Wada fabryczna wyświetlacza??

• 37 Odpowiedzi
  • 8941 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83
  • Love Regenersis !!!
Odp: Wada fabryczna wyświetlacza??
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:43:15 »
Dawno temu poruszany był przeze mnie temat... ale niedawno problem został rozwiązany.

Przebarwienia zaczęły być widoczne nawet w świetle normalnym. Nie trzeba było specjalnie się przyglądać. Mata dotykowa zaczęła się odklejać z prawej strony wyświetlacza, po pewnym czasie również odkleiła się z lewej. W efekcie telefon przestał reagować na dotyk...

Powędrował do serwisu CRC REGENERSIS w Jankach. Wysłany kurierem, wrócił również przesyłką kurierską (wszystko na koszt serwisu). Musze zaznaczyć, że cała naprawa, wliczając dni przeznaczone na wysyłkę zajęła 7 dni. Oczywiście mata została wymieniona na nową  :ok: - teraz jest jak nówka sztuka  :)

ja tez niedawno odebralem z wymiany wyswietlacza-tez po tygodniu, dodatkowo wymienili mi (choć nie prosiłem) FPC Pre-assy, sim fpc, career, raphael 73h20145-09m. wie ktos co to i za co ten moduł odpowiada?

Ta część to płytka z czytnikiem SIM i SD oraz diodą kamery (FLASH powiedzmy).

*

Offline HooB

• 13
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 29, 2009, 13:16:31 »
Witam,

Widzę, że nie jestem osamotniony z tym przebarwieniem. Niestety posiadam takie samo ustrojstwo, które u mnie jest bardzo widoczne w dzień. Co dziwne, jedna rzecz jest zastanawiająca. Czasem po nocy jak jest np HTC wyłączony to z rana nie ma tego przebarwienia i pojawia się ono dopiero za jakiś czas.

W załączeniu foto tej plamki u mnie.

Ponadto jak myślicie, czy taki zagięty rożek folii obok strzałki nad "czerwoną" słuchawką kwalifikuje się również do naprawy gwarancyjnej.

I jeszcze jedno, bardzo narzekam na przyciski kierunkowe w lewo i prawo, bardzo ciężko chodzą i niemal z cudem graniczy aby je odpowiednio wcisnąć - zamiast nich bardzo często wciska się po prostu któryś z klawiszy bocznych.
Pozdrawiam

HooB

*

Offline m2c

• 31
  • Sprzęt: Touch Pro/Era Vario IV
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 30, 2009, 14:31:44 »
U mnie także to przebarwienie jest bardziej widoczne podczas używania telefonu. Może jak jest rozgrzany to lepiej widać? W każdym razie telefon już jest w serwisie.
A jeżeli chodzi o folie na przyciskach, to standardowo chyba jej tam nie ma? :) Na zdjęciach wygląda jakby ktoś sobie dociął i nakleił kawałek folii na przyciski.

*

Offline HooB

• 13
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 01, 2009, 22:17:47 »
U mnie także to przebarwienie jest bardziej widoczne podczas używania telefonu. Może jak jest rozgrzany to lepiej widać? W każdym razie telefon już jest w serwisie.
A jeżeli chodzi o folie na przyciskach, to standardowo chyba jej tam nie ma? :) Na zdjęciach wygląda jakby ktoś sobie dociął i nakleił kawałek folii na przyciski.

Heh, jak to standardowo nie ma folii ? A czy tą dolną część też masz taką błyszczącą, odbijającą w której można się przejrzeć ?
Pozdrawiam

HooB

« Odpowiedź #34 dnia: Październik 04, 2009, 10:49:00 »
A czy tą dolną część też masz taką błyszczącą, odbijającą w której można się przejrzeć ?
W zadbanym sprzęcie świeci się jak psu (wiadomo co), mam wrażenie że światło odbija się w niej bardziej niż w brando ultraclear którą mam na wyświetlaczu.

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 16, 2009, 16:31:35 »
Panowie. Miałem dokładnie to samo u siebie. Z tego co ja zauważyłem ta 'plamka' pojawia się w zależności od wilgotności i temperatury otoczenia. Wysłałem Rafałka do Regenersis i wrócił z nowym wyświetlaczem. Ale gratis mały zonk. Zdecydowanie wyższy kontrast co jest bardzo denerwujące... :/

« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 21, 2009, 18:03:29 »
Mój telefonik także zaliczył pojawienie się tego prostokąta tęczy. Było to dość dawno i stawało się coraz wyraźniejsze, aż pod koniec widoczne było już gołym okiem w kazdym oświetleniu. Ubocznym efektem była coraz większa nieprzewidywalność trafienia rysikiem w ekran. Finał nastapił niespodziewanie - ekran dotykowy przestał działać. Na szczęście z klawiatury udało mi się zrobić backup danych, potem zrobiłem HR i na tym działanie telefonu się zakończyło - niedziałający panel dotykowy uniemożliwił ukończneie kalibracji po HR. Wizyta w Jankach, wymiana błyskawiczna, na gwarancji. Niestety odebrałem telefon z niedziałającym przyciskiem w dół, ale miła Pani na moją prośbę doprowadziła do błyskawicznej interwencji gwarancyjnej także w tej sprawie. Nie wiem, co było nie tak, w każdym razie skończyło sie wymianą któregoś z elementów D-Pada, w środku i telefonik z powrotem działa idealnie.

Z tego wniosek, jeżeli komuś pojawia sie przebarwienie na ekranie, to raczej sygnał, ze digitizer pada i warto zgłosić się do serwisu.

Pozdrawiam,
Kotek

*

Offline dlugilong

• *
  • 65
    • DAOB
  • Sprzęt: HTC Raphael, HTC Leo
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 21, 2009, 18:31:02 »
mKotek, a przed oddaniem do serwisu przywracałeś ROM do oryginału, czy używasz oryginalnego?
Ciekawy jestem, bo mam takie same objawy, ale mam zdjętego Hard SPL i wgranego ROM Energy. Oryginalnie powinien być rom ERY...
ROM   : Black Side