Od wczoraj posiadam TP, zdążyłem go już dwa razy ładować. Oryginalnie naładowana bateria wytrzymać około 7h, za drugim razem czas się polepszył ale nie pamiętam o ile. Następne ładowanie nie odbyło się do pełna, telefon podłączony został na około 40 minut po tym czasie wytrzymał 9h( był oszczędzany)
Dziś zrobiłem trzecie ładowanie pełne po którym telefon wytrzymał 17h, w tym czasie testowałem chyba wszystko co się udało. Dzwoniłem około 30 minut, pisałem dużo wiadomości, największy limit czasowy spędziłem w sieci wysyłając emaile i przeglądając strony oraz przesyłając dane z i do komputera, oczywiście ładowanie baterii zostało wyłączone.
Mam nadzieję że uda mi się osiągnąć 48h przy takim użytkowaniu.
Co do wykonania telefonu wydaje się być lepiej zrobiony od noki, na pewno lepsze materiały, jednak sam mechanizm wysuwania moim zdaniem jest gorszy, po tak krótkim okresie już złapałem luzy pionowe, oraz bardzo denerwuje mnie fakt ruszania się klawiatury przy naciśnięciu na jeden z rogów w kierunku wysuwania, ten luz jest dość duży, moim zdaniem można by to bardziej dopracować.
W ostrym słońcu nie ma mowy o tym że się coś zobaczy, standardowa folia tak naprawdę jest kiepska, ale dobrze że chociaż taka jest, szkoda że nie dodali Brando Plus, taka zamierzam kupić.
Może ktoś już posiada i może się wypowiedzieć, od razu dodam że Brando od Diamonda nie pasuję, można przyciąć.
Co do rysika, mam podobne odczucia.
Przesyłanie danych na kartę micro SD 8GB class 4 jest naprawdę bardzo szybkie w porównaniu do noki n95 8GB.
Klawiatura rewelacyjna, tego mi było trzeba, polecam każdemu.
Jak do tej pory brakuje mi paru funkcji, których nie udało mi się odszukać przez brak naszego języka, możliwe że ich wcale nie ma. Ustawienia dla połączeń, wysyłanie mojego ID, nie wiem jak ustawić mój dzwonek z folderu dla połączeń przychodzących, smsów.
Teraz oczekuję zestawu słuchawkowego HTC BH S100 Bluetooth Stereo, mam nadzieję że warto wydać tyle kasy na nie.
Jak coś jeszcze wyjdzie to dam znać.