Recenzje Touch Pro :)

• 183 Odpowiedzi
  • 22542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Recenzje Touch Pro :)
« Odpowiedź #150 dnia: Wrzesień 24, 2008, 13:23:55 »
Co do TCMPM to działającą wersją jest wersja 0.72RC1 inne nie działają na Diamondzie/Raphaelu.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

slotwik

« Odpowiedź #151 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:09:07 »
Jeżeli przyłożyłeś tylko kartę pamięci z programami, których używałeś wcześniej w Uni i Asusie to jednak spróbuj je zainstalować ponownie. Też miałem taki problem i po tej operacji niektóre zaczęły działać inne niestety nie ale to z jeden czy może dwa
Chodzilo mi glownie o IGO i TCMP, oprocz tego uzywam allreadera i troche kart. Te dwa ostatnie bez problemu, z IGo juz ok ale walcze z tcmpm bo lubie miec napisy, w pracy nie moge uzywac sluchawek.
Denerwuje mnie troche ten kabel, znow cos do wozenia, przedtem na jadnym dzialay asus, uni, twardziel i aparat a teraz 2 kabelki, niby nie wiele ale..
Za to transfer danych w trybie hdd sie mocno poprawil.
Czy ktos ma tez problem z wyswietlaczem: jakies dwa mm od lewej krawedzi w trybie portrait jest NIC?
 Sprawdzilem w notatniku i txt. Jedna literka od krawedzi jest nie do ruszenia. Przed hard resetem to bylo wiecej ale nie chce mi sie na razie z tym walczyc.
No i ten TouchFlo. Raz ladnie przewija a raz sie blokuje i nie wiem czy to wina wyswietlacza czy programu czy mojego braku umiejetnosci.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #152 dnia: Wrzesień 24, 2008, 18:19:09 »
Denerwuje mnie troche ten kabel, znow cos do wozenia, przedtem na jadnym dzialay asus, uni, twardziel i aparat a teraz 2 kabelki, niby nie wiele ale..

A co nie tak z kablem? Przecież działa na zwykłym miniUSB.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

slotwik

« Odpowiedź #153 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:07:26 »
U mnie kabelek ma inna koncowke. Tylko u mnie???  :worried:

WIFI ma kiepski zasieg, nawet nie porownoje do uni i p535
Moze wina wersji radia?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 21:19:02 wysłana przez slotwik »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #154 dnia: Wrzesień 24, 2008, 22:03:57 »
Ma inna, ale miniUSB wchodzi i działa :)

Może przestaw WiFi w tryb mniejszego oszczędzania energii?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
  • Sprzęt: HTC Touch Pro T7272 + 16GB     Samsung SGH-i900 16GB
« Odpowiedź #155 dnia: Październik 01, 2008, 20:30:34 »
Ale się wkur***em... Czy Wy też macie takie problemy? A mianowicie, kiedy idę spać, kładę telefon na półkę, jest naładowany, nie chodzą żadne programy, blokuję klawiaturę wygaszam ekran i śpię. Rano budzę się niestety o 8:00 zamiast o 7:00 i jestem o godzinę spóźniony do pracy, bo Pro się w nocy wypier*olił... :/
I tak już 4ty raz, z czego 2 razy spóźniłem się do pracy, a dwa pozostałe na szczęście obudziłem się wcześniej.
Chyba sprzedam Pro, kupię Nokię N96 i poczekam na jakiegoś innego PDA, podobno Asus szykuje jakiegoś potwora... ;)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #156 dnia: Październik 01, 2008, 23:04:55 »
Z TP jeszcze nie miałem tego typu problemów, ale miałem takie akcje na poprzednich pocketach choć b. rzadko (chyba taka przypadłość WM)

*

slotwik

« Odpowiedź #157 dnia: Październik 01, 2008, 23:10:36 »
z wifi dalej problem, przestawienie na full power niewiele poprawilo zasieg.

