Walka ze słabym zasięgiem w przypadku HSDPA i 3 G

• 2 Odpowiedzi
  • 653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dziq

• *
  • 70
Walka ze słabym zasięgiem w przypadku HSDPA i 3 G
« dnia: Czerwiec 06, 2009, 21:58:21 »
Witam ostatnio po prostu zacząłem się borykać z dużym osłabieniem zasięgu głównie w przypadku 3g i 3,5 g . Domyślam się, że najlepszym rozwiązaniem jest zmiana Romu. Jednak używam już Prosiaka od roku i jakoś nigdy nie zdecydowałem sie na zmianę romu z obawy straty gwarancji. Wiem, że można zawsze przywrócić stary rom ale po pierwsze nie udało mi się znaleźć kopii swojego romu w necie. Czy nie można jakoś wyciągnąć go wraz z zawartością z mojego telefonu i przy odpowiedniej chwili jeżeli będzie potrzeba to wgrać stary? (coś jak robienie obrazu systemu na kompie za pomocą np True Image ) da się ?
Czy jak bym np w sytuacji przywracania starego romu (korzystając z tej strony http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Raphael_WM6.1_ROMs) to koniecznie muszę wgrać ten który miałem, czy spokojnie mogę wybrać jeden z pośród nich?

Nie ukrywam, że fajnie by było wgrać sobie jakiś nowy stabilny fajny romik może już oparty na jakimś najnowszym buildzie...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 10:19:12 wysłana przez Dziq »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: Walka ze słabym zasięgiem w przypadku HSDPA i 3 G
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 11:21:56 »
Mozna,   itsutils Tu program

Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Dziq

• *
  • 70
Odp: Walka ze słabym zasięgiem w przypadku HSDPA i 3 G
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2009, 22:44:22 »
Coś więcej powiesz mi o tym programie? Czy ta metoda o której mówiłem jest sensowna czy tak się robi?