TomTom i Automapa - Brak płynności

• 5 Odpowiedzi
  • 1318 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomTom i Automapa - Brak płynności
« dnia: Listopad 12, 2008, 12:47:35 »
Witam mój problem polega na tym iż TT oraz AM nie chodzą w moim telefonie płynnie po wybraniu trasy i odpaleniu nawigacji kiedy zaczynam się poruszać to strzałka ( auto ) na ekranie porusza sie skokowo tak jak by telefonik nie dawał rady z tymi programami. Podczas używania nawigacji mam wyłączone wszystkie inne programy. Problem ten występował na standardowym ROMIe i tak samo występuje na ROMIe qsqa 3.0. Wie ktoś może jaka jest tego przyczyna i jak temu zaradzić ?

*

Offline MoVeR

• 35
Odp: TomTom i Automapa - Brak płynności
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2008, 12:52:05 »
w weekend pierwszy raz wyprobowalem nawigacje  (z automapa) na dlugiej trasie i nic takiego mnie nie spotykalo. strzaleczka 'rwala' tylko gdy gps zgubil na chwilke sygnal, a pozniej zlapa, wtedy zeby skorygowac polozenie szybko 'wskakiwala' na miejsce, ale normalnie chodzi plynnie.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2008, 13:27:46 »
U mnie nawet demo trasy w TT nie chodzi płynnie :(

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:59:57 »
 Testowałem z TomTom - dobrze złamanym i oryginałem MapaMap Start........ no problem, wszystko działa tak jak powinno. Pozdrawiam

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:16:58 »
Problem w tym, że nikt nie wie, co ptaku84 rozumie pod słowem "płynnie". Filmowej animacji 25 klatek na sekundę nie ma w żadnej nawigacji. W miarę płynnie (filmowo) animował się kiedyś TomTom (w wersji 5 i 6) głównie za sprawą wygładzonych krzywych dróg i tricków z przesuwającymi się kropkami na środku trasy - ale już nowe wersje "normalnie" skaczą w takt informacji otrzymywanych z GPS (zwykle 2x na sekundę). Dziś płynnie w miarę animuje się chyba tylko iGo 8.x.
Automapa i inne w widoku 3D animują się w właśnie w takt informacji z GPS i dodatkowo tak szybko, jak im mocy procesora "staje" - czyli całkiem zgrabnie i dynamicznie, zwłaszcza na Rafałku - o wiele szybciej toto śmiga, niż na mojej nawigacji Akira Stadion z ekranem 480x272 i procesorem ledwie 372MHz.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2009, 00:13:57 »
W rafałku jest niestety mizerny gps i szybciej niż pozycja na sekunde nie jest w stanie pracować.