soft uruchamiany jak komp

• 10 Odpowiedzi
  • 1244 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

soft uruchamiany jak komp
« dnia: Październik 16, 2010, 23:45:37 »
Mam pytanko
Szukałem nowego softu i niestety chłopaki sie nie popisali!!!! Niby softy powinny być coraz lepsze a są coraz gorsze najnowszy proven wywaliłem po 5 min!!!! Exquisite  i AMIGAnTOMEK_6.5.1.21884_sense2.1 tak samo!!!!

Wie ktoś może jest taki polski soft uruchamia się jak stary dawny komputer kojarzy ktoś ??

Straciłem cały dzień na softach i nic z tego nie wynikneło  :-| :-| :-|

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
Odp: soft uruchamiany jak komp
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2010, 01:13:47 »
najnowszy proven wywaliłem po 5 min!!!!

No muszę przyznac, że wyszedł Ci całkiem niezły oksymoron. "Najnowszy PROven", spojrzałeś chociaż na datę kiedy wyszedł i czy chociaż zapoznaznałeś się z wątkiem? qsqa wieki temu porzucił projekt.
Co do softu(ROM-u), jedyny polski w tej chwili rozwijany to AMIGAnTOMEK, no chyba że ktoś weźmie pod uwagę rekonstrukcję romu oranżowego, ale wgrywanie go to już masochizm...
Wie ktoś może jest taki polski soft uruchamia się jak stary dawny komputer kojarzy ktoś ??
Niestety PPC(PDA) to nie komputer i nie licz na to, że będzie działał tak szybko jak komp. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Uskarżanie się na romy gotowane przez kucharzy też nic nie da, a wypowiedziami typu:
Niby softy powinny być coraz lepsze a są coraz gorsze
możesz tylko ściągnąc na siebie gromy. Trochę pokory dla pracy kucharzy, bo inwestują oni swój czas i wiedzę, żeby doprowadzic nasze sprzęty do stanu używalności...

Straciłem cały dzień na softach i nic z tego nie wynikneło
Prawda jest taka, że WM nie jest systemem "out of box" i trzeba trochę wiedzy posiąśc oraz trochę czasu spędzic, żeby ten system opanowac i przystosowac go do swoich potrzeb...
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2010, 01:27:48 »
po 1 stwierdzam fakt!!!!

Nawet qsqa lepiej działają jego dawne wersje niż najnowsze nie wiem czemu ale tak jest.... Pewnie zasługa manilii 2,5 i 2,1

A z tego co się dowiaduje BYŁ TO LEKKO ZMIENIONY PROVEN.
A taki ekran startowy można dograć wszędzie....

Nie chodzi o to by kucharzyć 5 lat. Chodzi o to by system był  stabilny i szybki to nie są wielkie wymagania. I myślę że gdyby jakiś spec się do tego zabrał i napisał od podstaw było by juz dawno po problemie

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2010, 01:55:06 »
Nawet sztab speców z Microsoftu  i HTC nie był w stanie zrobic stabilnego i szybkiego romu, a Ty wymagasz tego od pojedyńczych pasjonatów? Romy qsqi działały dobrze jak na swoje czasy, ale świat poszedł do przodu, wyszły nowe buildy(6.5.x), nowe manile itp. TP demonem szybkości nigdy nie był, a że ludzie chcą nowej funkcjonalności to kucharze się dostosowują. Oficjalne romy dla TP skończyły się na WM 6.1. Wgraj sobie oryginalny rom HTC z Sunnysoftu to sam zobaczysz o czym mówię...
Sądzę, że dyskusja na ten temat nie ma sensu i wątek nadaje się tylko do zamknięcia.
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2010, 02:06:39 »
to ja powiem tak ide spac... wgrałem rom AMIGAnTOMEK_6.5.1.21884_sense2.5

I przez 20 min byłem w strachu że zepsułem pda. Dlaczego ?? Bo sie nie chciał w ogóle włączyć. Dopiero po kilku ostrych resetach wyjęciu baterii na 5 min załapał do windowsu a potem wlaczył się. Wiec naprawdę CORAZ GORSZE ROMY!!!!!!!!!

Mialemz sunnnysoftu.

A dyskusja ma sens bo po co ci niewiem jak barwne animacje. Wielu ludzi woli coś żeby CHODZIŁO jak właśnie dawne softy qsqa Gdzie mimo nieobracania sie, ucinania napisów itd NIE MUSIAŁEŚ RESETOWAĆ TYDZIEN a nawet miesiąc. Jaki sens tego kolorowania i udziwniania to nie wiem. Sam chyba zacznę sklecać coś w stylu windows 6,5 + pim + wordy pdfy opera polszczyzna i tyle. A nie udziwnienia.

Rozumiesz o co mi chodzi ?? Ja uważam że mogą być nawet te napisy poucinane niech będą ważna stabilność. I nie uruchamianie sie po 2,5 min bo tyle mi sie właśnie ten nowy piękny soft uruchamiał.

Pozdro koniec wątku. Do przemyślenia dla kucharzy.

*

Offline PyToN

• **
  • 174
  • Sprzęt: Dell X51v 625MHz | Gigabyte U60 | HTC Touch Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 17, 2010, 08:58:13 »

...
....

