Recenzje Touch Pro :)

• 183 Odpowiedzi
  • 22475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Recenzje Touch Pro :)
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 26, 2008, 17:35:12 »
icemont o co chodzi z wylaczeniem 3G?
Nie za bardzo kojarze czy chodzi o transfer danych czy o co?
Kompletnie wylaczylem transfer danych  bo i tak chwilowo nie mam abonamentu wykupionego ale caly czas swieci mi sie ikonka 3G w menu...czasem jak gdzies wybywam to przeskakuje na E czyli EGPRS jak rozumiem.

B.

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 26, 2008, 19:10:37 »
icemont o co chodzi z wylaczeniem 3G?
Nie za bardzo kojarze czy chodzi o transfer danych czy o co?
Kompletnie wylaczylem transfer danych  bo i tak chwilowo nie mam abonamentu wykupionego ale caly czas swieci mi sie ikonka 3G w menu...czasem jak gdzies wybywam to przeskakuje na E czyli EGPRS jak rozumiem.

B.

W ustawieniach telefonu (jak wejdziesz do "wykrecania" numeru to klikasz na dole menu i dajesz settings albo cos w tym stylu) wybierasz w ktorejs zakladce czy ma uzywac GSM, UMTS czy HSDPA+HSUPA. Wybierasz GSM jezeli nie masz zamiaru korzystac z polaczen wideo albo z wchodzenia do Internetu przez transmisje danych.
Ikonek jest kilka:
G - GSM/GPRS
E - EDGE
U - UMTS
H - HSDPA/HSUPA
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 26, 2008, 21:33:47 »
Wybierasz GSM jezeli nie masz zamiaru korzystac z polaczen wideo albo z wchodzenia do Internetu przez transmisje danych...
Pamiętajcie, że transmisja danych będzie się odbywać dalej jeżeli był ustawiony odpowiedni AP w Connections (to jej nie wyłącza) ogranicza ją tylko do prędkości właściwych dla GPRS i EDGE czyli dużo wolniej niż dla 3G i 3.5G.
Ja i tak tylko odbieram meile dla 2 kont i są to niewielkie wiadomości bez załączników tak więc E lub G w zupełności mi wystarczy, a wolę przez to na energii zaoszczędzić.

Ponadto przełączanie z GSM na UMTS dobywa się w TP bardzo szybko więc jak potrzeba to zawsze w parę sekund można wrócić do potrzebnych ustawień.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2008, 21:35:26 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 26, 2008, 22:20:22 »
w zakladce  BAND mam do wyboru:

Network type: AUTO/GSM/WCDMA

GSM/UMTS Band:

GSM(900+1800) +UMTS(2100)
GSM(1900+850) +UMTS(1900+850)
UMTS(2100+800)

W connection managerze/advanced config mam wylaczone HSDPA+HSUPA

Cokolwiek bym nie ustawil to swieci mi sie 3G :)

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 27, 2008, 02:40:30 »
bzdziagwa: Jak ustawisz na sztywno GSM, będziesz miał G albo E. Na WCDMA, w zasięgu umtsu będziesz miał 3G, a po połączeniu i czasie transmisji: może się pojawić H, jeżeli takowe jest dostępne.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline roboepa

• *
  • 68
  • Sprzęt: HTC TouchPro
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 27, 2008, 08:30:18 »
Pojawiła mi się (albo ją późno zidentyfikowałem) kolorowa kwadratowa plama na wyświetlaczu, dokładnie na środku. Widoczna jest tylko w świetle świetlówek energooszczędnych i jarzeniowych. Z telefonem obchodzę się jak z jajkiem i nie kojarzę abym o coś uderzył ani za mocno nacisnął. Na wyświetlaczu nie mam żadnej folii. Czy może ktoś miał podobny przypadek?

Czy ktoś ma doświadczenie w kontakcie z eXpansys.pl. Nie odpowiadają na maile a pod podanym numerem telefonu odzywa się nagrana wiadomość w języku francuskim.
Robert

« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 27, 2008, 09:33:34 »
Widze ze musze doczytac conieco na temat nowych technologii bo zatrzymalem sie na poziomie GPRSa lat temu 6 albo 7 :-)
Wylaczylem wszystko co sie dalo, zostawilem GSM i....BATERIA ZYJE :)
O 1:00 wylaczylem ladowanie i zostawilem telefon na noc... teraz o 9:30 nadal 78% baterii co bylo nie do pomyslenia przy wlaczonym 3G.

Odpalilem pakiet Orange dostepu do internetu....rozumiem ze jezeli mam wyswietlone E to znaczy ze jade po EGPRS.... jezeli bede chcial 7.2mb/s czyli 3G to przelaczam sie na UMTS w ustawieniach telefonu.

A co to jest WCDMA ?

Prosze o wyrozumialosc : )

B.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 09:42:26 wysłana przez bzdziagwa »

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 27, 2008, 09:49:12 »
pierwszy link w googlach daje http://pl.wikipedia.org/wiki/WCDMA
jestem wyrozumiały:)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 27, 2008, 10:05:28 »
- wreszcie klawiatura otwiera sie w normalna dla praworecznych strone

Nie wiem czy któraś strona jest bardziej normalna od drugiej, ale mam taką refleksję
- Wizard- klawiatura wysuwana w lewo,
- Tytn- j.w.
- Kaiser- w prawo,
- TP- znów w lewo.

Ktoś może zna powód dla którego HTC jest niezdecydowane jak baba w sklepie? Po przesiadce z Wizarda na Kaisera miesiąc próbowałem otwierać klawiaturę nie w tą stronę co trzeba, zanim mi przeszło, teraz mam znów się przestawiać? Wiem że to drobiazg, ale zastanawiam się po jaką cholerę to ciągle zmieniają...

« Odpowiedź #99 dnia: Sierpień 27, 2008, 10:09:59 »
sivy dzieki :-) to juz przekopalem :)

Prosze o korekte jezeli cos zle zrozumialem

GSM = GPRS i EGPRS i EDGE wraz z odpowiednimi predkosciami transmisji
WCDMW =  UMTS (zwany 3G) i HSDPA/HSUPA (3.5G?)

B.

*

Offline sivy

• **
  • 178
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 27, 2008, 11:59:49 »
idealnie:)

« Odpowiedź #101 dnia: Sierpień 27, 2008, 12:09:20 »
Dzieki :-) Teraz wiem co sie z czym je :-)

B.

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 27, 2008, 13:31:08 »
roboepa: Jak zadasz pytanie po Polsku na info z .pl na końcu, to nikt ci raczej do 1 września nie odpowie, bo jedyna osoba znająca Polski jest na urlopie. Wal od razu po angielsku na info ogólne expansysa. Zawsze podaj numer zamówienia - jak chcesz zwrócić do naprawy, zażądaj po prostu numeru RMA i odeślij.
A poza tym (jak masz mocne nerwy) zagadaj do CRC w Jankach, okazuje się, że oni mają psi obowiązek przyjąć Rafałka do naprawy.
bzdziagwa: dopowiem, że w zasadzie E oznacza skrót od nazwy technologii EDGE, a nie EGPRS (ten to tylko takie slangowe przeciągnięcie/wyjaśnienie powiązania GPRS i EDGE - Enhanced GPRS).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 27, 2008, 17:32:31 »
WCDMW =  UMTS (zwany 3G) i HSDPA/HSUPA (3.5G?)

HSDPA (Dowlink) + HSUPA (Uplink) = HSDUPA
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 29, 2008, 01:23:44 »
Dzisiaj dostalem mojego Touch Pro :) Ciesze sie jak male dziecko ;P Oto moje wrazenia (wczesniej mialem (chronologicznie) MDA III -> Hermes -> Kaiser, mialem jeszcze na dluzej w domu Wizarda, Touch'a, iPhone'a, MDA I i II, Universala wiec mam do czego porownywac ;)).
Nie widzialem dajmonda wiec nie bede tutaj porownywal z nim, ale slyszalem ze jest strasznie wolny...

1. Otworzylem paczke, wlaczylem mojego rafalka i PRZERAZILA mnie predkosc dzialania. Praktycznie nie do uzywania :/ Pomeczylem sie 15min bo bardzo chcialem sie nim pobawic, po czym zresetowalem i... Jest idealnie. Lepiej niz w Kaiserze (chociaz Kaiser po HR tez pieknie chodzil, zobaczymy jak bedzie po poinstalowaniu paru programow na rafalku), lepiej niz cokolwiek innego co mialem w rece. No moze iPhone moze sie rownac z TP, ale na pewno nie 3G. Moja rodzina "wkrecila" sie w iPhone'a 3G i mamy w domu 3 egzemplarze tego telefonu i po wstepnych testach powiem, ze rafalek dziala porownywalnie, czasem gorzej, czasem lepiej niz iP3G. A to spory plus, bo Apple dolozyl wszelkich staran zeby ich telefon dzialal szybko.

