Recenzje Touch Pro :)

• 183 Odpowiedzi
  • 22540 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Recenzje Touch Pro :)
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 20, 2008, 11:58:53 »
fajnie by było jakby wstawić zawiasy z Kaisera do TP  :D

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 20, 2008, 13:35:59 »
GPS no cóż, wydaje się, że działa ale mógłby lepiej.
dla porównania odpaliłem jakiś starusieńki na BT (nawet nie wiem czy to SIRF III?)
i ten na BT miał zawsze trszkę mocniejszy sygnał i więcej o 1 lub nawet 2 satelity.
Oczywiście trzeba by przeprowadzić rzetelny test w warunkach bojowych (drogowych), a nie taki parapetowy no ale zawsze jakieś porównanie jest.

sorrka za jakość fotki.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 20, 2008, 15:18:13 »
Ja dostalem swoje cacko 3h temu i tez wstawie swoje wrazenia.

..... a mianowicie górna część (ta z ekranem) strasznie lata przy niemalże każdym dotyku w stosunku do części dolnej .........
U mnie nie ma luzu na polaczeniu o ktorym mowisz, trzeba jednak troche przycisnac zeby ten ulamek milimetra ruchu poczuc.
Zobaczymy co bedzie sie dzialo po paru miesiacach uzywania kiedy mechanizm sie wyrobi...

.... odbywa się z takim mało przyjemnym dźwiękiem, trochę tak ja by dostał się tam piasek.  :S
U mnie jest to samo, ale raczej jest to ocierajacy sie o siebie plastik na nowych polaczeniach

Zmiana ustawienia pracy karty sieciowej na Best Performance poprawiło sytuację. Potem poeksperymentuję.
To juz wiem dlaczego nie moglem znalezc zadnego AP :P

Zastanawia mnie jeszcze jakosc klawiatury....mam nadzieje ze w TyTnII nie pojawily sie problemy z wycieraniem klawiszy i problemy ze stykami bo w TP jakosc tej klawiatury....chyba spodziewalem sie czegos lepszego.

B.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2008, 15:49:43 wysłana przez bzdziagwa »

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 21, 2008, 11:58:52 »
Przyszedł chyba czas na ocenę baterii. Niestety nie będzie raczej pozytywna Wczoraj prądu zabrakło mi ok godzi. 16, odpięty z ładowania o 8 rano.
Dziś zrobiłem więcej obserwacji czego używałem i tak:
odłączenia o 8 rano, kilka e-maili po UMTS, 3 SMSy, 30 min rozmowy (czas z call hist.),
dodatkowo 3 min Wi-Fi by skonfigurować drukarkę po WLanie (nawet działa :)))
i mam 60 % naładowanej baterii.
Moim skromnym zdaniem to troszkę mało :(

innymi słowy Touch Pro zjada tyle prądu, że wczoraj w Wawie dla połowy miasta go zabrakło ;)

Jak jakubd u Ciebie z prądem?
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 21, 2008, 12:31:52 »
Nie wiem, jak na PDA z taką lista funkcji to mi 1,5 dnia wytrzymuje - prawie tyle, co Hermes. Mam za to sporo uwag do firmware, ale spokojnie poczekam, aż będzie jakiś zdrowy rom od chłopaków XDA. A najbardziej wkurza mnie brak przycisku bezpośredniego do CommManagera z boku urządzenia. No tego to po prostu nie mogę przeboleć po Hermesie.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 24, 2008, 10:29:29 »
Bardzo proszę o dokładne informacje na temat klawiatury. Dokładnie chciałbym wiedzieć, czy klawisze numeryczne działają bez dodatkowej kombinacji. Dużo używam oznaczeń w kombinacji litera cyfra, po 7 do 15 znaków w jednym symbolu. Do tej pory ratował mnie tylko block recognizer (o ile dobrze piszę). Ucieszyłem się że sprzętowo to teraz będę miał, a tu wyczytałem że jednak fn trzeba wcisnąc... Opiszcie mi to jak to dokładnie jest.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 24, 2008, 11:04:20 »
Juras4 - popatrz na jakiekolwiek zdjęcie z wysuniętą klawiaturą. Zobaczysz, że klawisze numeryczne są osobnym rzędem i do ich użycia nie jest wymagana żadna kombinacja klawiszy (jak np w TyTn'ie).
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 24, 2008, 11:13:20 »
O to mi właśnie chodziło bo przeczytałem cały wątek i w którymś momencie z kontekstu wyczytałem, że po przyciśnięciu fn zapala się kontrolka i po użyciu przycisku numerycznego automatycznie gaśnie i klawisz wraca do poprzedniej funkcji. Ze zdjęć wynika że normalnie są to cyfry, ale fn to właśnie cyfry po tym klawiszu i to mnie zdezoriętowało. Wszystko jasne, kupię go.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 24, 2008, 22:13:16 »
Klawisze z cyframi to osobny rząd klawiszy, który działa bez wciskania innych dodatkowych przycisków. Po wciśnięciu FN uzyskujemy dostęp do dodatkowych symboli pod tymi klawiszami, dokładnie takich samych symboli jak na klawiaturze komputerowej. FN po podwójnym wciśnięciu działa na stałe i nie trzeba go za każdym razem włączać.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 24, 2008, 22:30:19 »
a powiedzcie mi jak siła dźwięku w głośniku - czy jest głośny ??  :S - bo w 90% przebywam w bardzo głośnym otoczeniu