« Odpowiedź #158 dnia: Październik 01, 2008, 23:16:37 »
U mnie nie ma przygod z przestawianiem godziny i z wifi

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #159 dnia: Październik 01, 2008, 23:29:30 »
nie chodzi o przestawianie godziny ;) po prostu parę razy w nocy, bez przyczyn się zawiesił, przez co nie obudził mnie rano budzik ;)
Trochę denerwująca sprawa... Ale wydaje mi się że to TF jest winowajcą, choć jeszcze do tego do końca nie doszedłem ;)
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #160 dnia: Październik 01, 2008, 23:34:02 »
A fakt ze TF wylaczylem. Kupilem SPB Shell...

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #161 dnia: Październik 01, 2008, 23:38:52 »
No, wydaje mi się że to on jest głównym winowajcą moich problemów ;)

I jak się sprawuje Shell? Jest jakiś support? Można robić upgrade? I ile dałeś? :)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #162 dnia: Październik 01, 2008, 23:44:14 »
Shell jest super! Dziala szybciej niz TF i sa dodatkowe gadzety. Supportu nie potrzebowalem, a upgradeow jeszcze nie bylo (nie wiem czy beda, bo wersja wydaje sie byc bez bugow). Kupilem oficjalnie w cenie cennikowej na stronie SPB. Tutj: http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/?pl

Zainstaluj triala i probuj...

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #163 dnia: Październik 01, 2008, 23:53:37 »
Bardzo chętnie wypróbuję, i chyba już widzę że raczej zacznę z niego korzystać zamiast z TF.
Owszem TF ładnie wygląda, podoba się ludziom, ale wg mnie jest zbyt zabugowany.
Pozdrawiam

PS Jak to się rejestruje? :D

EDIT:
OK już mam. Shell RULES ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 00:45:22 wysłana przez mattcrow »
Pozdrawiam.

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #164 dnia: Październik 18, 2008, 23:16:03 »
DiBi popraw odnośnik ;-)

co do samej recenzji , brak mi słów :) , veery nice job DiBi  :ok:
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 23:23:42 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

« Odpowiedź #165 dnia: Październik 19, 2008, 17:11:15 »
No tak, co jedno forum to inny sposób wstawiania odnośników  :) Link poprawiony  :ok:

Zapraszam również do umieszczania komentarzy w serwisie maxprograms pod samym artykułem - z góry dzięki :)

« Odpowiedź #166 dnia: Listopad 15, 2008, 15:11:45 »
Kochani dlugo mnie tu nie bylo, a teraz mhmmm lezy kolo mnie od wczoraj cacko.
Wczoraj kolo 14 trafilo w moje raczki...pierwsze rozpakowanie, uruchomienie....i bardzo dobre wrazenia...zwlaszcza ze ciezko mnie zadowolic. Sedzilem wczoraj kolo 12 godz bawiac sie i testujac, oczywiscie nie obylo sie bez paru SR i 3 HR ale tylko i wylacznie z mojej winy. Pierwsze uruchomienie z nakladka spolszczajaca...pierwsze konfiguracje - ocena 4, HR -  i nakladka orginalna czyli tylko jezyk ENG...nie zauwazylem wiekszych roznic w dzialaniu szybkosci konfig. itp , zdecydowanie wygodniejsza i milej wygladajaca jest nakladka spolszczajaca - nadal ocena 4. Pozny wieczor, sporo brzydkich slow.... powod prozaiczny - gps - nie moglem sobie dac z tym rady kilka programow do GPS -  to samo jakby go nie bylo, 3 rozne mapy to samo. Godzin. 1.40  w nocy ostateczna konfiguracja, pozniej kopia zapasowa ze wszystkimi ustawieniami i spac. Dzis od rana po swiezym naladowaniu zwykle uzytkowanie - bardzo przyjaznie , ale gps nie dawal mi spokoju ponowna konfiguracja i wyjazd na miasto - nadal nic...z lekkim zazenowaniem juz mialem wracac ale podjechalem do sklepu z elektronika , dluzsza rozmowa z osobnikami juz tym handlujacymi....i zdziwnienie. Tak tak nie zdziwcie sie pierwsze uruchomienie GPS'u moze trwac nawet do kilkudziesieciu minut zanim zalapie. Powrot do domu i cudowne rozczarowanie GPS dziala - smiga az milo i na Automapie i na IGO 8 , rowniez w programikach do obslugi GPS'u. A wiec niepotrzebne nerwy byly itp. Zwyczajnie ten typ tak ma. W tej chwili siedze przy kompiku fonik w domku i GPS dziala bez problemu. Pozostale konfiguracje i ustawienia rowniez. Jest niestety pare niedociagniec ale coz nie mozna miec wszystkiego. Ocena koncowa po 24 H 4 z duzym +.

