Ja
Na Rafałku w standardzie masz program "Mobilny pulpit zdalny", który służy dokładnie do tego co sugeruje jego nazwa.
Ja nie mogę znaleźć w programach tej aplikacji. Na pewno jest to w standardzie? 
Tak, no chyba, że używasz jakiegoś gotowanego romu z którego kucharz wywalił tą aplikację, lub masz jakiś brandowany rom, w którym operator uznał, że do niczego Ci się to nie przyda i też ją wywalił.
Na Rafałku w standardzie masz program "Mobilny pulpit zdalny", który służy dokładnie do tego co sugeruje jego nazwa.
A u Ciebie to chodzi ?? Tez mam Linksysa a pulpit zdalny by mnie iteresował
Jeżeli chodzi o
Linuksa, bo o nim mówimy prawda to wygląda to u mnie tak:
Na Rafałku mam zainstalowany program vncviewer z racji tego, że mam on sporo więcej opcji od standardowej aplikacji.
Na komputerze mam zainstalowany Ubuntu 8.10, w nim standardowo jest coś takiego jak "Zdalny pulpit", tam wystarczy tylko włączyć zezwalanie innym użytkownikom na podgląd i kontrolę pulpitu, ustawić jakieś hasło jeśli nie chcemy żeby byle kto miał możliwość kontroli naszego pulpitu i wsio. Są jeszcze dodatkowe ustawienia, ale to już tylko jak ktoś potrzebuje, bo to co napisałem zupełnie wystarczy.