T-mobile USA 3G

• 4 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yekim

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, Ipfone 3GS, HTC HD2
T-mobile USA 3G
« dnia: Wrzesień 08, 2009, 19:17:15 »
Witam,
Mam taki problem ze mam Tp i uzywam go w T- mobile w USA i niestety nie mogę mieć szybkiego netu ponieważ z tego co wiem T-mobile USA do 3g używa gsm 1700/2100 a mój telefon w takich pasmach nie pracuje, bardzo prosiłbym o jakąś rade, z góry dziękuje.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: T-mobile USA 3G
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2009, 12:00:50 »
TouchPro obsługuje górne pasmo 3G Tmobile - 2100MHz (rafałek obsługuje 850, 1900 oraz 2100 w UMTS), a więc powinno działać. Licencję na UMTS w 2100MHz Tmobile US ma na cały kraj, ale to nie znaczy, że zasięg jest w całym kraju. Sprawdź na mapie zasięgu, czy u ciebie jest 3G.
W razie czego pomóż rafałkowi i ustaw na sztywno pasmo z Auto na UMTS(2100+800), ale wtedy możesz spodziewać się zrywania połączeń przy utracie zasięgu 3G.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2009, 12:44:19 »
Yekim,

pytanie z innej beczki - wybieram się na miesiąc do USA, zastanawiam się nad SIMem w prepaidzie do transferu danych. Masz jakieś spostrzeżenia co do jakości usług T-Mobile?

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2009, 16:05:22 »
ja mieszkam w usa i uzywam htc fuze - att lecz zerwalem simlocka i mam T-Mobile.
Sa dosc czeste problemy z zasiegiem zwlaszcza w budynkach z cegiel(nie ma ich za wiele w USA ale ja w takim akurat mieszkam)
nadajniki nie sa tutaj takie mocne jak w PL zapewne dlatego.

*

Offline Yekim

• 24
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, Ipfone 3GS, HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2009, 05:20:13 »
Jakubd
Poszedłem za Twoją radą i ustawiłem tak jak powiedziałeś efekt był taki ze niestety już nawet telefon nie działa, jutro jeszcze zadzwonię do operatora i jeszcze raz zapytam się w jakim paśmie pracują. Natomiast zastanawiałem się czy może nie ma jakiegoś radia które pomogłoby mi rozwiązać ten problem albo czy ktoś może jest wstanie coś takiego stworzyć. Z drugiej strony trochę się dziwie ponieważ T-mobile ma w swojej ofercie TP2 i wydaje mi się ze on pracuje w 3G, może to jest jakaś droga żeby rozwiązać ten problem?.
(problem z zasięgiem w ogóle pomijam ponieważ już to sprawdzałem

tofinoo
Szczerze mówiąc jest mi się ciężko wypowiedzieć na temat prepajdów ponieważ na zwykłym abonamencie  nie jestem wstanie stwierdzić jak działa net. Dzwoniąc jutro do operatora mogę się spytać czy na przykład oferują w ogóle takie rozwiązanie i jak tak to ile to kosztuje. Jeśli potrzebujesz żebym coś jeszcze dla Ciebie sprawdził to proponuje żebyś napisał do mnie na priva :)