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 24, 2008, 22:37:29 »
Jest dosyć głośny, chociaż przy maksymalnej głośności gorzej już z jakością dźwięku. Przez program Advanced Config można wyłączyć ograniczenie głośności dźwięku do 100db, ale nie wiem czy działa to w przypadku słuchawek czy też i głośnika.
FXP208 - CM10

*

Offline Zombie

• *
  • 99
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 24, 2008, 23:16:33 »
Najważniejsze pytanie to jaka jest jakość rozmów telefonicznych? Jakieś problemy z echem, słabą jakością dźwięku? Pytam bo głównie z tego powodu jestem nieco zawiedziony moim Glofiishem ;). Niech ktoś porówna jak mu się rozmawia przez Touch Pro i jakie są wrażenia jego respondenta (ważne!).
HTC Desire HD HTC Touch Pro Glofiish X500+ P990i 6680 Nokia N900 Motorola Atrix

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 24, 2008, 23:31:39 »
Jakość rozmów jest dobra, mam porównanie do Nokii N82, którą miałem wcześniej. Podczas rozmowy słyszę trochę więcej szumów niż w Nokii i wydaje mi się, że jest trochę ciszej, ale ogólna jakość rozmów jest tak jak już napisałem na dobrym poziomie i nie można zbytnio na nic narzekać. Jak to wygląda po drugiej stronie to nie wiem, ale chyba jest dobrze, bo jak do tej pory nikt nie narzekał i jakiejś specjalnej różnicy nie zauważył ;)
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 24, 2008, 23:53:00 »
To kolejne podsumowanie - rzeczy ktore wychodza w praniu - odpowiem tez na kilka pytan ktore padly:

1. Bateria - porazka. Ja wiem... mozecie powiedziec ze za duzo oczekuje bo przesiadlem sie z Nokii 6310i (powaznie!) i oddzielnego palmtopa (Dell Axim X5) ale... przyklad dzisiejszy - wyszedlem z domu bylo 96% baterii - wyslalem 7-8 SMS rozmawialem moze 5min przez telefon, chwile podlubalem w ustawieniach sprzetu, zrobilem 2 soft resety i poszedlem spac - potem pogralem chwile w costam (k-rally) kolejne 5smsow (w sumie 15) i ... bateria w chwili obecnej 49%. Minelo 5h.

2.Klawiatura - da sie wpisywac cyfry bez FN (dobre!) - jakosc .. przekonalem sie - chyba spodziewalem sie wiekszych klawiszy ale te ktore sa daja rade, da sie wpisywac wszystko w miare szybko. chwile potrwa zanim sie jej naucze (na komputerze pisze bezwzrokowo) bo uklad jest minimalnie inny niz na PC (wielkosc spacji glownie sprawia mi problem)

3. Dziwiek w glosniku jest ZA CICHY! Jest nawet topic na XDA dokladnie w tym temacie. Nawet po ustawieniu maxymalnym (100db w advanced config odnosci sie do odtwarzania muzyki i nijak sie ma do dzwonkow - odsylam do tematu na XDA w dziale Raphael) nie powala na kolana. A jezeli wlozyc TP do oryginalnego pokrowca gdzie glosnik jez KOMPLETNIE zakryty a potem do kieszeni......NO COMMENTS. Czekamy na nowy rom :)

4. Jakosc rozmow oceniam na dobra - nie ma echa, nie ma szumu, nic nie trzeszczy. Jedne ALE mam do jakosci rozmow przez SKYPE ale dopiero co go zainstalowalem, odpala mi sie tryb glosnomowiacy i to na slabym sygnale wifi wiec pewnie da sie to poprawic.

