wgrywanie HardSPL

• 4 Odpowiedzi
  • 1037 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
wgrywanie HardSPL
« dnia: Lipiec 19, 2009, 13:49:24 »
Wczoraj chcialem wgrac HardSPL doszlo do synchronizacji PC <=> ppc zabrałem sie za odpalanie pliku RaphaelHardSPL-Unsigned_190_1_3.exe Zainicjowało, wyskoczylo okno z TP po lewej stronie i roznymi potwierdzeniami po prawej. Gdy wszystko potwierdzalem <na TP nic sie nie pokazywalo> na koncu było update. Tak jak by chcial updejtować nowey rom. pominąłem to bo bałem się że nie mam HardSPL. Wszystko robilem na na swoim komputerze, bo na moim odrazu wyskakiwał błąd przy odpalaniu RaphaelHardSPL-Unsigned_190_1_3.exe.
I tu moje pytanie czy moze on juz być wgrany, czy "1.90.OliNex" pokazuje sie tylko przy pierwszym bootloader. Jak to sprawdzic.
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: wgrywanie HardSPL
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 19, 2009, 16:46:54 »
a co masz napisane w botloaderze. przy nadpisywaniu botloadera zawsze musi pokazac update skoro pominales to pewnie nie masz
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2009, 16:58:44 »
LukAnt Przyciśnij [VOL -] i [soft reset]. Jeśli nie masz SPL-1.90.OliNex w drugiej linijce w bootloaderze to nie masz wgranego HSPL-a.
Co do samego wgrywania HSPL, też się na początku przestaszyłem, bo faktycznie wygląda to jak update romu, ale doszedłem do końca i wszystko było ok.
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2009, 20:54:45 »
W bt mam to co mialem...

tylko na samym koncu, z togo co pamietam jest update i jak to sie kliknie to chyba dopiero wtedy jest next.
A na TP cos sie pokazuje? Tak jak np przy instalacji .cab
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2009, 17:37:07 »
W bt mam to co mialem...

tylko na samym koncu, z togo co pamietam jest update i jak to sie kliknie to chyba dopiero wtedy jest next.
A na TP cos sie pokazuje? Tak jak np przy instalacji .cab

wchodzi w tryb bt, potem laduje HardSPL

pzdr