2. W pewnej chwili przerazilem sie, ze nie dziala mi przyblizanie i oddalanie za pomoca dotykowego kolka na dole. Okazalo sie ze po zdjeciu wstepnej folii i zalozeniu oryginalnej folii na ekran wszystko dziala jak trzeba :) Taki sam problem mialem z aparatem, nie potrafilem ustawic autofocusa przed zrobieniem zdjecia, ale pomoglo zdjecie w/w folii...

3. Akcelerometr to rewelacyjna sprawa :) Zakocalem sie w grze Teeter ;) Chociaz jedna rzecz mnie zirytowala. Mam zdjecie, ktore bylo zrobione pionowo, wiec plik jpg jest wyswietlany na ekranie komputera/telefonu poziomo. I nie moge zobaczyc tego zdjecia pionowo teraz, bo jak odwroce telefon to zmienia mi sie orientacja ekranu :P

4. Wszystkie funkcje dotykowe dzialaja wrecz idealnie :) Jestem zaskoczony dokladnoscia ekranu. Pisanie na ekranowej klawiaturze jest bardzo latwe, tak latwe jak w iPhone'ie! Nie trzeba celowac w konkretna literke, ekran "rozpoznaje" gdzie chcielismy polozyc palec i taka literke wybiera. Naprawde rewelacja!

5. Jedna wada jak na razie. Bylem dzisiaj na grillu u znajomych i chcialem w kompletnej ciemnosci napisac SMSa i niestety nie zaswiecila sie klawiatura hardware'owa :/ Oczywiscie napisalem po doswiadczeniu z Kaiserem, ale ciekaw jestem czemu sie nie zaswiecila :/

6. Uwielbiam Opere :) Duzo korzystam z Internetu, wiec dla mine to wazna sprawa. Swietne "przeciaganie" ekranu, dobre rozwiazania... Jedno "ale". Jezeli chce kliknac jakis link musze przytrzymac na nim palec i dac "Open in this tab". Nie da sie szybciej otworzyc linka.

7. Urzeklo mnie "oddychanie" mojego TP :P To kolko, ktore zarazem jest dotykowe, pod ekranem podswietla sie cale zaczynajac od dolu, a potem gasnie zaczynajac od dolu. Jezeli ktos nie ma rafalka to sprobujcie sobie to wyobrazic - urocze :P

8. Baterii jeszcze nie sprawdzilem, ale jak dostalem telefon o godzinie 13:00 to mialem 50% baterii. O godzinie 00:30 podlaczylem telefon do ladowania z 5% baterii. Jak dla mnie niezly wynik, szczegolnie ze bardzo duzo siedzialem w Internecie przez 3G i WiFi, gralem w teetera, przegladalem zdjecia, robilem zdjecia, dzwonilem i wysylalem SMSy. Mi wystarczy w zupelnosci. Szacuje sredni czas "zycia" urzadzenia na 2dni przy normalnym uzytkowaniu...

Jak cos mi sie przypomni to napisze ;) Mam nadzieje, ze przynajmniej troche zaitneresowalem widownie ;)
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 29, 2008, 09:24:50 »
Odnośnie klawiatury się wypowiem. Mi się zawsze podświetla, nawet jak TP jest uśpiony to po otworzeniu się wybudza i podświetla. Może za szybko tylko gaśnie jak się nic nie naciska i potem trzeba coś na ślepo nacosnąć żeby na nowo podświetlić.
A co do samej klawiatury to powiem po kilku dniach używania że jest bardzo wygodna, na początku tylko musiałem się przyzwyczaić że nie ma przesunięcia o pół klawisza (np A jest bezpośrednio nad Z a nie w lewym górnym rogu).

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 29, 2008, 09:32:21 »
6. Uwielbiam Opere wesoły Duzo korzystam z Internetu, wiec dla mine to wazna sprawa. Swietne "przeciaganie" ekranu, dobre rozwiazania... Jedno "ale". Jezeli chce kliknac jakis link musze przytrzymac na nim palec i dac "Open in this tab". Nie da sie szybciej otworzyc linka.