5. Stabilnosc sytemu - oprocz zwisow ktore opisalem w oddzielnym watku zdazylo sie kilka inych przy roznych okazjach - nie jest to cos co nadmiernie odrzuca od korzystania z TP - nie notuje kazdego przypadku ale bylo ich kolo 10 moze wiecej (robie rozne rzeczy ze sprzetem,costam zmieniam w rejestrze ale .. nie tylko) a czesc podczas zwyklego uzywania sprzetu. Mam wrazenie ze powiedzmy 30% jest podczas dlubania w roznych opcjach, 70% winne jest DZIWNE zachowanie uzytkownika np przycisniecie przypadkowe kilku przyciskow na raz albo otwarcie klawiatury polaczone z czymstam - system glupieje i zwisa i to zdarza mi sie najczesciej a po 30sek braku reakcji trace cierpliwosc i soft reset

6. Podkrecanie - dziala sporo opcji odkrytych na Diamondzie, kilka rzeczy ktore nalezy w Diamencie zmienic zeby biegal szybciej jest juz by dafault w TP. Kilka rzeczy nie dziala - kontakty nadal mam podwojne (sim + telefon) i historia polaczen w TF3D za cholere nie chce sie pokazac :)

7. Czulosc ekranu - podciagnalem troche poprawka z diamonda ale nadal jest zbyt mala (jak dla mnie).Tymczasowo naklejona mam oryginalna folie dostarczona z TP (czekam na Brando) i obsluga telefonu palcem czasem sprawia problem - da sie z tym zyc ale...mogloby byc lepiej

« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 00:04:18 wysłana przez bzdziagwa »

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 25, 2008, 00:49:08 »
Chłopaki a moglibyście się wypowiedzieć na temat wydajności? Najlepiej jakby ktoś zrobił testy na Core Playerze przy pomocy trailera Matrixa :) Ciekawy jestem jaki wyjdzie wynik  :E

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 25, 2008, 08:50:00 »
Szkoda że przed instalowaniem różnych pierdół nie pomyślałem żeby wykonać test. W każdym razie robiony po soft resecie, nie wiem tylko czy TF3D działało czy nie, bo niby mi mignęło ale nie było widać potem po wciśnięciu home.

ROM 1.90.401.1
Radio 1.02.25.19
Protocol 52.33.25.17U
TCPMP v 0.72RC1
plik RL MQB 320x240 512 128

168.01% z karty
169.31% z pamięci

*

Offline Zombie

• *
  • 99
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 25, 2008, 17:06:23 »
Wiecie, to że nikt jeszcze nie narzeka, że mu się ciężko rozmawia jak do niego dzwonicie używając TP to jeszcze nic nie znaczy. pomyślą że coś z siecią itp. Mnie też dopiero po dobrych paru tygodniach powiedzieli, że słyszą samych siebie jak dzwonią ;)
Mam prośbę abyście, oczywiście w miarę możliwości, poprosili respondentów jakie są ich wrażenia z rozmowy, tak aby się nastawili na test ;)

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 25, 2008, 17:10:57 »
Rozmawiam przez TP (nie mylić z tepsą ;) ) od piątku. Było tego jakieś 40-50 rozmów.

Jakość głosu po obu stronach jest dobra z tendencją do bardzo dobra.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 25, 2008, 18:48:34 »
Szkoda że przed instalowaniem różnych pierdół nie pomyślałem żeby wykonać test. W każdym razie robiony po soft resecie, nie wiem tylko czy TF3D działało czy nie, bo niby mi mignęło ale nie było widać potem po wciśnięciu home.

ROM 1.90.401.1
Radio 1.02.25.19
Protocol 52.33.25.17U
TCPMP v 0.72RC1
plik RL MQB 320x240 512 128

168.01% z karty
169.31% z pamięci

Dzięki za test. Będę miał teraz przynajmniej jakiś punkt odniesienia, chociaż patrząc jak TP "chodzi"(filmiki z YouTube) wydaje mi się, że test nie jest do końca miarodajny :)

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 25, 2008, 19:24:22 »
może jeszcze rozwinie skrzydła na Kaiserze w CorePlayer uzyskałem wynik 198% z trailerem Matrixa :P

