Mój telefonik także zaliczył pojawienie się tego prostokąta tęczy. Było to dość dawno i stawało się coraz wyraźniejsze, aż pod koniec widoczne było już gołym okiem w kazdym oświetleniu. Ubocznym efektem była coraz większa nieprzewidywalność trafienia rysikiem w ekran. Finał nastapił niespodziewanie - ekran dotykowy przestał działać. Na szczęście z klawiatury udało mi się zrobić backup danych, potem zrobiłem HR i na tym działanie telefonu się zakończyło - niedziałający panel dotykowy uniemożliwił ukończneie kalibracji po HR. Wizyta w Jankach, wymiana błyskawiczna, na gwarancji. Niestety odebrałem telefon z niedziałającym przyciskiem w dół, ale miła Pani na moją prośbę doprowadziła do błyskawicznej interwencji gwarancyjnej także w tej sprawie. Nie wiem, co było nie tak, w każdym razie skończyło sie wymianą któregoś z elementów D-Pada, w środku i telefonik z powrotem działa idealnie.
Z tego wniosek, jeżeli komuś pojawia sie przebarwienie na ekranie, to raczej sygnał, ze digitizer pada i warto zgłosić się do serwisu.
Pozdrawiam,
Kotek