Jak najbardziej da się otwierać linki jednym tapnięciem, sprawdzone empirycznie. Po tapnięciu link powinien zostać zaznaczony ramką, jeżeli tak będzie to na bank się otworzy. Może to czasami działać z pewnym opóźnieniem, bo Opera czeka na Twój kolejny ruch, czy aby na pewno tapnąłeś po to żeby otworzyć link.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 29, 2008, 09:35:59 »
Zainteresowałeś bardzo, szkoda że nie miałeś styczności z Samsungiem i900 Omnia, może wtedy byś rozwiał do końca moje wątpliwości. Wybieram między tymi dwoma i nie potrafię się zdecydować. Posiadam nokie N95 8GB, chciałbym przeskoczyć na większy wyswietlacz, lepszą baterie, więcej możliwości. Najlepiej jakbym sam pobawił się tymi dwoma modelami, wtedy mógłbym wybrać jeden teraz jestem w kropce.
Pozdro
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 29, 2008, 11:54:52 »
worms: po prostu wpadnij na jakiś zjazd PDAClubu: w wwie tydzień temu były wszystkie te urządzenia i wiele innych - spokojnie można obmacać i wybrać. Mnie omnia jakoś nie zachwyciła, a całkowity brak rysika w windows mobile to chyba dziwny pomysł, choć przyznać trzeba, że interfejs Szajsunga może się podobać. Niestety dyskwalifikuje (dla mnie) konieczność stosowania kolejnego standardu złącza zasilania (jakby nie można było użyć miniUSB).
Omnia od Rafałka jest na pewno lżejsza i bardziej płaska, ale też większa. Dla mnie krytyczna jest klawiatura, więc w ogóle Omnia odpadała na starcie. Mechanicznie Omnia wydaje się dość solidna, a na pewno mniej delikatna od n95.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpień 29, 2008, 21:33:26 »
Czy przedni panel TP to szkło czy folia która się ugina? Jeśli folia to jak duży ma skok? Przez chwile bawiłem się htc cruise i tam się dotyk ugina dość znacznie. Ciężko jest nacisnąć coś po brzegach bo wymaga to większej siły niż w środkowej części.
Are you shpongled?

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 30, 2008, 02:02:20 »
Jakubd, bardzo dziękuję za wypowiedz i próbę uzmysłowienia wad Omni, mam nadzieje że czas jaki spędzam czytając forum o tych dwóch modelach zaowocuje dobrym wyborem.
Problemy z dostaniem sprzętu z polską gwarancją, ostudził mój zapał do Omni, jednak nie na tyle żeby z niej zrezygnować.
Spodobała mi się recenzja http://vimeo.com/1622424
Tutaj coś chyb a było powiedziane o czułości ekranu z TP, autor jeżeli się nie mylę twierdzi że poprawiła się w stosunku do Diamond-a, ale najlepiej niech wypowiedzą się użytkownicy.
Jutro sobota i będę poszukiwał w dalszym ciągu któregoś z z tych modeli w Warszawie na polskiej 24 miesięcznej gwarancji, mam nadzieję znaleźć je w jednym miejscu i wybrać któryś z nich.
Boję się jednak sytuacji że będzie tylko jeden i się na niego porwę, należę do niecierpliwych.
Różnica w cenie jest duża, nie wiem czy do końca uzasadniona, klawiatura, rozdzielczość, wsparcie, to są chyba wszystkie plusy. Do minusów To można zaliczyć prędkość(choć po filmiku na górze już sam nie wiem co jest szybsze), bateria raczej będzie słabsza, grubość, mniejszy ekran(2,8” chciałbym większy po przesiadce z n95), ruchoma klawiatura(słyszałem o luzach pionowych).
Czy jest coś czego nie będę mógł zrobić po za grami i programami, jakie są szanse że wsparcie Samsunga się poprawi?

SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 30, 2008, 09:39:06 »
A ja chcialbym podpytac szczesliwych posiadaczy jak wyglada sytuacja gdy mamy TP z wlaczonym gps w aucie? Wszedzie na filmach i zdjeciach widac ze strasznie blyszczące to cudenko jest. Widac cos na ekranie czy w sloncu to porażka?

*

Offline Ap0ph1s

• 46
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 30, 2008, 09:48:42 »
Właśnie o wsparcie się tylko rozchodzi moim zdaniem i tylko to również mnie powstrzymuje przed zakupem Omni, nawet jak miałbym lekko przepłacić w tym momencie :) Klawiatura to rzecz subiektywna - potrzebujesz - kupisz TP :) wiadomo.
Podawałem już 2 linki do forum o Omni, zaglądam tam codziennie śledząc wątki, zwłaszcza o wadach, więc wygląda to na dość aktywne fora, wsparcie na XDA nie bedzie duże, ale zawsze jakieś wątki sie pojawiaja, więc miejmy nadzieję, że to sie poprawi, ale gwarancji niestety nie ma  :-|

