Rozłącza ładowanie w samochodzie

• 7 Odpowiedzi
  • 1150 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline przyczyn

• 46
  • Sprzęt: htc touch pro
Rozłącza ładowanie w samochodzie
« dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:52:41 »
Witam.
W moim TP jest taki problem że podczas korzystania z Automapy  i uruchomionego BT przerywa mi  ładowanie z ładowarki samochodowej po krótkim czasie od jej podłączenia. Czasami jest to 10 min a czasami 30 min. Bateria nawet nie zostaje naładowana do jednej kreski. Żeby ponownie telefon zaczął się ładować muszę zrobić SR i wtedy też przez jakiś czas ładowanie się odbywa i przerywa. Gdy urządzenie jest wyłączone ( nie zgaszony ekran tylko całkiem wyłączone) ładowanie odbywa się bezproblemowo. Mam TP z Romem i radiem z Orange. Czy jest jakieś lekarstwo o tę dolegliwość?? Pozdrawiam Przyczyn

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Rozłącza ładowanie w samochodzie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:04:28 »
A przypadkiem TP nie nagrzewa Ci się za bardzo podczas ładowania? Coraz częściej na niebie mamy silne słońce, które mocno może rozgrzewać przez szybę naszego Rafałka, a powyżej 40 stopni C ładownie jest automatycznie rozłączane.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline przyczyn

• 46
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:07:40 »
hmmm.... Może tak być... Jest jakiś sposób żeby go odizolować czy trzeba kombinować z nadmuchem klimatyzacji i jakąś białą kartką o której czytałem w jednym z wątków. Pasuje mi miejsce w którym jest zamocowany ...

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:10:41 »
Jeżeli przyczyną jest słońce to nic innego chyba nie wymyślisz jak właśnie ta kartka czy nadmuch klimatyzacji.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline przyczyn

• 46
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:16:30 »
Generalnie TP robi się mocno ciepły ale czy ma te 40 stopni to nie wiem w każdym razie da się go dotknąć. A są jakieś inne możliwości??

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
  • Sprzęt: HTC Touch Pro T7272 + 16GB     Samsung SGH-i900 16GB
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2009, 14:57:39 »
widziałem gdzieś uchwyty z wiatraczkami które podobno chłodzą umieszczony w nich sprzęt

edit:
nie mogę tego teraz znaleźć :/
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 15:05:06 wysłana przez mattcrow »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 10, 2009, 10:48:14 »
Witam.

Ostatnio byłem nawigowany przez mojego TP i zauważyłem identyczną sytuacje! Pomagał jedynie SR i to nie zawsze przynosilo pożdane skutki. Telefonik się nagrzał wiadoma sprawa na zewnątrz dość mocno prażyło, samochód bez klimy :), nadajnik gps pracował więc i w dotyku telefon byl cieplejszy niż zawsze. Nagrzewa się równie dobrze podczas sieciowego ładowania. O co chodzi z tymi 40 C ? Czy to jest hardwarowo ustawione i nie da się tego zmodyfikować czy jak?

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 10, 2009, 11:13:51 »
Lepiej nie modyfikuj...
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4