Touch Flo 3D z HTC Touch HD

• 6 Odpowiedzi
  • 1644 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Touch Flo 3D z HTC Touch HD
« dnia: Styczeń 16, 2009, 10:31:35 »
testował ktoś z was Touch Flo 3D z HTC Touch HD przeportowane na Touch pro i diamonda
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=470164

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
Odp: Touch Flo 3D z HTC Touch HD
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2009, 12:53:45 »
Ja z dwa dni temu wgrałem ale bez skutku tzn. u mnie nie działa (ROM ja w podpisie) - niestety nie miałem czasu więcej powalczyć.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2009, 20:59:18 »
Może chociaż same pojedyńcze zakłdki dało by się ściągnąć?
Konkretnie chodzi o zakładkę Stock, która bardzo by mi sie przydała 9chyba że ktoś zna fajny program w tym stylu do proszę dać znać)

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2009, 00:07:51 »
TF3D z HD wrzuciłem wczoraj, jako że za chwile zmieniam ROM to pozwalam sobie na eksperymenty różne.
Mam problemy z uruchomieniem, po resecie muszę przynajmniej raz przeadować TF3D za pomocą zakładki home w ustawieniach, zakładka stock wygląda fajnie ale z polskimi spółkami mam problemy (ze znalezieniem ich, może trzeba gdzieś źródło danych zmienić), podoba mi się za to wł/wył i zmiana kolejności zakładek w TF3D.
Jak napisałem na początku, eksperymentuję z kilkoma programami więc problemy z odpalaniem TF3D mogą być winą innego softu. ROM mam aktualnie Proven 1.08, czyli na tym na pewno da się odpalić.

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2009, 19:23:11 »
To jak możesz to powiedz/napisz kolejność wykonywanych czynności instalacyjnych może coś zrobiłem nie tak   :worried:
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2009, 22:43:19 »
:Ewitam
teraz ja opowiem co i jak , i jak to u mnie wygląda
popierwsze instalowałem zgodnie z instrukcją :
HOW to install:
-close Manila (Uncheck touchflo 3D from today)
-install XBmod HD MANILA.cab INTO DEVICE NOT INTERNAL STORAGE
install attached FIX v5.cab
then reboot
-wait until manila boot
-enjoy
po drugie - rozdzielczośc niejest dopasowana do tauch pro ani diamonda ,jest rozciągnieta
po trzecie- dla posiadaczy touch pro kolejna przeszkoda  chodzi oto ze, gdy rozsówamy klawiatóre to niewyskakuje nam to drugie menu tylko ekran sie przekreca i zajmuje pół wyswietlacz

w sumie to tak
jest wiecej  zakładek, takich jak kalendarz, pogoda inaczej sie porezentuje, zakładka akcje ( niewiem do czego służy , potrzebuje połączenia gprs, wi-fi, oraz odtwarzcz muzyki jest bardziej rozbudowany ,sound settings, comm- manager

posiadam oprogramowanie 1.09 by qsqa

pozdrawiam
ps. moze wie Ktoś z kąd pobrac najnowsze touchflo3 do touch pro
bo chciał bym to juz zmienić :)

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2009, 13:33:28 »
TF3D miałem wyłączone wiec ten krok mnie nie dotyczył, zainstalowałem i soft reset. Zapierwszym razem uruchomiło się od razu, dopiero po następnych soft resetach miałem problem z odpaleniem ale wył/wł w today pomagało. Dopiero czytając posta powyżej zorientowałem się że nie zainstalowałem żadnego FIXa.
U mnie występuje jeszcze inny bug niekiedy zegar w TF3D się zawiesza, przez ostatnią dobę tylko raz pokazał prawidłową godzinę :)
o niedopasowanej rozdzielczości wyczytałem na xda więc nie było to dla mnie zaskoczeniem, poza zakładką ustawienia gdzie nie mogę wejść we wszystkie opcje to aż tak bardzo nie przeszkadza.
w trybie poziomym menu które nie wyskakuje tutaj mi działa na nerwy więc dla mnie to nie minus, dodatkowych zakładek też nie instalowałem i może dlatego nie zauważyłem zwiększonej funkcjonalności odtwarzacza.

Generalnie polecam tylko w celach zaspokojenia ciekawości.