Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Raphael
Wymiana digitizera
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Wymiana digitizera
4 Odpowiedzi
3190 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tommalcz
12
Wymiana digitizera
«
dnia:
Wrzesień 30, 2009, 22:47:52 »
Witam. Mam problem a mianowicie zniszczylem lcd wraz z digitizerem (dotykiem). Kupiłem drugi zestaw. Przeszedł nowy ładnie zapakowany ale jak go wymienić? Wiem jak rozebrać polutować ale jak przykleić lcd do dotyku? Jaki dystans? A może jest na to jakiś opracowany myk? Z góry dziękuje i pozdrawiam.
romulus
2929
Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: Wymiana digitizera
«
Odpowiedź #1 dnia:
Październik 02, 2009, 20:49:54 »
nie przykleja sie, prawidlow digi po zalozeniu powinien pasowac do lcd, po to masz kalibracje. ja do pna wpakowalem digi od innego modelu 3,5 cala, zeby zmontowac musialem obrucic tasme o 180 stopnie. dzialalo super
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.
tommalcz
12
«
Odpowiedź #2 dnia:
Październik 02, 2009, 22:45:56 »
ja mam niby oryginał do tego modelu. zamontowałem bez przyklejania i digi nie bangla. już myślałem że może jakiś chinol pomylił strony i żeby odwrócić taśme ale to raczej mało prawdopodobne. Jeszcze jedno pytanie. Jeśliu lcd działa bez problemów to czy jest możliwość że przez lcd digi nie działa? na jakiej zasadzie są one powiązane i czy można pomierzyć w jakiś sposób czy digi jest sprawny? Czy jego działanie oparte jest na rezystancj? Ogólnie mało wiem o zasadzie działania digi.
A tak wogóle skad wiedziałeś że należy ja obrócić?
«
Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 22:54:26 wysłana przez tommalcz
»
romulus
2929
Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
«
Odpowiedź #3 dnia:
Październik 03, 2009, 08:29:58 »
pisalem o innym modelu skoro mialem dwa uszkodzone pna, to trzeba bylo zrobic jeden. przycinalem dystansy w digi (ramke) bo jeden mial stalowa drugi plastyk. kiedys na forum byl taki top gdzie wstawialismy fotki takich przerobek ale nie moge namierzyc. "Czy jego działanie oparte jest na rezystancj" tak. tez malo wiem o zasadzie dzialania
co nie pozwala improwizowac. najtrudniejszym modelem do wymiany digi jest universal bo tu dochodzi obrotowa obudowa. ten sprzet to prawdziwe wyzwanie. kilka sie rozebralo i skladalo. najtrudzniejszy do rozebrania obudowy to IPhone
bo gnie sie aluminiowa ramka
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.
kriswoj
115
«
Odpowiedź #4 dnia:
Czerwiec 11, 2010, 12:02:31 »
słyszałem, że w oryginalnym wyświetlaczu nie można wymienić samego digitizera bo jest przyklejony i nie da się bezpiecznie rozkleić. Czy to prawda?Czy muszę wymienić digitizer wraz z lcd, czy mogę tylko digitizer? Czy zna ktoś dodry serwis w Warszawie który to zrobi?
Dzięki.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »