Trzy irytujace problemy z HTC Touch Pro

• 3 Odpowiedzi
  • 1131 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
Trzy irytujace problemy z HTC Touch Pro
« dnia: Grudzień 11, 2008, 13:27:50 »
Witam

Mam takie trzy pytania / problemy:

1. Pogoda w zakładkach - gdy dodam do wyswietlanych miast Kraków wyskakuje blad podczas aktualizacji danych pogodowych

2. Przegladarka opera - nie wyswietla banerow tylko czarno biale kwadraty - reszta strony np. tekst jest ok.

3. Nagle wcielo dzwiek nadchodzacego sms's poprostu nowa wiadomosc przychodzi "w ciszy i spokoju" :P to samo tyczy sie dzwieku informacji "wiadomosc wyslana" w opcjach dzwieku nadal jest ustawione tak jak bylo...

Nie instalowalem zadnych badziewi nie mieszalem w opcjach i to wszystko poza pkt 3 jest od wyniesienia z salonu Orange czyli od nowosci :)

Gdyby ktos mial pomysly jak rozwiazac tego typu problemy to bardzo prosze o porady :)

Wczesniej mialem Nokie N95 8GB i symbian niemial przede mna zadnych tajemnic a tutaj nie wszystko mozna tak prosto rozwiazac jak w symbianie...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
Odp: Trzy irytujace problemy z HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2008, 13:56:14 »
Witam

Mam takie trzy pytania / problemy:

1. Pogoda w zakładkach - gdy dodam do wyswietlanych miast Kraków wyskakuje blad podczas aktualizacji danych pogodowych

2. Przegladarka opera - nie wyswietla banerow tylko czarno biale kwadraty - reszta strony np. tekst jest ok.

3. Nagle wcielo dzwiek nadchodzacego sms's poprostu nowa wiadomosc przychodzi "w ciszy i spokoju" :P to samo tyczy sie dzwieku informacji "wiadomosc wyslana" w opcjach dzwieku nadal jest ustawione tak jak bylo...

Nie instalowalem zadnych badziewi nie mieszalem w opcjach i to wszystko poza pkt 3 jest od wyniesienia z salonu Orange czyli od nowosci :)

Gdyby ktos mial pomysly jak rozwiazac tego typu problemy to bardzo prosze o porady :)

Wczesniej mialem Nokie N95 8GB i symbian niemial przede mna zadnych tajemnic a tutaj nie wszystko mozna tak prosto rozwiazac jak w symbianie...

pkt1. jeżeli masz wszystko dobrze ustawione to musi działać bo przed chwilą sprawdzałem i serwer działa. Spróbuj podłączyć pod komputer który ma dostęp do internetu i wtedy aktualizuj
pkt2. już było o tym na forum
pkt 3. to zobacz ustawienia-dzwieki i powiadomienia-powiadomienia i tam możesz dowoli zmieniać dla wszystkich wiadomości ale na moje to ściszyłeś dzwieki systemowe a to one sa odpowiedzialne za sms

a tak w ogóle to zapoznaj się z przyciskiem szukaj.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2008, 18:46:46 »
Nie czytasz dokladnie co pisze - apropouse pogody to ogolnie dziala i napewno mam wszystko dobrze ustawione ale jak dodaje Kraków do listy i konkretnie to miasto to wyskakuje blad inne miasta dzialaja poprawie...

Co do dzwiekow sms to tez nie oto chodzlo dzwieki systemowe byly ok soft resen nie pomogl dopiero hard....

A co do opery to szukalem na forum ale tyle tego jest ze nie dokopalem sie do meritum... Wiec bylbym wdzieczny gdybys podal pomysl / rozwiazanie ...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2008, 00:49:45 »
Nie czytasz dokladnie co pisze - apropouse pogody to ogolnie dziala i napewno mam wszystko dobrze ustawione ale jak dodaje Kraków do listy i konkretnie to miasto to wyskakuje blad inne miasta dzialaja poprawie...

Co do dzwiekow sms to tez nie oto chodzlo dzwieki systemowe byly ok soft resen nie pomogl dopiero hard....

A co do opery to szukalem na forum ale tyle tego jest ze nie dokopalem sie do meritum... Wiec bylbym wdzieczny gdybys podal pomysl / rozwiazanie ...

Mnie na początku denerwowało to, że maksymalna ilość zakładek jaką można otworzyć w operze została ograniczona do trzech.