TP i kamera ip

• 3 Odpowiedzi
  • 919 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andzia

• 18
    • www.gsm-akcesoria.pl
  • Sprzęt: mda2>vario>vario2>vario3>TP
TP i kamera ip
« dnia: Marzec 13, 2009, 21:31:58 »
witam
mam kamerę ip na firmie i chciałbym oglądać obraz na TP ,niestety ani IE ani Opera nie pokazuje  obrazu ,instalowałem romy by Qsqa rożne
 wersje niestety nic to nie  zmienia, może ktoś  poradzić jakiś sprawdzony sposób na to?

Pzdr Andrzej

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: TP i kamera ip
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2009, 18:19:08 »
Niestety najważniejszy problem to wiedzieć, z czym się chcesz połączyć i czego to wymaga. Jeżeli to korzysta z jakiegoś kosmicznego rozwiązania, w stylu aplet Javy, to zapomnij o obejrzeniu tego na PDA.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2009, 22:44:46 »
Witam!
Spróbuj użyć do tego przeglądarki Skyfire. Sprawdziłem kilka dostępnych kamer online (np. http://zakopane.webcamera.pl) i działa bez zarzutu. Jedyny minus to jakość obrazu.
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2009, 23:32:42 »
andzia:

"mam kamerę ip na firmie i chciałbym oglądać obraz na TP ,......"

WItaj.
Mam podobny problem - mam kamerke obrotowa IP Planet - i do podgladu bezposredniego obrazu z tej kamerki z poziomu www (i innych ktore testowalem) - potrzebna obsluga kontrolki ActiveX w przegladarce.... z tego co sie orientuje zadna z przegladarek nie posiada tej opcji ..... pozostaje transmijsja strumieniowa - u mnie bez powodzenia ..... nie potrafilem zmusic niczego zeby  po rstp laczyl sie z kamera (ale to moze wina specyfiki  mojej kamery)

Jedyne co CI moge poradzic  to ciekawy programik ViewCommander-Mobile  (www.ivimg.com) - nei obluguje on jednak ZADNEJ kamery Planet'a - masakra.... testowalem jednak z makerka Linksysa  i dziala znakomicie :)

Nie testowalem transmisji 3GPP - bo moja kamerka takowej opcji nie posiada.....ale podobno mozna za pomoca tego protokolu ogladac obraz wlasnie na ekranach urzadzen mobilnych .....

pzdr.
Mike