Voip - instalacja

• 4 Odpowiedzi
  • 1953 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piotr1973

• 42
  • Sprzęt: Touch Pro
Voip - instalacja
« dnia: Grudzień 01, 2008, 23:23:03 »
Znalazłem wprawdzie wątek w Diamondzie, ale jakoś mi nie wychodzi instalacja Voip-a.
Nie ważne jak mi to wytłumaczycie, czasami trzeba jak chłop krowie na rowie, ale najważniejsze żeby u mnie to ruszyło.
Pobrałem:
VOIP Drivers MOD.zip
WM6VoIP MOD.zip
00_VOICE_VOIP WM6.1.zip
Wszytko zainstalowane i co dalej?
Co się wpisuje w Sip Config Tool w pozycji Description? Pozostałe pozycje mam.
Po zapisaniu konfiguracji wybieramy coś w ustawieniach?
Co z biblioteką dnsapi.dll.zip? Podmieniać ją po zainstalowaniu wszystkiego?
Czy istotne jest miejsce instalacji? W jaki sposób się dzwoni, bo żadnej dodatkowej aplikacji w programach nie widać, chociaż d "dodaj/usuń" jest.

Jeśli nie zamęczyłem pytaniami, to proszę o podpowiedź.

*

Offline Piotr1973

• 42
  • Sprzęt: Touch Pro
Odp: Voip - instalacja
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:08:04 »
To co, nikt mi nie pomoże? Ludzie, litości, przecież na pewno ktoś to u siebie instalował.
Mam konto w easycall i po skonfigurowaniu usługa niestety jest nieaktywna.
A może to wina tego, że łączę się się przez USB a nie WiFi?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 23:15:16 wysłana przez Piotr1973 »

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2008, 20:34:59 »
Mnie easycall poprawnie dziala z fringiem. Wbudowanego voipa nigdy nie trenowalem, bo jeszcze nie spotkalem nikogo komu by calosc zadawalajaco dzialala.
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline Yekim

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, Ipfone 3GS, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2009, 09:59:34 »
Moze tak:?
troche mecze sie z tym tematem wgralem sip config tool plus VOIP Drivers.cab
Toola mozna latwo skonfigurowac i wlaczyc ( w polu Description wpisujesz nazwe jaka bedzie Ci sie wysietlac gdy bedzie wlaczony twoj telefon Voipowy)
nastepnie trzeba wejsc do Ustawienia/telefon w zakladke internet ( zakladka pojawia sie po zainstalowaniu config toola) i ustawic kiedy nasz telfon Voipowy ma sie wlaczac.Gdy polaczymy sie z siecia Wifi i wejdziemy do telefonu aby wykonac polaczenie wysiewietli sie  w lewym gornym rogu zamiast nazwy naszego operatora wlasnie Descripiton jaki podalismy dla naszego polaczenia Voipowego. Do tego momentu jest wszystko okay, gdy probuje nawiazac polaczenie telefoniczne slysze sygnal w sluchawce ale gdy ktos podnosi sluchawke polaczenie Wifi sie zrywa, telefon przelacza sie na gsm.
czy ktos ma jakis pomysl albo wiedze ktora spowoduje ze zacznie dzialac to poprawnie?

Ale faktycznie mozna zainstalowac fring i z pod tej aplikacji polaczenie Voipowe dziala!
mam tylko jeszcze pytanie jak zrobic aby polaczenie Wifi nie zrywalo sie gdy telefon przechodzi w sleep mode??

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2009, 07:43:00 »
mam tylko jeszcze pytanie jak zrobic aby polaczenie Wifi nie zrywalo sie gdy telefon przechodzi w sleep mode??
Wejdź do AC i jest opcja, która zapobiega rozłączaniu WiFi przy standby'u.

Pozdrawiam,
Kotek