co pamiętam, tę drogę wybieram. A jak świta mi tylko słowo kluczowe lub jego część, pozostaje "Szukaj" i czekanie "aż" 20 sekund na wynik.

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2009, 21:11:23 »
Możesz też w pole firma wpisać słowo kluczowe i w opcjach wyświetlania numeru wybrać, żeby pokazywał Imię, Nazwisko, Firma i już spod dialera możesz raz dwa znaleźć.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2009, 18:31:23 »
gdzie/jak w opcjach wyświetlania zaznaczać aby wyświetlał też pole firma
jak mogę napiszcie krok po kroku

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2009, 20:46:25 »
Synchronizuj kontakty z M Outlook, następnie zrób porządki z kontaktami (możesz przypisać różne kategorie) i powtórnie synchronizuj kontakty.
W telefonie możesz szukać przez filtruj >> poprzez utworzone wcześniej kategorie.

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 08, 2009, 21:08:07 »
gdzie/jak w opcjach wyświetlania zaznaczać aby wyświetlał też pole firma
jak mogę napiszcie krok po kroku
Przecież to banalnie proste.
W kontaktach w polu firma wpisujesz "blebleble" i toszkę niżej masz pole "file as" lub "pokaż jako" (nie mam polskiego romu) i masz do wyboru kilka opcji. Wybierasz co Ci pasuje i już. Potem już z dialera ciąg znaków.

*

Offline ciechomir

• 12
  • Sprzęt: TP, e50
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2009, 12:29:16 »
Drugim przykładem gdzie było by to dość przydatne to zamiast tworzyć grupę na przykład "auto" i wrzucić tam mechanika, elektryka i myjnie wystaraczyło by w takie pole wklepać "auto". O ileż szybciej i prościej. Albo w to pole wpisać po prostu "mechanik" "myjnia" etc, zamiast tworzyć x grup.

Witam. Korzystam z: Photo Contacts Pro. Generalnie spoko programik. Może przypisać fotki do osoby w kontaktach -jak ta osoba dzwoni fotka jest wyświetlona na pełnym ekranie. Ma możliwość do każdego kontaktu dodać swój dzwonek, do każdego sms z kontaktów dodać inny dźwięk, zablokować przekierować, ustawić na vibre ustawić cisze, odrzucić połączenie, odrzucić + sms, takie czynności można ustawić dla dowolnego numeru z kontaktów. Można tworzyć grupy i jeszcze ciut f-cji do przejrzenia. Polecam tym bardziej, że chyba o to Ci chodziło.