Dzisiaj dostalem mojego Touch Pro

Ciesze sie jak male dziecko ;P Oto moje wrazenia (wczesniej mialem (chronologicznie) MDA III -> Hermes -> Kaiser, mialem jeszcze na dluzej w domu Wizarda, Touch'a, iPhone'a, MDA I i II, Universala wiec mam do czego porownywac

).
Nie widzialem dajmonda wiec nie bede tutaj porownywal z nim, ale slyszalem ze jest strasznie wolny...
1. Otworzylem paczke, wlaczylem mojego rafalka i PRZERAZILA mnie predkosc dzialania. Praktycznie nie do uzywania :/ Pomeczylem sie 15min bo bardzo chcialem sie nim pobawic, po czym zresetowalem i... Jest idealnie. Lepiej niz w Kaiserze (chociaz Kaiser po HR tez pieknie chodzil, zobaczymy jak bedzie po poinstalowaniu paru programow na rafalku), lepiej niz cokolwiek innego co mialem w rece. No moze iPhone moze sie rownac z TP, ale na pewno nie 3G. Moja rodzina "wkrecila" sie w iPhone'a 3G i mamy w domu 3 egzemplarze tego telefonu i po wstepnych testach powiem, ze rafalek dziala porownywalnie, czasem gorzej, czasem lepiej niz iP3G. A to spory plus, bo Apple dolozyl wszelkich staran zeby ich telefon dzialal szybko.
2. W pewnej chwili przerazilem sie, ze nie dziala mi przyblizanie i oddalanie za pomoca dotykowego kolka na dole. Okazalo sie ze po zdjeciu wstepnej folii i zalozeniu oryginalnej folii na ekran wszystko dziala jak trzeba

Taki sam problem mialem z aparatem, nie potrafilem ustawic autofocusa przed zrobieniem zdjecia, ale pomoglo zdjecie w/w folii...
3. Akcelerometr to rewelacyjna sprawa

Zakocalem sie w grze Teeter

Chociaz jedna rzecz mnie zirytowala. Mam zdjecie, ktore bylo zrobione pionowo, wiec plik jpg jest wyswietlany na ekranie komputera/telefonu poziomo. I nie moge zobaczyc tego zdjecia pionowo teraz, bo jak odwroce telefon to zmienia mi sie orientacja ekranu

4. Wszystkie funkcje dotykowe dzialaja wrecz idealnie

Jestem zaskoczony dokladnoscia ekranu. Pisanie na ekranowej klawiaturze jest bardzo latwe, tak latwe jak w iPhone'ie! Nie trzeba celowac w konkretna literke, ekran "rozpoznaje" gdzie chcielismy polozyc palec i taka literke wybiera. Naprawde rewelacja!
5. Jedna wada jak na razie. Bylem dzisiaj na grillu u znajomych i chcialem w kompletnej ciemnosci napisac SMSa i niestety nie zaswiecila sie klawiatura hardware'owa :/ Oczywiscie napisalem po doswiadczeniu z Kaiserem, ale ciekaw jestem czemu sie nie zaswiecila :/
6. Uwielbiam Opere

Duzo korzystam z Internetu, wiec dla mine to wazna sprawa. Swietne "przeciaganie" ekranu, dobre rozwiazania... Jedno "ale". Jezeli chce kliknac jakis link musze przytrzymac na nim palec i dac "Open in this tab". Nie da sie szybciej otworzyc linka.
7. Urzeklo mnie "oddychanie" mojego TP

To kolko, ktore zarazem jest dotykowe, pod ekranem podswietla sie cale zaczynajac od dolu, a potem gasnie zaczynajac od dolu. Jezeli ktos nie ma rafalka to sprobujcie sobie to wyobrazic - urocze

8. Baterii jeszcze nie sprawdzilem, ale jak dostalem telefon o godzinie 13:00 to mialem 50% baterii. O godzinie 00:30 podlaczylem telefon do ladowania z 5% baterii. Jak dla mnie niezly wynik, szczegolnie ze bardzo duzo siedzialem w Internecie przez 3G i WiFi, gralem w teetera, przegladalem zdjecia, robilem zdjecia, dzwonilem i wysylalem SMSy. Mi wystarczy w zupelnosci. Szacuje sredni czas "zycia" urzadzenia na 2dni przy normalnym uzytkowaniu...
Jak cos mi sie przypomni to napisze

Mam nadzieje, ze przynajmniej troche zaitneresowalem widownie