AMIGAnTOMEK <- poprzednia wersja miała taką animację

Może nowe Romy są mało stabilne ale maja praktycznie wszystko co potrzeba... Jeśli wymagasz stabilności polecam rozwiązanie: Komórka + PDA
Taniej wyjdzie jakaś nic nie mająca nokia która trzyma na baterii tak długo ze zapominasz że ja się w ogóle ładuje i np Aximx51V masz wszystko co trzeba szybkość, stabilność itd.

Jeśli twój TP działa tylko jako komórka to jest to pomyłka...

Nie wiem czy kiedykolwiek miałeś ROM z Orange... ale od niego każdy ROM jest lepszy...

*

Offline ainaruth

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC 7 Pro, Transformer Prime
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 17, 2010, 09:15:50 »
Zastanawiam się z czym tak naprawdę masz problem..
Bo gdyby stary Proven był taki szybki i stabilny, to byś na nim siedział.
Gdybyś nie chciał udziwnień tylko stabilności, to byś wgrał stock z sunnysoftu i przestałbyś marudzić..

Sam po wypróbowaniu kilku ROMów zostaję przy najnowszym Exquisite. Wygląda ładnie, chodzi szybko i stabilnie. Tydzień bez resetów? Nie ma problemu. Czasu Uruchamiania od wciśnięcia Power do ekranu SPB to średnio 1:45.
Więc zastanów się z czym naprawdę masz problem.
Nokia 3310 -> Nokia 5510 -> Nokia 6800 -> Nokia 6822 -> Samsung i600 -> SPV E650 -> SPV M3100 -> HTC Touch Pro -> HTC 7 Pro

HTC 7 Pro: Windows Phone 7 (Mango) -  Sianto v1.6 7.10.8835.35
Asus Transformer Prime TF201:  Android (JB) - 4.1.1

*

Offline n3cRo

• 22
  • Sprzęt: HTC TP, HTC HERMES
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 17, 2010, 12:06:54 »
Powiem tak. Przesiądźcie się z hermesa to zobaczycie że TP to jednak maszyna i demon prędkości. :E

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 17, 2010, 12:17:17 »
Tydzień bez resetów? Nie ma problemu. Czasu Uruchamiania od wciśnięcia Power do ekranu SPB to średnio 1:45.

Hmm jeśli nie flashuje nowego romu to nie robie zadnych resetów i nie wyłączam Rafałka na noc. Ostatni softreset przed dzisiejszym był ze 2 tyg temu. A dzis zrobiłem zeby sprawdzic czas startu systemu. Build 23529 Sense 2.5. Od wcisniecia POWER do pokazania sie Sense wraz z zalogowaniem sie do sieci po wpisaniu PINu mineło 1 min 48 sek. wiec chyba nie jest tak zle co?

to ja powiem tak ide spac... wgrałem rom AMIGAnTOMEK_6.5.1.21884_sense2.5

I przez 20 min byłem w strachu że zepsułem pda. Dlaczego ?? Bo sie nie chciał w ogóle włączyć. Dopiero po kilku ostrych resetach wyjęciu baterii na 5 min załapał do windowsu a potem wlaczył się. Wiec naprawdę CORAZ GORSZE ROMY!!!!!!!!!

Hmm wgrywałem swoje romy juz z kilkaset razy podczas gotowania i ani razu nie miałem takich problemów. Nie podobaja ci sie romy stockowe ani gotowane to "zrób to sam" jakżeś taki Slodowy i pokaż innym jak się to robi, może uda ci sie ugotować idealny ROM.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 17, 2010, 14:22:39 »
Powiem tak. Przesiądźcie się z hermesa to zobaczycie że TP to jednak maszyna i demon prędkości. :E
no nie wiem...jak dobrze masz ogarnietego hermesa to uwierz ze wymiata...wlasnie dlatego np.moja g900 lezy nieuzywana.niby wszystko w niej lepsze(proc,Ram,lcd) ale w szybkosci dzialania jako telefon i do neta ginie za hermem(pewnie dlatego ze ma wieksza rozdzialke i brak jej sterow do grafiki).
No i niekoniecznie najnowsze systemy sa najszybsze i najlepsze.w obu mam 6.1 i nawet nie mysle o 6.5 bo testowalem i to nie sa urzadzenia przystosowane na ten system.tak samo jak rafalek...dobry 6.1 i mozna jechac...

*

Offline jasiorr

• **
  • 131
  • Sprzęt: Samsung Omnia Pro B7610
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2010, 14:45:41 »
Kolego wybierz sobie room jaki Ci się tylko podoba a ten ekran rozruchowy zawsze możesz sobie dograć...jak poprosisz AMIGAnTOMK'a to Ci chyba udostepni ten splash screan 2 bo tak to chyba się nazywa...
Jeżeli nie znajdziesz żadnego godnego uwagi wśród obecnie wygotowanych  systemów dla Rafałka to... kitel w łapy i sam ugotuj odpowiedni dla siebie...
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2010, 14:50:16 wysłana przez jasiorr »
W Moich Żyłach płynie benzyna, Zamiast Serca Świszczy Turbina..