TP z Orange - kilka pytań :)

• 13 Odpowiedzi
  • 1783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tobiash

• 15
  • Sprzęt: HTC Touch Pro->HTC Hero->???
TP z Orange - kilka pytań :)
« dnia: Styczeń 16, 2009, 17:07:03 »
Hej
Właśnie zamówiłem sobie TP z Orange i czekam na kuriera.
W związku z Nowym zakupem mam kilka pytań (czytałem wiele, wiele wątków, ale nie wszystkie moje wątpliwości zostały rozwiane):

1. Czy jest już dostępny darmowy sposób na zdjęcie SIM-LOCKA bez utraty gwarancji?
2. Proszę o listę programów, które Waszym zdaniem powinny znaleźć się w każdym TP  :mrgreen: - to będzie mój pierwszy PDA i nie wiem od czego zacząć gdy będę go już mieć :)
3. Czy soft Orange różni się czymś od oryginalnego HTC? Nie przepadam za tą siecią i chciałbym aby wszystko wyglądało jak w niebrandowanym telefonie.
4. Jakie akcesoria warto dokupić (kupiłem zestaw z Automapą).

Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
  • Sprzęt: Ipad 2 3G 16GB , SGS II
Odp: TP z Orange - kilka pytań :)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2009, 17:16:20 »
witam :) kupiłem ten sam zestaw w orange i powiem szczerze ze pierwsze co powinieneś zrobić to zmienić rom i radio rom w pda . TP dostaje niezłego kopa wszystko chodzi szybciej i stabilnej można popracować jeszcze z takimi programami jak advancedconfig ,diamond tweek i paroma innymi wszystko jest na forum, pda jest nie do poznania po tym wszystkim ja mam rom PROVEN v1.11 i radio rom 1.08.25.20M1
c35i,T28, j5, j7, T68i, G7050 -> nokia 6260 -> nokia n70 -> nokia n95 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> SGS II

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2009, 20:35:10 »
Darmowej metody na zdjęcie simlocka nie ma.
Programy to już względem własnego uznania - co kto lubi i do czego sprzętu potrzebuje... każdy napisze penie własną listę, ale myslę że na forum jak trochę poczytasz to znajdziesz to co Cię zainteresuje
Orange praktycznie się nie mieszało, jest parę zmian ale nic szczególnego w stosunku do niebrandowanego softu
Akcesoria... jeśli lubisz to Etui do paska, jesli chodzi o folię to może być ta z zestawu (jest całkiem niezła), można dokupić kabelek do TV

Co do zmiany ROMu to nie ma gwarancji że serwis się do tego nie przyczepi, ale rzeczywiście warto się z tym pobawić bo można trochę poprawić jakość działania
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline Tobiash

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2009, 17:49:54 »
Kupiłem program do odblokowania simlocka - Olipro i ciągle wyskakuje mi error o błędnej wersji Radia. Step 2 powtarzałem już kilka razy i ciągle to samo. Proszę o radę - co robię źle??

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2009, 10:09:01 »
Witam,
Mam TP z Orange i chcialem sie spytac czy musze downgradowac radio przed zastosowaniem programu od Olipro. Moje radio to 1.02.25.19.
Czy ktos juz to robil?
Pozdrawiam

Ps. Jesli gdzies jest odpowiedz na to pytanie to przepraszam, ze jej nie znalazlem (choc szukalem).
HTC Dream / Era G1
ROM: Cyanogen 4.0.4

HTC Touch Pro
ROM: PROven Rom 4.3 PLK Manila Rhodium WM6.5
RadioRom: 1.14.25.05

*

Offline Tobiash

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:37:54 »
Cześć;
Ja również odblokowywałem telefon za pomocą Olipro. Musisz zmienić radio i wszystko będzie OK.

Od kilku dni bawię się TP i męczy mnie jedna rzecz - Jak włączyć kamerę 3G? Nie mam zasięgu 3g w mojej miejscowości, a chciałbym wypróbować jak działa :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:41:03 »
Włącz aparat i w ustawieniach powinieneś mieć wybór aparatu fotograficznego, poszukaj. Nie mam Pro więc bardziej nie pomogę  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2009, 15:17:34 »
Ano.

Włącz aparat i zmień aparat na przedni.

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:52:04 »
Co do tego aparatu VGA, podczas rozmowy jakoś obrazu odbieranego bedzie owiele słapsza, przez kompresje.
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2009, 02:04:06 »
Dziekuje za odpowiedz Tobiash,
Tylko teraz mam kolejny problem...

Nie moge wgrac HardSPL, error 202 mi się pojawia mimo, ze mam podlaczonego Raphael'a, zsynchronizowanego z AS 4.5, .NET 3.5 tez mam.

Czy ktos jest mi w stanie pomoc?

system Win XP z SP3, wszystkie zbedne programy wylaczone, karta SIM i microSD wyjete...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 02:06:47 wysłana przez wackee »
HTC Dream / Era G1

HTC Touch Pro

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2009, 09:38:51 »
A próbowałeś kolego tego:
"- jeżeli pojawiły się jakiekolwiek problemy podczas powyższej procedury to należy ściągnąć SSPLManual.zip, rozpakować archiwum, plik SSPLMAnual.exe przenieść do pamięci głównej Touch Pro i tam go uruchomić. Po chwili ekran Touch Pro zrobi się czarny i możemy z kompa uruchomić RaphaelHardSPL-Unsigned_190_1_3.exe (oczywiście przy podłączonym Touch Pro do kompa)"

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2009, 15:47:00 »
Probowalem, nie pomoglo... caly czas polaczenie z kompem bylo jakies niekompletne. Ale zmienilem kompa i wszystko zadzialalo.
HTC Dream / Era G1

HTC Touch Pro

*

Offline Tobiash

• 15
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2009, 16:42:54 »
Dzięki za odp.
W starym telefonie miałem osobny przycisk do uruchomienia przedniej kamery. W TP można włączyć przedni aparat w: Aparat>Ustawienia>Aparat Fotograficzny(taki obrazek z dwoma aparatami). Swoją drogą mogli to inaczej nazwać :)

Mam jeszcze inne pytanie: Jak sprawdzić ile dotychczasowo pobrałem mb z internetu?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 16:45:22 wysłana przez Tobiash »

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 28, 2009, 17:09:19 »
Wgraj sobie program Spb Wireless Monitor - idealny :)
link:
http://beta.spbsoftwarehouse.com/products/wirelessmonitor/

A tak na marginesie.... nie wiem gdzie się tego nauczyłeś ale mógłbyś przestać pisać czerwonym kolorem na forum...
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA