Recenzje Touch Pro :)

• 183 Odpowiedzi
  • 22481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Recenzje Touch Pro :)
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 01, 2008, 17:16:16 »
Ewentualnie rozplanowac sterowanie przy uzyciu klawiatury, nawet daje rade.
Natomiast jezeli o sam joy chodzi to lewo/prawo (trzymajac urzadzenie pionowo) zupelnie sie do grania nie nadaje, nie nadaje sie w sumie do niczego, srednio 50% przycisniec jest interpretowane jako Today ew back - irytujace.Znacznie lepiej wyglada sytuacja z gora/dol bo nie da sie ich z niczym pomylic (do zmieniania mp3 w ciemnosci bez koniecznosci wlaczania ekranu w sam raz)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2008, 17:19:31 wysłana przez Pawelord2 »

*

Offline worms14

• **
  • 245
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 05, 2008, 07:37:38 »
Od wczoraj posiadam TP, zdążyłem go już dwa razy ładować. Oryginalnie naładowana bateria wytrzymać około 7h, za drugim razem czas się polepszył ale nie pamiętam  o ile. Następne ładowanie nie odbyło się do pełna, telefon podłączony został na około 40 minut po tym czasie wytrzymał 9h( był oszczędzany)
Dziś zrobiłem trzecie ładowanie pełne po którym telefon wytrzymał 17h, w tym czasie testowałem chyba wszystko co się udało.  Dzwoniłem około 30 minut, pisałem dużo wiadomości, największy limit czasowy spędziłem w sieci wysyłając emaile i przeglądając strony oraz przesyłając dane z i do komputera, oczywiście ładowanie baterii zostało wyłączone.
Mam nadzieję że uda mi się osiągnąć 48h przy takim użytkowaniu.
Co do wykonania telefonu wydaje się być lepiej zrobiony od noki, na pewno lepsze materiały, jednak sam mechanizm wysuwania moim zdaniem jest gorszy, po tak krótkim okresie już złapałem luzy pionowe, oraz bardzo denerwuje mnie fakt  ruszania się klawiatury przy naciśnięciu na jeden z rogów w kierunku wysuwania, ten luz jest dość duży, moim zdaniem można by to bardziej dopracować.

W ostrym słońcu nie ma mowy o tym że się coś zobaczy, standardowa folia tak naprawdę jest kiepska, ale dobrze że chociaż taka jest, szkoda że nie dodali Brando Plus, taka zamierzam kupić.
Może ktoś już posiada i może się wypowiedzieć, od razu dodam że Brando od Diamonda nie pasuję, można przyciąć.
Co do rysika, mam podobne odczucia.
Przesyłanie danych na kartę micro SD 8GB class 4 jest naprawdę bardzo szybkie w porównaniu do noki n95 8GB.
Klawiatura rewelacyjna, tego mi było trzeba, polecam każdemu.

Jak do tej pory brakuje mi paru funkcji, których nie udało mi się odszukać przez brak naszego języka, możliwe że ich wcale nie ma. Ustawienia dla połączeń, wysyłanie mojego ID, nie wiem jak ustawić mój dzwonek z folderu dla połączeń przychodzących, smsów.
Teraz oczekuję zestawu słuchawkowego HTC BH S100 Bluetooth Stereo, mam nadzieję że warto wydać tyle kasy na nie.
Jak coś jeszcze wyjdzie to dam znać.
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 05, 2008, 09:31:51 »
... Ustawienia dla połączeń, wysyłanie mojego ID,
ustawienia te znajdziesz będąc w diallpadzie (np. lewa słuchawka będąc na domowej TF3D) Menu > Options... > zakładka Services i tu masz miedzy innymi Caller ID

a jednorazowe ukrywanie Caller ID można osiągnąć też wpisując kod: #31# (chyba dobrze pamiętam) przed numerem telefonu na jaki dzwonimy.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 05, 2008, 09:47:27 »
w hermesie musiala byc mp3ka w glownym folderze na karcie pamieci i smigala jako dzwonek

a co do blu moze to Jabra BT-3030 Stereo

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 05, 2008, 10:10:22 »
W MDA CIV dzwonki wystarczy wgrać do katalogu MY DOCUMENTS (nieważne czy na kartę czy w pamięci ROM).
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 05, 2008, 19:25:37 »
Dzięki Panowie za rady.
Szkoda że się pośpieszyłem z zakupem tych słuchawek, teraz na nie czekam i nie wiem kiedy je dostanę, a dodatkowo są drogie, mam nadzieję że warte swojej ceny.
A te  Jabra BT-3030 Stereo, bardzo fajnie wyglądają ,  są tańsze i mają lepsze czasy działania, czuwania.

Dziś 05-09-2008 Telefon odłączyłem o godzinie 6 rano i o 17 był już rozładowany, dziwna sprawa nie wiem co mi chodziło w tle ale bardzo szybko się wyczerpał.
Jedyne co świadomie zrobiłem to  podkręciłem jasność wyświetlacz na max, ale żeby aż tak to wpłynęło na żywotność baterii?
Musze poszukać jakiś myków na oszczędzanie baterii.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 06, 2008, 01:21:14 »
Dzięki Panowie za rady.
Szkoda że się pośpieszyłem z zakupem tych słuchawek, teraz na nie czekam i nie wiem kiedy je dostanę, a dodatkowo są drogie, mam nadzieję że warte swojej ceny.
A te  Jabra BT-3030 Stereo, bardzo fajnie wyglądają ,  są tańsze i mają lepsze czasy działania, czuwania.

Dziś 05-09-2008 Telefon odłączyłem o godzinie 6 rano i o 17 był już rozładowany, dziwna sprawa nie wiem co mi chodziło w tle ale bardzo szybko się wyczerpał.
Jedyne co świadomie zrobiłem to  podkręciłem jasność wyświetlacz na max, ale żeby aż tak to wpłynęło na żywotność baterii?

Zmniejsz jasność ekranu. Niestety zazwyczaj to ma ogromny wpływ na baterię, nie tylko w Raphaelu. Ja zawsze zjeżdżam z podświetleniem do drugiej kreski (Nie wiem jak jest w raphaelu, ale zazwyczaj pierwsza wyłącza podświetlenie)

*

Offline rwyzga

• 26
  • Sprzęt: Sensation, i4, i2, Defy, Z12, Kindle, Buzz
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:39:43 »
...

Wyłączenie modułu 3G (UMTS) znacząco wpływa na żywotność baterii - zawsze można włączyć gdy jest potrzebny... No chyba że ktoś cały czas używa Video Call :)

No to informacja gdzie wyłączyć 3G:
Programs/Comm Manager na dole ekranu po prawej stronie: Settings/Phone i zakładka Band:
Network Type: GSM
GSM/UMTS Band: GSM (900 + 1800)+UMTS2100

I już :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2008, 14:05:34 wysłana przez rwyzga »

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 07, 2008, 16:04:00 »
Dzięki za rady.
Może jeszcze napiszecie gdzie to zrobić, byłoby miło.
Chciałbym jeszcze się was zapytać gdzie TP ma ukryty przycisk do Resetu, Diamond ma w miejscu rysika, a w TP tego nie znalazłem, troszkę się martwię co zrobię jak mi telefon zdechnie i nie będę mógł się dostać menu?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 07, 2008, 18:06:29 »
worms14: a instrukcję przejrzałeś chociaż pobieżnie? Reset jest w tym samym miejscu, co w większości innych podobnych HTC - na dole, obok gniazda zasilania.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 08, 2008, 11:20:20 »
 Rozumiem, że na Jabra BT-3030 Stereo nie posłucham radia. Powiedzcie, że się myle...
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 08, 2008, 15:35:58 »
Jakubd, przejrzałem instrukcje i w sumie bez niej to bym raczej sobie z TP nie poradził, ale widocznie nie zapamiętałem co przeczytałem, albo mało uważnie to przeglądałem.
Później zasugerowałem się symbolem słuchawek obok resetu, kolega zresztą też tym symbolem się zasugerował, choć w sumie nie wiedzieliśmy po co taki przycisk przy tym rysunku, ale nie rozmyślaliśmy o tym. W sumie wyszło moje gapiostwo, przepraszam.
Dziś dostałem zestaw słuchawkowy HTC BH S100, właśnie się ładuje, ciekaw jestem jak będzie grał.
Jakich programów używacie do odtwarzania muzyki? Czytam temat o diamond, pytanie i odpowiedzi, ale jeszcze nie doszedł do takiego.
Mogę jeszcze dodać że zdecydowanie TP jest dużo lepszy  od N95 8GB, jedyne co mnie denerwuje w moim modelu to sama slider , chyba tak to się pisze. Po zamknięciu klawiatury ma luzy, ruch pionowy, ale jest on niczym przy możliwości ruchu kołowego, niekiedy mam wrażenie że mogę kręcić ekranikiem na klawiaturze, nie rozklekotał się jeszcze ale jest to dość mało przyjemne zjawisko. Oczywiście telefon noszony w futerale.
Pozdrawiam

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 08, 2008, 15:57:41 »
Ralf63: Wygląda na to, że nie. Próbowałem z adapterkiem do słuchawek, ale radioFM pozwala na puszczenie dźwieku tylko na głośnik albo słuchawki przewodowe.
worms14: Jak szukasz resetu, szukasz w indeksie instrukcji słowa reset i... wiesz :) DO muzyki używam... touchflo3d i mi pasuje. Co do slidera: nie wiem, ekran jest trochę ruchliwy, ale żeby jakoś wyglądało to nieelegancko to bym nie powiedział. Oczywiście n95 pod tym względem na dzień dobry wygląda lepiej, ale po roku używania to już bym się nie zakładał. Ja noszę bez futerału, bo stockowy jest do... kitu. np. Trudno wyjąć/wsunąć Rafałka bez przypadkowego naciśnięcia power.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 11, 2008, 00:50:40 »
Witam,
właśnie również stałem się posiadaczem rafała, jest to mój pierwszy tel. z WM. Jedyna rzecz jaka mnie razi to jakość dźwięku. Nie wiem czy to jest kwestia ROM-owa, ale to co słyszę w słuchawkach nie nadaje się do słuchania. Dźwięk jakiś stuczny pozbawiony basu. Myślałem że będę mógł się rozstać z Zenem, a tu klops  :S

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 11, 2008, 01:20:15 »
problemem jest audibuster czy jakos tak poszukaj w dziale diamnoda ta bylo roziwaznie problemu i podejrzewam ze spokojnie to samo bedzie w rafale

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 11, 2008, 11:21:47 »
marcin: podłącz normalne słuchawki przez przejściówkę, a nie ten chłam z kompletu. Jakość wyjścia jest porównywalna z ipodem/iphone, a po włączeniu AudioBoostera na Koss PortaPro dźwięk zostawia iPhone z jego equalizerem (i sztywnymi konfigami) daleko w tyle. Słuchawek z kompletu nawet nie odpakowałem, bo nie widzę sensu: Gadam przez słuchawkę BT, albo słuchawki stereo z dodatkowym profilem Headset, albo bez niczego. A dźwięku słucham własnie z Kossów albo w terenie jak mi kable przeszkadzają - właśnie przez Plantronics 590 (jakość znacznie gorsza od Kossów, ale w autobusie i tak nie słychać wiele jakości, a wygoda bezdrutowa wielka).

*

Offline ALiEN_83

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Wildfire, HTC Mozart
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 11, 2008, 18:40:34 »
jakie Macie czasy pracy baterii moja już trzy razy ładowana i nie wytrzymuje 24 H, bez ciężkiego męczenia. To jest normalne?
Asus P735 -> HTC TyTN II -> HTC Touch PRO -> HTC Wildfire, HTC Mozart

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:41:08 »
U mnie wytrzymuje bez męczenia tylko smsy i kilkanaście minut rozmów to bateria trzyma spokojnie 48 godzin, kiedy się bawię, ustawiam, zmieniam to doładowuje codziennie wieczorem żeby na drugi dzień nie mieć niespodzianki jak mi telefon padnie w środku dnia ;)
Czas czuwania zależy od bardzo wielu czynników i nie zawsze porównywanie go z innymi może dać wiarygodne pojęcie o stanie baterii. Przykładowo wiele może zależeć od zasięgu sieci, od technologii z jakiej korzystasz (GSM czy 3G) od samych ustawień telefonu itp. itd.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 16, 2008, 23:45:50 »
Dziś po raz pierwszy bateria wytrzymała mi 48h, jednak szybko mi mina zrzedła , ładowałem telefon od 13 do 16, po tym czasie bateria powinna być na full, a się okazuje że dopiero 60%, więc podchodzę za godzinę a tam dalej bez zmian. Przełączyłem ładowarkę do innego gniazdka i po 3 godzinach miałem 75% naładowania baterii. Żal mi było odłączyć Touch Pro, ale nie było wyjścia, mam tylko nadzieję że przerwanie ładowania nie wpłynie negatywnie na pracę baterii.
Nikt chyba nie pisał o tym problemie z „prosiakiem”, mam nadzieję że to jednorazowy przypadek, bo inaczej będę walczył o wymianę.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 17, 2008, 01:01:56 »
Generalnie do dwoch dni, ale tez co wieczor na noc stawiam Pro w ladowarce i rano mam 100%. Ciekawe czy taki proceder prowadzi do szybszego dlugoterminowego zuzycia baterii?

*

Offline MoVeR

• 35
« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 17, 2008, 01:17:38 »
jesli macie nowe HTC to w instrukcji pisze: "Niektóre typy akumulatorów działają z najlepiej dopiero po kilku cyklach pełnego naładowania/rozładowania." takze z poczatku bym sie nie martwil ze krotko wytrzymuje.

no wlasnie, jak to jest z akumulatorkiem ? bo w instrukcji sie doczytac nie moglem.  w starszych telefonach nalezalo baterie rozladowana prawie maxymalnie, dopiero ladowac. w iphone nie mozna bylo dopuszczac do calkowitego rozladowania, tylko doladowywac. a w htc TP ?

