TP i problem na starcie-nie dzialaja paski na ekranie i TouchFLO

• 6 Odpowiedzi
  • 1232 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MoVeR

• 35
TP i problem na starcie-nie dzialaja paski na ekranie i TouchFLO
« dnia: Wrzesień 15, 2008, 13:50:27 »
witam !
przyszedl mi wlasnie Touch Pro (przesiadlem sie z nokii 7650). i po horrorze z kalibracja (dopiero za kilkunastym razem poszla) nie dzialaja mi paski w windowsie. i na pytanie telefonu ze znalazl siec orange nie moge wybrac YES i potwierdzic. myslalem ze moze zla kalibracja, albo ekran zwalony, ale jak klikne na dzwonienie i pojawiaja sie klawisze na ekranie, to caly ekran dziala (z wyjatkiem paskow) jak powinien. jak wysune klawiature i paski z windowsa przejda mi na dluzsze scianki, tak samo nie dzialaja - wiec chyba z ekranikiem wszystko ok, a cos nie tak z systemem.  pewnie blad jakis smieszny gdzies robie (moze 'zle' klikam na ekran) tylko nie wiem gdzie. jako ze jestem w robocie i mam ograniczony dostep do netu prosilbym kogos zyczliwego aby pomogl mi w tych ciezkich poczatkach z htc ;) piszac mi kilka rad na skype.  z gory dziekuje ! (skype: mover.oz.pl)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2008, 21:30:37 wysłana przez MoVeR »

*

Offline MoVeR

• 35
Odp: TP i problem na starcie-nie dzialaja paski na ekranie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2008, 21:29:08 »
nikomu sie nie chcialo pomoc, ale moze napisze co bylo, zeby inni mieli latwiej i opisze kolejny problem, wiec:

to jednak bylo cos z kalibracja, po kilkunastu min klikania wszedzie i probowania wszystkiego w koncu znalazlem miejsca na samych skrajach ekranu gdzie owe paski dzialaly, wlazlem zatem w kalibracje ekranu, ale ciagle nie dzialalo to jak powinno. dopiero po otworzeniu klawiatury i skalibrowaniu ekranu w pozycji horyzontalnej zadzialalo (sic!) i teraz dziala ok.
ale tez zauwazylem nowy problem: nie mam TouchFLO. mniemam ze po odpaleniu nowego telefonu TouchFLO powinno byc od razu odpalone ? jednak tego nie mam, w settings/today mam niby 'Htc black' ale to tylko zmienia motyw windowsa.   co wiec robie zle ? dlaczego nie mam TouchTLO ? musze to dograc dodatkowo czy co ? :/

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
Odp: TP i problem na starcie-nie dzialaja paski na ekranie i TouchFLO
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2008, 21:47:20 »
tak, TF3D powinno być standardowo po włączeniu nowego TP. Zobacz tam gdzie masz "'Htc black'" ale w drugiej zakładce 'Items' czy masz na dole listy zaznaczone 'TouchFLO 3D'.
Może twój sprzęt był włączany przez kogoś przed zakupem i stąd takie kwiatki. Zawsze możesz zrobić Hard Reset i zacząć przygodę z TP od nowa.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline MoVeR

• 35
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2008, 22:45:10 »
przegrzebalem wszystkie opcje dzisiaj kilka razy i nie dalo sie wlaczyc

wiec poszedlem za rada i zrobilem hard reseta, faktycznie pierwsze uruchomienie wygladalo inaczej niz to co mialem po wyjeciu nowego z pudelka. wiecej okienek konfiguracji bylo, filmik byl, i TouchFLO juz jest :). ale bug z kalibracja ekranu dalej jest mianowicie: nie da sie skalibrowac ekraniku na zlozonej klawiaturze, trzeba ja rozlozyc, ekran musi sie obrocic horyzontalnie i dopiero wtedy dziala.

tak czy inaczej dziwne ze tak bylo namieszane z poczatku, gdyz pudelko bylo idealnie zapakowane, zadna naklepka/plomba nie byla naruszona itp. wiec musieli cos przed zapakowaniem w pudelko majstrowac ? no trudno. szkoda tylko, ze zamiast cieszyc sie od wyjecia z pudelka, musialem sie glowic co jest nie tak :/

*

Offline morion69

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Kingston 8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2008, 14:11:00 »
Dzisiaj zostałem szczęśliwym posiadaczem i tym samym dołaczyłem do zacnego grona;) i muszę stwierdzić że na wstępie dostałem tym samym objawem co kolega... oczywiście "no touchflo3D"... sprzedawca mpunktu oczywiście dał się prawie pokroić twierdząc "że tak ma być" a jak zacząłem sie z nim kłócić to zadzwonił do kolegi który "ma takiego i wie" i ten kolego przez telefon powiedział mi że touchflo3D będzie działać jak się wgra nowego Rom'a :D... ręce mi opadły i dałem spokój, całe szczęście wiedziałem z tego forum co jest grane, za co składam wielkie dzieki kolegom:)
..::jutro to dziś, tyle że jutro::..

*

Offline MoVeR

• 35
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2008, 00:34:53 »
dziwna ta ostatnia seria Touch Pro bez TouchFLO, moze wstydza sie jej i juz na starcie wylaczaja ;)  (nawiasem mowiac procz touchflo nie mialem jeszcze kilku programow w tym opery, naszczescie po resecie wsio jest [chyba ;)] )

*

Offline idiom

• **
  • 124
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC TP Raphael, htc trinity
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 17, 2008, 08:15:05 »
Też mam wersję z msklepu, ale u mnie TouchFLO było od samego początku  :ohreally:

To wygląda tak, jakby ktoś się bawił przed sprzedażą.

Pozdrawiam
Idiom