Recenzje Touch Pro :)

• 183 Odpowiedzi
  • 22487 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
Odp: Recenzje Touch Pro :)
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 17, 2008, 19:43:27 »
witam

sprawa wyglada tak:

1. zmiana orjentacji ekranu trwa umnie 2sek czyli w normie!
2. w operze co ciekawe jest jeszcze lepiej! tutaj obrot obrazu nastepuje natychmiast! i jest zdecydowanie lepiej niz recznie.
3. dzialanie systemu czy tf3d jest na bardzo dobrym poziomie.
4. ktos pytal o jakosc dzwieku? dla mnie jest OK mam wrazenie ze nawet troche lepiej niz w diameciq (diamonda jak i raphaela mam na codzien wiec kilka porownan zrobilem:) )
5. jesli chodzi o wyswietlacz raczej to samo aczkolwiek jesli  ich postawic obok siebie to wydaja sie minimalnie zywsze kolory w touch pro.
6. wyglad, wymiary, waga jak ktos mial diamonda w reku sprawa rozmiarow tj dlugosc szerokosc jest identyczna...grubosc jest dosc widoczna oraz wieksza waga ktore zaznaczam troszke sa dla mnie wada:/
7. wielki blad w sofcie! przewijanie muzyki gdy mamy okladki w widoku listy troche zacinaja, mula! jest to spowodowane iz okladki sa wyswietlane na biezaco a w diamodzie tak nie ma wiec zwalam na oprogramowanie.

...to tyle...:)

p.s.
post poraz kolejny napisany z poziomu htc touch pro (czas trwania 3 min :p)

pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 01:21:40 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 17, 2008, 20:06:31 »
a powiedz jak tam klawiaturka nie jest przymała ? dobrze sie pisze ?
i najwaznijsze, da sie jeszcze na smyczy nosic ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline brent

• **
  • 174
  • Sprzęt: Cala kolekcja :)
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 17, 2008, 20:11:18 »
A czy OperaMini 4.1 dziala OK i na pelnym ekranie?
W kolekcji m.in.: N9210i, Clie665, SPV, MDA3, FS720, A925, N9300, Qtek 8300, TYtN 1&2, iPhone2G, G900, Eee901, Raphael, E63, i780, i8000, i5700, C6-00, Kindle3G, iPhone4, Milestone, NookColor, SGS2

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 17, 2008, 20:34:38 »
a kto tego bedzie uzywał jak jest dostepna 9.5 ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 17, 2008, 20:44:34 »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:00:02 »
pamiatem ze diamondy startowaly od 3400 a tu na dzien dobry 2300 :) jeszcze kaisery sa w tej cenie

*

Offline brent

• **
  • 174
  • Sprzęt: Cala kolekcja :)
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:23:40 »

Zartujesz sobie? OperaMini laduje wszystko przez proxy Opery, dzieki czemu nie dosc, ze strony lepiej wygladaja, to jeszcze laduja sie wielokrotnie szybciej (wszystko w jednym pliku, do tego jeszcze skompresowane i dostosowane do potrzeb rozdzielczosci PDA). Same zalety. Sprobuj, polecam. To idealna przegladarka dla kogos, kto nie potrzebuje javy, flasha, zakladek i miliarda niepotrzebnych opcji, natomiast liczy sie dla niego tresc i szybkosc, z jaka sie do tej tresci dostaje.
W kolekcji m.in.: N9210i, Clie665, SPV, MDA3, FS720, A925, N9300, Qtek 8300, TYtN 1&2, iPhone2G, G900, Eee901, Raphael, E63, i780, i8000, i5700, C6-00, Kindle3G, iPhone4, Milestone, NookColor, SGS2

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:28:18 »
Będzie działać, jeśli będzie działać emulator Java, tak jak na każdym innym urządzeniu.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 17, 2008, 22:32:11 »
Czyżby się zaczęło??

http://www.allegro.pl/item420204936_nowy_htc_touch_pro_lepszy_od_htc_diamond_gratis.html

Tak owszem bo to jest moja aukcja :D kupilem dwa pro jeden dla mnie drugi na sprzedasz i powiem szczerze ze zainteresowanie jest ogromne! i wcale mnei to nie dziwi;)

Edit
Raphael wlasnie sprzedany :D

Do slawrumia:

...co do klawiatury jest rewelacyjna! Pisze sie naprawde super :proud:

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 01:22:39 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 17, 2008, 22:34:48 »

Zartujesz sobie? OperaMini laduje wszystko przez proxy Opery, dzieki czemu nie dosc, ze strony lepiej wygladaja, to jeszcze laduja sie wielokrotnie szybciej (wszystko w jednym pliku, do tego jeszcze skompresowane i dostosowane do potrzeb rozdzielczosci PDA). Same zalety. Sprobuj, polecam. To idealna przegladarka dla kogos, kto nie potrzebuje javy, flasha, zakladek i miliarda niepotrzebnych opcji, natomiast liczy sie dla niego tresc i szybkosc, z jaka sie do tej tresci dostaje.
Chyba żartujesz, że ktoś przy zdrowych zmysłach pozwoli sobie na przeciąganie danych ze swojej strony bankowej przez obce serwery.
Życzę Ci powodzenia w dobrej wierze  :ok:
Tym bardziej, że Opera Mini ma bug polegający na dziwnym generowaniu ID i pozwalający na automatyczne zalogowanie się na login/hasło osoby która ma to samo ID. Wyobraź sobie, że ktoś kto ma konto w tym samym banku, otwiera jego stronę i jest automatycznie zalogowany na Twoje konto bo jego ID pozwala na użycie Twojego cache z serwera Opery.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 23:22:15 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 17, 2008, 23:04:09 »

zainstalowalem i przetestowalem bez rysika ani rusz co do szybkosci obie mi sie laduja bardzo szybko, chyba jakis realvga musze oczy wytrzeszczac dalem duza czcionke wyglada calkiem dobrze ale cos nie tak, 9.5 wyglada duzo lepiej chodzi szybciej pod wzgledem obslugi, paluchem przesowasz, kółkiem powiekszasz bije na glowe

Napisane: Sierpień 17, 2008, 22:57:51

Pozdrawiam

wglada na swietną i tam widze jakieś kontrolki cos ala caps lock i do fn
balem sie ze 5 rzedów przy tych wymiarach ze mogą przegiąć

« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 17, 2008, 23:19:08 »
A gdzie kupowales TP ?

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 18, 2008, 01:15:01 »

Napisane: Sierpień 17, 2008, 22:57:51

Pozdrawiam

wglada na swietną i tam widze jakieś kontrolki cos ala caps lock i do fn
balem sie ze 5 rzedów przy tych wymiarach ze mogą przegiąć

Tak jest dokladnie, kontrolka sygnalizuja wlaczony caps lock oraz fn przy ktorym automatycznie sie wylancza jak wybierzemy jakis przyisk wiec nie trzeba specialnie o tym myslec a wiadomo ze jak chcemy np pytajnik czy wykrzyknik wystarczy nam raz tapnac :smile:

A gdzie kupowales TP ?

Fona kupilem na www.superetrader.co.uk  504 funty (plus przesylka okolo 8 funtow na terenie UK) akurat wysylam jutro jeden sprzedany egzemplarz (swojego w zyciu nie sprzedam! :P :P :P) a tak sie zlozylo ze poszedl raphael dzisiaj a jutro rano jestem w polsce :smile:

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 01:18:53 wysłana przez rafikkkk »

« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 18, 2008, 10:26:02 »
A gdzie kupowales TP ?
juz sa na allegro http://allegro.pl/item419665193_htc_touch_pro_nie_diamond_nowy_fv_gwarancja.html

a swoja droga czy moderator moglby zmienic głowny watek z  Raphael na touch pro albo przynajmniej dac w nawiasie bo pewnie nie kazdy nowy forumowicz sie zorientuje a zakladam, ze bedzie duzo nowych ;)

*

Offline Buczo

• 5
  • Radioactive guy
  • Sprzęt: Mio168,  w przyszłości HTC Touch Pro
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 18, 2008, 10:43:53 »
Mam pytanie,czy Raphael(pewnie użytkownicy później będą na niego mówić 'rafałek';-) ma hosta usb? Bo kurczę nigdzie nie mogę znaleźć informacji.

Zdravim

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 18, 2008, 10:49:17 »
... ma hosta usb? Bo kurczę nigdzie nie mogę znaleźć informacji.
Nie ma informacji bo zwyczajnie nie ma takowego hosta.
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline wol2

• 258
  • LooX 720 + jakieś tam śmieci ;)
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 18, 2008, 11:36:53 »
ciekawi mnie jak będzie z bateria w tym cacku, czy wytrzyma chociaż 10 dni, jeżeli tak to może wreszcie przesiądę sie z mojego wysłużonego Siemensa S55.

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 18, 2008, 11:39:24 »
Dobra recenzja w języku rosyjskim (niestety) na mobile-review:
http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-touch-pro.shtml

Mam nadzieję, że za niedługo na mobile-review ukaże się anglojęzyczny odpowiednik.

P.S. 10 dni? Jak wytrzyma 2 podczas średnio-ciężkiego użytkowania to będzie super! Mój hermes podczas 6-godzinnej nawigacji, zrobieniu 200 zdjęć i 20 minutowej przerwie na neta trzyma równo 1 dzień na baterii 1530mAh. Wątpię żeby Raphel trzymał więcej. Co prawda nowsze urządzenie - ale wydajnościowo też lepsze, więc więcej prądu potrzebuje. Według mnie i tak jest dobrze, że nie zastosowali tej samej baterii co w Diamondzie.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 18, 2008, 11:39:34 »
ciekawi mnie jak będzie z bateria w tym cacku, czy wytrzyma chociaż 10 dni, jeżeli tak to może wreszcie przesiądę sie z mojego wysłużonego Siemensa S55.
:ok: pozostań lepiej przy swoim S55
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 18, 2008, 11:48:58 »
Dobra recenzja w języku rosyjskim (niestety) na mobile-review:
http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-touch-pro.shtml

Sie przetlumaczy w googlach :-) http://translate.google.pl
Oczywiscie lepiej wychodzi z rosyjskiego na angielski ale da sie przeczytac tez bezposrednio po polsku jezeli ktos lubi zabawe w kalambury :-)
A tak powaznie... da sie i po polsku.

Pzdrw
T.

*

Offline wol2

• 258
  • LooX 720 + jakieś tam śmieci ;)
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:49:04 »
@kaamien jeżeli uważasz 6h nawigacji i 200 zdjęć za średnio ciężkie użytkowanie to jestem pełen podziwu. Ja mowie o standardowym korzystaniu z tego jako z telefonu czyt. rozmawianie i wysyłanie smsów, jak i częste zmienianie btsów  wiadomo ze jak sie zapuści moduł wifi to bateria zostanie wyssana w ciągu paru godzin. Ale jak sie jedzie na mazury to wcale nie trzeba z tego korzystać bóg wie jak, a czas międzyładowań ma tam duże znaczenie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 13:01:04 wysłana przez wol2 »

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:58:32 »
@kaamien jeżeli uważasz 6h nawigacji i 200 zdjęć za średnio ciężkie użytkowanie to jestem pełen podziwu. Ja mowie o standardowym korzystaniu z tego jako z telefonu czyt. rozmawianie i wysyłanie smsów, jak i częste zmienianie btsów  wiadomo ze jak sie zapuści moduł wifi to bateria zostanie wyssana w ciągu paru godzin. Ale jak sie jedzie na mazury to wcale nie trzeba z tego korzystać bóg wie jak, a czas międzylądowań ma tam duże znaczenie.
6h nawigacji i 200 zdjęć nie uważam za średnio ciężkie użytkowanie. Źle się wyraziłem. Miałem na myśli to, że hermes trzyma 1 dzień "ostrego" użytkowania. Myślę, że Raphel nie będzie pod tym względem lepszy (chciałbym się mylić). A skoro Hermes trzyma 2-4 dni podczas normalnego użytkowania to w Touch Pro będzie podobnie. A gdzie tam jeszcze do 10 dni... Bateria musiałaby być 2x większa niż jest. Mało który zwykły telefon trzyma na bateri 10 dni, nie mówiąc o wszystko-mającym, wszechstronnym PDA. Zawsze trzeba pójść na jakiś kompromis, a niestety często jest to czas pracy na baterii.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 19, 2008, 14:12:19 »
Mam już swojego Touch Pro, dzisiaj do mnie dotarł :) Pierwsze wrażenie: Ciężki jak cholera w porównaniu z moją Nokią N82 :)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 19, 2008, 14:37:47 »
Mam już swojego Touch Pro, dzisiaj do mnie dotarł :) Pierwsze wrażenie: Ciężki jak cholera w porównaniu z moją Nokią N82 :)
a jaka różnica w gabarytach w porównaniu do Kaisera bo na zdjęciach wydaje się być klocowaty :P

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 19, 2008, 16:18:36 »
Co do baterii - nie jestem ekspertem, ale z tego co do tej pory widzialem moge ze 100% pewnoscia powiedziec ze 10 dni w zadnym wypadku nie wytrzyma. Ze wzgledu na ograniczenia mojej karty SIM (UK, bez 3G, slaby plan taryfowy) moje uzytkowanie komorki moge smialo okreslic jako srednio-intensywne i po naladowaniu do 100% wytrzymuje maksymalnie 3 dni - nie jest zle, tym bardziej ze i tak codzinnie sie laduje przy podlaczeniu do komputera.

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 19, 2008, 17:51:08 »
No i ja mam już też :) i pierwszą największą wadą jaką miał Touch Pro było to, że musiałem na niego czekać, dalej już jest znacznie lepiej. ;)

a jaka różnica w gabarytach w porównaniu do Kaisera bo na zdjęciach wydaje się być klocowaty :P

Klocowaty ale z wyglądu, jest tak, że w naturze wygląda dużo zgrabniej, co do wielkości w porównaniu w Kaiserem jest wizualnie dużo mnijeszy i jego design powoduje, że Kaiser wygląda jak sprzęt z poprzedniej epoki to samo z Artemisem w porównaniu z nim Touch jest krótszy, węższy ale minimalnie grubszy (z 1 mm).
Waga fakt nie mała ale i tak mniejsza niż Kajzerki.
Jak na razie wszystko jest niby ok, tylko coś mi z routerm 3Coma szaleje.
Ekran jak dla mnie troszkę za mały (noszę pingle) ale przy Operze to nie przeszkadza zbytnio.
Przyznać muszę, że ma parę fajnych rozwiązań, jak np. wyciszenie dzwonka przy obróceniu go ekranem do dołu, budzenie się przy wyjęciu rysika, WorldCardMoblie itp.
Na razie nie widzę większych problemów czy wad.
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 19, 2008, 22:04:48 »

...szczerze po dluzszej zabawiei uzytkowaniu miejac dodatkowo stycznosc z diamondem jestem do raphaela coraz mnei  przekonany i zastanawiam sie czy nie  kupic diamonda i moze nawet z powiekszana czyli ta sama bateria co w touch pro? hmmm

Na poczatku fajna zabawka ale potem klawiatura sporadycznie uzywana, pojemnosc pamieci hmm 4gb zdecydowanie wystarcza(mialem nokie 8gb i zawsze ponad polowe mialem wolne) dodam jeszxcze ze nokia bylo 3mm grubsza ale jednak lzejsza i zdecydowanie bardziej przeszkadza to pierwsze! hmmmm mam ciezki orzech do zgryzienia ehhh  :worried: :worried: :worried:

p.s
...do poprawki jeszcze pare bledow w romie tj np - opera (5 min zabawy i zawias nie laduje stronek)
                                                                               - lista mp-trojek (zamula blad z okladkami)
                                                                               -  tf3d jest jest troche jakby to ujac-zbyt ciemne, ponure w sesie- grafika, gdzie w diamondzie jest raczej szara bardziej wyrazna w pro jest taka czern trudno to wytlumaczyc ale nie  podoba mi sie to!(mysle ze to tez wina softu)

to thyle...sorki za bledy al ewlasnie swietuje wiec... :D  B) :ohreally:

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:54:12 »
jeśli chodzi o skin tf3d możesz zmienić już na głównej stronie pdaclub.pl jest artykuł z linkiem do odpowiedniego wątku na xda gdzie znajdziesz skiny i program do tworzenia własnych skinów,
ja bym chciał mieć taki sprzęcik ale takie życie studenta :P że nima siana :P

*

Offline świeżak88

• **
  • 110
  • Sprzęt: SPV M3000 HTC Touch Pro HTC Sensation BB 9900
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 20, 2008, 00:05:24 »
ojjj wiem coś na temat życia studenckiego:) Ale.... może mój tato za nie długi czas sobie sprawi TP to się wymienię może z nim swoim SPV M3000:)

*

Offline icemont

• 507
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 20, 2008, 11:15:08 »
.... może mój tato za nie długi czas sobie sprawi TP to się wymienię może z nim swoim SPV M3000:)
na pewno zamieni się z radością - hehe

Po dniu używania TP dostrzegam jedną moim zdaniem wadę konstrukcyjną tego urządzenia, a mianowicie górna część (ta z ekranem) strasznie lata przy niemalże każdym dotyku w stosunku do części dolnej (ta z klawiaturę). Jako że przyciski regulacji głośności i powera znajdują się na tej części z ekranem naciśnięcie ich powoduje minimalny ale zawsze ruch względem drugiej części. Jakieś to takie niedopracowane.
Ponadto drugim elementem na który zwróciłem uwagę to odsuwanie klawiatury odbywa się z takim mało przyjemnym dźwiękiem, trochę tak ja by dostał się tam piasek.  :S
TF3D działa i powiedzmy, że jest wporzo resztę usprawni się nowymi/innymi wersjami bądź programem do tuningu. Nie do zaakceptowania jest dla mnie brak w TF3D porządnego wyświetlania listy kontaktów i zdań coś na wzór np. TodayAgenda
Mam też lub miałem problem z połączeniem Wi-FI do mojego routera. Przy otwieraniu strony w Operze po pobraniu powiedzmy kilku % połączenie ulegało zerwaniu (co ciekawe inne urządzenia jak np. laptopy też go potem przez chwilę nie maiły). Zmiana ustawienia pracy karty sieciowej na Best Performance poprawiło sytuację. Potem poeksperymentuję.
Problem z RAMem właściwie nie występuje, mam nadzieję, że teraz zapomnę o czymś takim jak zamykanie aplikacji i SR. Wczoraj po prawie całym dniu używania wielu programów nic się nie wydarzyło i RAM nie zjechał poniżej 110 MB :)
Ogólnie TP jak na tą chwilę spełnia moje oczekiwania i jestem zadowolony z zakupu.   B)