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 17, 2008, 09:50:31 »
Od kilku lat w telefonach są te same baterie - litowo jonowe, ewentualnie litowo polimerowe, ale pod względem obsługi to to samo.

Nie trzeba się przejmować cyklami ładowania / rozładowania, nie należy dopuszczać do rozładowania (z resztą elektronika baterii zgłosi, że bateria jest rozładowana na pewien czas zanim to się faktycznie stanie, także ciężko byłoby naprawdę ją rozładować). No i nie zwierać styków :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Argi

• 27
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 17, 2008, 11:36:37 »
Mi ładuje normalnie tzn. mając  telefon na wyczerpaniu trwa to około 3 godziny =] (było tak od początku w sumie :)

« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 19, 2008, 09:58:53 »
no i stalo sie jest moj
zakup w www.expansys.com 16, listonosz u mnie z paczka 18 rano  :banan:
spodziwalem sie ze bedzie wiekszy jest maly, mniejszy od hermesa (przesiadka z herma wiec porownanie do niego ) wpada przyjemnie do kieszeni ale go czuc, nie przeszkadza, etui spoko. co mi przeszkadza brak klawisza do common menagera taki juz nawyk z herma klikam i jest, rysik nie jest na krawedzi zewnetrznej ciezko sie go wyciaga szczegolnie przy rozlozonej klawiaturze. bat byla prawie full wiadomo na pocztku szal zabawa ustawianie a mimo to trzyma juz dobe i ma 40 %. touch flo spoko fajnie sie tym bawi, pracuje?
klawiatura mniejsze przyciski ale akceptowalne mimo duzych dloni daje rade, na razie piata linia nr przeszkadza, nawyk z herma ale na pewno z czasem stanie sie plusem. faktycznie po rozlozeniu klawiatury menu totalna porazka, trwa to blyskawicznie zadnych lagow 2-3 sekund po prostu juz i jest. co do muzyki najwieksza wada sa sluchawki wiec jesli ktos narzeka na jakosc dzwieku na standartowych pchlach to nie wiem o co chodzi, na razie nie mam zadnej przejsciowki i nie sluchalem uzywam na codzien nano z Sennheiser CX 300 ale dzwiek jako dzwonek akceptowalny znaczy hmm dzwoni i tyle -robi to co ma

*

Offline morion69

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Kingston 8GB
« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 19, 2008, 11:36:12 »
własnie a propos słuchawek to czy jest dostępna jakas przejściówka z tego miniUSB na jacka coby podłaczyć "prawdziwe" słuchawki? ;)
..::jutro to dziś, tyle że jutro::..

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 19, 2008, 12:09:12 »
własnie a propos słuchawek to czy jest dostępna jakas przejściówka z tego miniUSB na jacka coby podłaczyć "prawdziwe" słuchawki? ;)

Oczywiście, że są przejściówki, poszukaj na stronie HTC i na Allegro. Ja sobie sam zrobiłem przejściówkę z zestawu słuchawkowego, bo zestawu i tak nigdy w żadnym telefonie nie używałem, koszt przeróbki to ok 1zł za gniazdo jack :)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline morion69

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Kingston 8GB
« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 19, 2008, 12:23:14 »
no chyba trzeba będzie uruchomić lutownice ;) thx
..::jutro to dziś, tyle że jutro::..

« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 19, 2008, 13:42:16 »
1. Bateria po kilkunastu doladowaniach "stabilizuje sie" na tyle ze jest w stanie wytrzymac 48h (3g wylaczone)
2. Jakosc dzwieku jest OK do sluchania w podrozy - wystarczy podpiac jakies dobre sluchawki i jest cacy. Jak ktos potrzebuje nie wiadomo jakiej jakosci dzwieku to polecam iAudio X5 :-)

B.

*

slotwik

« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 24, 2008, 10:10:27 »
Mam sprzet od wczoraj i jest pare niedorobek. TouchFlo dziala u mnie kiepsko, podswietlenie automatyczne zaczyna mi czasami mrugac. No i np nie dziala u mnie TCMPM 0.81 i pare innych programow z asusa i universala. Poza tym cacko!!!

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:49:09 »
Jeżeli przyłożyłeś tylko kartę pamięci z programami, których używałeś wcześniej w Uni i Asusie to jednak spróbuj je zainstalować ponownie. Też miałem taki problem i po tej operacji niektóre zaczęły działać inne niestety nie ale to z jeden czy może dwa.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)