WMP nie uruchamia się

• 8 Odpowiedzi
  • 1435 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WMP nie uruchamia się
« dnia: Grudzień 25, 2009, 13:21:36 »
Witam
Mam Rafałka z softem ery, już drugi raz mam taką samą sytuację, standardowy Windows Media Player nie uruchamia się wogóle i do tego większość dzwięków systemowych nie działa (pewnie te które są zapisane jako wma) Pierwszy raz taki przypadek miałem jak wykonywałem soft reset, drugi raz po upadku mojego HTC z parapetu. Ogólnie wszystko poza tym działa jedynie aplikacje które wykorzystują jakieś dźwięki wma np: GAlarm krzyczą błedami. Nawet jeżeli próbuje kliknać na ikonkę wmp lub na plik muzyczny żeby go otworzyć efekt jest taki że nie włącza sie program i nie daje żadnego komunikatu. Jedynym sposobem jaki znalazłem to HARD RESERT ale to jest bardzo kłopotliwe żeby ponownie wszystkie programy wgrywać i tracić smsy. Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać?

Odp: WMP nie uruchamia się
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2009, 13:59:58 »
Witam
Mam Rafałka z softem ery, już drugi raz mam taką samą sytuację, standardowy Windows Media Player nie uruchamia się wogóle i do tego większość dzwięków systemowych nie działa (pewnie te które są zapisane jako wma) Pierwszy raz taki przypadek miałem jak wykonywałem soft reset, drugi raz po upadku mojego HTC z parapetu. Ogólnie wszystko poza tym działa jedynie aplikacje które wykorzystują jakieś dźwięki wma np: GAlarm krzyczą błedami. Nawet jeżeli próbuje kliknać na ikonkę wmp lub na plik muzyczny żeby go otworzyć efekt jest taki że nie włącza sie program i nie daje żadnego komunikatu. Jedynym sposobem jaki znalazłem to HARD RESERT ale to jest bardzo kłopotliwe żeby ponownie wszystkie programy wgrywać i tracić smsy. Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać?

Zrobić backup sms'ow i wtedy HR.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2009, 14:26:45 »
A może macie instalkę w postaci CAB'a samego WMP bo HARD RESET to ostateczność

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2009, 14:31:31 »
Chyba niema. To jest zintegrowane z systemem.

Ja osobiście używam coreplayera.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2009, 14:52:03 »
najlepsze jest to że COREPLAYER działa ok, filmy i muzyka jest poprawnie odtwarzana, niestety dźwięki w windowsie używają WMP i tu jest kłopot bo wszystko co z nich korzysta nie działa... Nawet jak wgrałem sobie plik *.wma który jest odtwarzany przez COREPLAYER i chciałem go ustawić jako dźwięk przychodzącego połączenia to windows widzi plik ale jak klikam żeby go używał to wyświetla mi komunikat że plik jest uszkodzony.... 

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2009, 15:10:46 »
HR.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2010, 09:39:54 »
Znalazłem rozwiązanie:
1) wchodzimy do Application Data/Volatile
2) następnie usuwamy całą zawartość tego katalogu
3) Robimy soft reset i cieszymy sie działającym Windows Media Player'em

Z tego co zauważyłem to całe te zamieszanie jest spowodowane przez G-Alarm, ale po skasowaniu zawartości katalogu Volatile G-Alarm zaczyna również pracować poprawnie.
pozdrawiam

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 12, 2010, 02:21:50 »
Szczęściarz z Ciebie. Mi niestety wmp działa :/ i to jest troche irytujące jak korzystam ze słuchawek BT stereo, bo sam się włącza... :/
Sorry że tak nie na temat, ale to naprawde irytuje i może ktoś znajdzie odp:)
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 12, 2010, 09:22:34 »
Szczęściarz z Ciebie. Mi niestety wmp działa :/ i to jest troche irytujące jak korzystam ze słuchawek BT stereo, bo sam się włącza... :/
Sorry że tak nie na temat, ale to naprawde irytuje i może ktoś znajdzie odp:)

http://pdaclub.pl/forum/raphael/%28rom%29%2825-01-2010%29-amigantomek-6-5-2351821884/
str. 27, na dole AMIGAnTOMEK podał rozwiązanie w formie CABa. Pomaga jeśli masz sense 2.1 :)