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:19:30 »
może jeszcze rozwinie skrzydła na Kaiserze w CorePlayer uzyskałem wynik 198% z trailerem Matrixa :P
quality high czy medium ? bo na medium mam w diamondzie 256%  ale obraz to lipa tylko high sie nadaje do ogladania a tam mam 173%
a omnia ma 363%
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 25, 2008, 23:01:39 »
na quality High reszty nietestowałem plik filmu na karcie pamięci

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 25, 2008, 23:44:39 »
Co do jakości rozmów to przed chwilą skończyłem rozmowę, na koniec zapytałem jak mnie słychać i otrzymałem odpowiedź, która mnie ucieszyła. Po drugiej stronie słuchawki wszystko było słychać czysto, wyraźnie i bez zniekształceń. Poprosiłem o porównanie czy słychać mnie lepiej czy gorzej w stosunku do mojego poprzedniego telefonu Nokii N82 i okazało się, że słychać mnie dużo lepiej :)

Zrobiłem też test wideo. Trailer na karcie pamięci.
CorePlayer skończył z wynikiem 168,13%
TCPMP skończył z wynikiem z wynikiem 146,63% (dziwna sprawa w porównaniu z wynikiem kolegi wyżej)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2008, 00:06:49 wysłana przez Klusek »
FXP208 - CM10

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:23:23 »
diamond 148,04% directdraw tcpmp wiec podobnie a przelacz na czysty bufor ja mam 167%

jesli kolega mowi serio ze na Kaiserze w CorePlayer uzyskałem wynik 198%
to są szanse jak w wesji 1.3 poprawią cos pod diamonda i kaisera ze bedzie ponad 200 spokojnie
no i moze toska g910 dostanie sterowniki
mam plonne nadzieje ale czas pokaze http://www.corecodec.com/forums/index.php?topic=1247.0 dostalem to na meila cos tam jest 1.3 ale o co chodzi nie wiem
jak nie to omnia
pozdrawiam
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Telkontar

• *
  • 89
  • Sprzęt: Acer n50p i HTC Kaiser
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:35:27 »
Poniewaz w moim HTC TyNT II jest pare brakow liczylem na nowy model - przeczytalem test na http://pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=reviews&id=1094&p=4 i mam takie wrażenia:
Moim zdaniem plusy:
- wreszcie klawiatura otwiera sie w normalna dla praworecznych strone
- zdaje sie, ze lepsza bateria (?) - to, co tutaj czytam raczej tego nie potwierdza, ale z teoretycznego punktu widzenia lepsza niz w Kaiserze.
- lepszy ekran (w Kaiserze mala rozdzielczosc niekiedy przeszkadzala)
- soft wyglda na swietnie dopracowany
- wreszcie dodali radio!
- no i spory plus - chyba w srodku nie ma nic mniej niz w Kaiserze, to samo, albo lepiej.
pytania:
- czy jakos aparatu fotograficznego w Kaiserze fatalna bedzie lepsza?
- czy bedzie dzialal tryb glosnomowiacy? (w Kaiserze jakość tego trybu to skandal, w samochodzi w ogole nie da sie rozmawiac)
- ciekawe jak w praktyce bedzie dzialac taka mala klawiaturka - w Kaiserze klawisze sa wieksze, ale i tak dla mnie za male - albo inaczej - za plaskie, tak, ze nie wygodnie je sie znajduje - w Toshibie 900 jest z tym o wiele lepiej, mimo, ze klawisze sa mniejsze.
minusy:
- wzrost wydajnosci nie powala - a niestety Kaiser sie wiesza albo pracuje slamzarnie (rzadko, ale bywa)
- zupelnie nie podoba mi sie wyglad! z wyjatkiem bardzo ladnej klawiatury, zupelnie nie elegancki. porażka! (ale to kwestia gustu)
- szkoda, ze nie ma takiego podnoszonego ekranu jak Kaiser - bardzo mi sie to podoba ijest praktyczne, szczegolnie na wykladach
- brak hardware'owych klawiszy funkcyjnych to moim zdaniem spore utrudnienie.

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:44:51 »
Rzeczywiście, z czystym buforem ramki w TCPMP mam wynik 159,98%, w CorePlayer z czystym buforem ramki mam 183,25%.

