czytajac wasze wypowiedzi przeczytalem jeszcze raz tytul

i dopiero teraz przeczytalem ze maja tutaj znajdowac sie sposoby na dluzej dzialajaca baterie natomiast ja poprostu testuje (sprawdzam) nie zastanawiajac sie co moze byc przyczyna

wyszlo mi ze na moim telefonie mozna sluchac 9 godz muzke z wylaczonym ekranem przy wlaczonym module gsm a dokladnie 3g (katowice)
wiem rowniez ze dalsze testy nie maja sesnu gdyż wskaznik bateri raz pokuje cos innego a raz zupelnie cos innego
przyklad wlaczam mp3 wylaczam ekran -> sprawdzam za 30 min -ubylo 5% -> po 30 min ubylo 1% gdzie tutaj sens i logika??
u mnie bateria trzyma dlugo ladowalem go o 17:30 i teraz mam jeszcze 92% a wyallem 3 smsy i robilem moze 5 fotek i jeszcze chwile grzebalem.
mysle ze duzo zalezy od RADIO jakie mamy zainstalowane na telefonie. Myslalem jeszcze ze active synch moze cos pobierac gdyz zawsze ejst w zadanaich ale okazalo sie ze nie

a szkoda

nastepnym moim punktem bylo wylaczenie wszytskich powiadomien w regeditor ale to tez nie to.
mysle ze wplyw moga miec pootwierane programy choc sa w pamieci wiec co to pobiera ?? sam nie wiem
podsumowujac
dobre radio i wylaczanie 3g jesli nie korzystamy z wideo rozmow albo kiedy mamy slaby zasieg napewno pomoze!!
aha warto jeszcze sprawdzic to automatyczne podswietlenie ekranu i klawatury!! to tez moze jesc troche baterii!!