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 30, 2008, 10:53:40 »
Ziele: Jak wszystkie WM, także Rafałek ma "normalnie" uginający się ekran dotykowy i ugina on się w zasadzie standardowo, choć wydaje się nieco sztywniejszy niż w innych PDA, bo ekran nie jest ukryty za krawędzią obudowy jak w starszych urządzeniach. Przy krawędziach problemu nie ma, no chyba, że naciskasz palcem - wtedy trudniej nieco trafić.
worms: Jeżeli omnię kupisz w EU, to w zasadzie masz prawo wykłócać się o gwarancję w PL, ale zawsze odesłanie do sprzedawcy też ma ciągle sens, a niektórzy nawet zwracają kasę za wysłanie, lub sami odbierają od Ciebie kurierem na własny koszt. Ale w zasadzie poza DoA (Dead on Arrival) ten sprzęt aż tak się nie psuje.
Co do Omni ogólnie, to zaskoczyła mnie kampania reklamowa w PL: że jest. HTC na razie w TV nie się w PL nie reklamuje. Co do ceny się nie wypowiadam, nie interesowałem się Omnią aż tak.
Co do Rafałka i n95, to jednak Rafałek jest znacznie solidniejszy i wydaje się, że jest wytrzymalszy. Prędkość Omni i Rafałka jest podobna, a to co porównujesz na ekranie to wydajność i szybkość interfejsu TouchPro3D i tego z Omni - a to związku z wydajnością urządzenia nie ma żadnego. Samo urządzenie z Today'em działa żwawo i bez problemu. Lagi, które widać przy testowaniu na filmach w zasadzie nie przeszkadzają (może poza tym, co robi dość stara wersja Opery Mobile, która jednak wysysa sporo soków z profesora).
spamm: Jeździłem z Rafałkiem po mieście, ale bez sensownego uchwytu trudno mi coś powiedzieć. Zwykła nawigacja z szerokim szerokim ekranem jest o niebo wygodniejsza, ale rafałek działa sprawnie, o wiele szybciej niż mój GoClever. Ekran Rafałka jest jasny, a po założeniu matowej folii podejrzewam, że swobodnie się będzie jeździło.

PS: doceniam wysiłki pana z pda.pl, ale jego testy i omówienia wydają mi się (przy opracowaniach "naszego" Jakuba Kańczugowskiego) dość płytkie i nie za bardzo przygotowane. To co mu wychodzi lepiej, to informacje bieżące (np. z pda.pl dowiedziałem się, że przyciski pod ekranem Rafałka są dotykowe).

« Odpowiedź #114 dnia: Sierpień 30, 2008, 18:55:38 »
@ jakubd alfabet zaczyna sie na "A" a konczy na "Z" jest mnóstwo takowych perelek...  :ohreally:

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 30, 2008, 23:22:41 »
jakubd: Czyli widzę że będzie to samo co w cruise bo on też ma płaski front. Skok folii wg mnie był tam za duży, no ale mam nadzieje że w TP jest mniejszy. Ciekawe jak to jest w przypadku omnia bo ponoć ma szklaną szybkę. Aha no i w nie każdym pda jest to uginanie folii. Np w starych ipaqach folia była bardzo twarda z prawie zerowym skokiem więc było wrażenie pisania po szkle. Szkoda że teraz takich dotyków nie robią :(

Jeszcze takie pytanie... czy te guziki nadają się do gier? Czy joystik ma kierunki?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 23:24:50 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 31, 2008, 10:32:52 »
Z braku dedykowanego jeżdżę z Rafałkiem włożonym w uchwyt aktywny od HP.

Widoczność bardzo dobra, ekran wyraźny.

Oczywiście problemem są wszelkie ikonki, które na Miplo są dostosowane do zupełnie innej rozdzielczości i na ekranach VGA zwłaszcza tych małych są niemal niewidoczne. Stąd (w innym wątku) moja prośba do specjalistów (no i ewentualnie Mplo) o przerobienie ich do rozsądnej wielkości do stosowania w rozdzielczości VGA.
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:56:40 »
jeszcze jedno pytanie do posiadaczy, czy mozna podpiac i bedzie dzialal pendrive przez przelotke do mini usb?

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 31, 2008, 21:28:30 »
Chyba raczej na pewno nie. Żadne dokumenty nie potwierdzają istnienia HostUSB w Rafałku. Nie mam sprzętu, żeby to potwierdzić, ale jakby było, to by już trąbili.

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 01, 2008, 07:15:48 »
Jeszcze takie pytanie... czy te guziki nadają się do gier? Czy joystik ma kierunki?

Joy ma kierunki (przynajmniej w MDA CIV - raczej inaczej nie będzie w TPro), ale średnio nadają się do gier. Bardzo łątwo można wcisnąć np: DOMEK i wrócić to TODAY'a.  Trzeba się przyzwyczaić albo szukać gier ze sterowaniem na dotykowym ekranie.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD