Kochani dlugo mnie tu nie bylo, a teraz mhmmm lezy kolo mnie od wczoraj cacko.
Wczoraj kolo 14 trafilo w moje raczki...pierwsze rozpakowanie, uruchomienie....i bardzo dobre wrazenia...zwlaszcza ze ciezko mnie zadowolic. Sedzilem wczoraj kolo 12 godz bawiac sie i testujac, oczywiscie nie obylo sie bez paru SR i 3 HR ale tylko i wylacznie z mojej winy. Pierwsze uruchomienie z nakladka spolszczajaca...pierwsze konfiguracje - ocena 4, HR - i nakladka orginalna czyli tylko jezyk ENG...nie zauwazylem wiekszych roznic w dzialaniu szybkosci konfig. itp , zdecydowanie wygodniejsza i milej wygladajaca jest nakladka spolszczajaca - nadal ocena 4. Pozny wieczor, sporo brzydkich slow.... powod prozaiczny - gps - nie moglem sobie dac z tym rady kilka programow do GPS - to samo jakby go nie bylo, 3 rozne mapy to samo. Godzin. 1.40 w nocy ostateczna konfiguracja, pozniej kopia zapasowa ze wszystkimi ustawieniami i spac. Dzis od rana po swiezym naladowaniu zwykle uzytkowanie - bardzo przyjaznie , ale gps nie dawal mi spokoju ponowna konfiguracja i wyjazd na miasto - nadal nic...z lekkim zazenowaniem juz mialem wracac ale podjechalem do sklepu z elektronika , dluzsza rozmowa z osobnikami juz tym handlujacymi....i zdziwnienie. Tak tak nie zdziwcie sie pierwsze uruchomienie GPS'u moze trwac nawet do kilkudziesieciu minut zanim zalapie. Powrot do domu i cudowne rozczarowanie GPS dziala - smiga az milo i na Automapie i na IGO 8 , rowniez w programikach do obslugi GPS'u. A wiec niepotrzebne nerwy byly itp. Zwyczajnie ten typ tak ma. W tej chwili siedze przy kompiku fonik w domku i GPS dziala bez problemu. Pozostale konfiguracje i ustawienia rowniez. Jest niestety pare niedociagniec ale coz nie mozna miec wszystkiego. Ocena koncowa po 24 H 4 z duzym +.
Ps
Zobaczymy jak bateria bedzie trzymac (notabene przed ladowniaem po wyjeciu z pudelka siadla po okolo 9 H zabawy nonstop), pozdrawiam i napewno napisze nastepne spostrzezenia...
KOLEJNY DZIEN...
Kochani wiec tak chyba powoli wyczailem moje cacuszko, podzielcie sie tez swoimi opiniami i doswiadczeniami. Dobra do rzecz, nie wiem jak u Was ale u mnie przy uruch. GPS'u czas zalapania satelit i pozycji wynosi zaleznie od programu od 2 do 3 minut.
ZARAZ BEDZIE TYDZIEN...
Wiatm ponownie , do GPS'u idzie sie przyzwyczaic tzn do fix'a po 2-3 minutach, co do baterii, pomimo ze to sa nowego typu ogniwa moje zboczenie i praktyka poazuje ze jednak kazda baterie wartu uformowac, zatem jestem przed 3 calkowitym rozladowaniem. Dzis prawie po 7 dniach uzytkowania mam 4 kreski naladowania (2 naladowania) oczywiscie musze dodac ze mialem go pare razy podpietego przez usb do PC zatem jakas miniamalna czesc sie podladowal-co prawda nie dluzej go mialem niz 10 minut za kazdym razem ale zawsze. Ostatnio nie duzo gadam ale sporo smsow i oczywiscie w pracy WiFi i poczta, w domku HSDPa do poczty i kazdy wyjazd na miasto z wl GPS'em zatem jak na taki kombajn uwazam ze wynik calkiem przyzwoity - srednio wychodzi 3 dni.
Teraz pytanie. Gdzie znalesc blokowanie tel. tzn jest cos takiego e mozna ustawic pod jednym klawiszem glownym jak sie przytrzyma tel sie blokuje. ALE...no wlasnie niegdzi enie znalazlem innej opcj ze np zamiast klawiszem to nie wiem po jakims czasie itp, pozatym jak juz sie wygasi i zablokuje to zeby go wzbudzic do zycia dwie opcje mam albo rozsunac klawiaturke i budzi sie a pozniej odblokowac na touch screenie albo klawisz power i dopiero odblokowac troszke to upierdliwe jest. Jesli ktos z was zna na to solucje podzielcie sie prosze...