Napisane: Sierpień 26, 2008, 09:40:27
- czy jakos aparatu fotograficznego w Kaiserze fatalna bedzie lepsza?
Aparat robi bardzo ładne fotki, na pewno nie ma się czego wstydzić. Przy dobrych warunkach oświetleniowych zdjęcia wychodzą porównywalnie do tych z Nokii N82 czy N95 (oczywiście nie biorąc pod uwagę rozdzielczości)

- ciekawe jak w praktyce bedzie dzialac taka mala klawiaturka - w Kaiserze klawisze sa wieksze, ale i tak dla mnie za male - albo inaczej - za plaskie, tak, ze nie wygodnie je sie znajduje - w Toshibie 900 jest z tym o wiele lepiej, mimo, ze klawisze sa mniejsze.
Klawiatura jest bardzo wygodna, klawisze są wyraźnie wyczuwalne i nawet ja mając wielkie paluchy nie mam problemów z pisaniem na niej.

FXP208 - CM10

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 26, 2008, 09:47:37 »
Jeśli ktoś będzie kupował ładowarkę samochodową to najlepiej od razu (przed zapłaceniem :) ) przetestować.

Kolega (okmadziar) kupił taką: oznaczenie CC0104 (na ładowarce) i LL116148 (na kablu), za ok 50 zł w Brick'u i jak TP jest podłączony w samochodzie to nie da się rozmawiać takie generuje szumy. Będzie ją reklamował. A żeby było jasne to nie jest antyreklama sklepu Brick, bo jest niezły i ludzie  :ok: w nim pracują tylko konkretnego modelu tam sprzedawanej ładowarki.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2008, 10:06:34 wysłana przez MaDuch »

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 26, 2008, 10:53:19 »
ja dopiszę:

Bateria, no cóż każdy używa inaczej i dla jednych będzie spoko dla innych już nie. Ja osobiście wyłączyłem 3G, mieszkam na granicy sygnału, a to powoduje wzmożone zużycie prądu. Teraz widzę poprawę.
Aparat foto – w końcu mogę komuś pokazać zdjęcia bez zażenowania. A w dobrych warunkach oświetleniowych powiedział bym, że są nawet wybitne jak na zdjęcia z komórki.
Radio, działa i to dobrze choć to może większa zasługa słuchawek czy też właściwie anteny. Mam porównanie z takim małym Creativem gdzie sygnał w niektórych miejscach uciekał i szumiał. Teraz w tych samych miejscach na Touch Pro to się nie zdarza – w roli radia sprawdza się bardzo dobrze i przy tym zużywa bardzo mało prądu. Tak samo też z MP3, 2 godziny słuchania muzyki pobrało ok. 10% energii z baterii.
Tryb głośnomówiący działa w warunkach pokojowych dobrze ale w samochodzie – hmmm sprawdzę choć jak widzę tryb ten jest bardzo wrażliwy na dźwiękowe warunki otoczenia.

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 26, 2008, 13:20:25 »
Kilka spostrzeżeń po dniu użytkowania:

Ponieważ przeskoczyłem z Hermesa, to brakuje mi mimo wszystko bocznych guziczków. Były przydatne. Trzeba się teraz po prostu trochę przestawić.
Poniżej to, co mi się przydażyło lub wymaga pewnego przyzwyczajenia:

- zawieszające się guziki Back oraz na d-padzie kierunek "w prawo". Ciężko stwierdzić, czy to nie jest czasem wina TouchFlo.
- kiedy tapnę na górną belkę, wyskakuje podręczne menu na kilka sekund. Wybierając sygnał zasięgu, otwieram znane ze standartowego WM okienko z linkiem do Connection Menagera. Niestety tapnięcie na ten link, nie odpala go ( działa z poziomu programów)
- nowy układ klawiatury oczywiście wymaga nauczenia się, ale brakuje mi ewidentnie przycisku OK. Zamykanie wszelkich okienek powoduje, że trzeba odrywać ręce od klawiatury i dotykać ekranu.
- odnoszę też wrażenie, że fabryczne ustawienie czułości ekranu wymaga mocniejszego nacisku na ekran, można to jednak zmienić jakimś rejestrem.
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

*

Offline Zombie

• *
  • 99
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpień 26, 2008, 16:39:29 »
Co do jakości rozmów to przed chwilą skończyłem rozmowę, na koniec zapytałem jak mnie słychać i otrzymałem odpowiedź, która mnie ucieszyła. Po drugiej stronie słuchawki wszystko było słychać czysto, wyraźnie i bez zniekształceń. Poprosiłem o porównanie czy słychać mnie lepiej czy gorzej w stosunku do mojego poprzedniego telefonu Nokii N82 i okazało się, że słychać mnie dużo lepiej :)
:grin:
Dzięki za informacje  :ok:. Coraz bardziej przychylam się do zmiany zabawki. Moze ktoś chciałby X500+?  :mrgreen: