Samoczynne łączenie z GPRS i EDGE - problem

• 2 Odpowiedzi
  • 1141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kj55555

• 3
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Samoczynne łączenie z GPRS i EDGE - problem
« dnia: Luty 28, 2011, 18:12:50 »
Witam,
Mam pewien problem z moim Htc TP. Dowiedziałem się, że wyłączenie opcji 'GPRS auto attach' w programie Advanced Config zwiększa żywotność baterii, bo telefon sam nie wyszukuje nowych połączeń. Wyłączyłem tą opcję (ustawiłem Disable), ale gdy np. włączę wifi i je wyłączę to fon zaczyna się łączyć z EDGE albo 3G. Wyłączenie połączenie w commanager nic nie daje, ponieważ zaraz sam się znów łączy :( Jedynym wyjściem jest soft reset. Po resecie ikona EDGE jest taka szara aż do następnego włączenie i wyłączenia wifi. Wszystkie automatyczne aktualizacje mam wyłączone.
Czy można coś zrobić, by telefon sam się nie łączył po każdym skorzystaniu z wifi?
Robienie sr co chwilę jest trochę denerwujące... :-|
Szukałem na forum i w Googlach ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Pozdrawiam, Konrad

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Samoczynne łączenie z GPRS i EDGE - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2011, 18:45:23 »
A to już słyszałem wiele razy " szukałem ale nie znalazłem" - bo to najczęstsze kłamstwo w Internecie. Polecam program no data:

http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-wylacznie-dla-ppc-phone-edition/nodata-gdy-nie-chcemy-by-maszyna-laczyla-sie-bez-naszej-wiedzy/
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline kj55555

• 3
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Samoczynne łączenie z GPRS i EDGE - problem
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2011, 16:53:49 »
dzięki za pomoc. Program działa b.dobrze  :D
a tak poza tym to na serio szukałem i to od kilku dni, bo mi bateria zaczęła trzymać po pół dnia.
Jeszcze raz dzięki,