Ps
Zobaczymy jak bateria bedzie trzymac (notabene przed ladowniaem po wyjeciu z pudelka siadla po okolo 9 H zabawy nonstop), pozdrawiam i napewno napisze nastepne spostrzezenia...

KOLEJNY DZIEN...

Kochani wiec tak chyba powoli wyczailem moje cacuszko, podzielcie sie tez swoimi opiniami i doswiadczeniami. Dobra do rzecz, nie wiem jak u Was ale u mnie przy uruch. GPS'u czas zalapania satelit i pozycji wynosi zaleznie od programu od 2 do 3 minut.

ZARAZ BEDZIE TYDZIEN...

Wiatm ponownie , do GPS'u idzie sie przyzwyczaic tzn do fix'a po 2-3 minutach, co do baterii, pomimo ze to sa nowego typu ogniwa moje zboczenie i praktyka poazuje ze jednak kazda baterie wartu uformowac, zatem jestem przed 3 calkowitym rozladowaniem. Dzis prawie po 7 dniach uzytkowania mam 4 kreski naladowania (2 naladowania) oczywiscie musze dodac ze mialem go pare razy podpietego przez usb do PC zatem jakas miniamalna czesc sie podladowal-co prawda nie dluzej go mialem niz 10 minut za kazdym razem ale zawsze. Ostatnio nie duzo gadam ale sporo smsow i oczywiscie w pracy WiFi i poczta, w domku HSDPa do poczty i kazdy wyjazd na miasto z wl GPS'em zatem jak na taki kombajn uwazam ze wynik calkiem przyzwoity - srednio wychodzi 3 dni.
Teraz pytanie. Gdzie znalesc blokowanie tel. tzn jest cos takiego e mozna ustawic pod jednym klawiszem glownym jak sie przytrzyma tel sie blokuje. ALE...no wlasnie niegdzi enie znalazlem innej opcj ze np zamiast klawiszem to nie wiem po jakims czasie itp, pozatym jak juz sie wygasi i zablokuje to zeby go wzbudzic do zycia dwie opcje mam albo rozsunac klawiaturke i budzi sie a pozniej odblokowac na touch screenie albo klawisz power i dopiero odblokowac troszke to upierdliwe jest. Jesli ktos z was zna na to solucje podzielcie sie prosze...
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 15:11:43 wysłana przez mikemb »

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #167 dnia: Listopad 16, 2008, 11:24:58 »
cieszę się że mamy kolejnego ZADOWOLONEGO użytkownika Pro :)
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #168 dnia: Listopad 17, 2008, 14:12:18 »
Kochani wiec tak chyba powoli wyczailem moje cacuszko, podzielcie sie tez swoimi opiniami i doswiadczeniami. Dobra do rzecz, nie wiem jak u Was ale u mnie przy uruch. GPS'u czas zalapania satelit i pozycji wynosi zaleznie od programu od 2 do 3 minut.

No niestety mam takie same obserwacje. Fix jest po około 2 lub 3 minutach.
Jest to dla mnie największa wada HTC bo jestem przyzwyczajony do Etena z Sirf'em III gdzie fix był po 10-30 sekundach

*

Offline Tomasz Urbanowicz

• **
  • 134
  • Sprzęt: E71 HTC Desire iPhone 3G
« Odpowiedź #169 dnia: Listopad 17, 2008, 14:24:19 »
Ps
Zobaczymy jak bateria bedzie trzymac (notabene przed ladowniaem po wyjeciu z pudelka siadla po okolo 9 H zabawy nonstop), pozdrawiam i napewno napisze nastepne spostrzezenia...
Mógłbyś napisać o baterii? Ile rzeczywiście przy średnim użytkowaniu Ci wytrzymuje?

« Odpowiedź #170 dnia: Listopad 19, 2008, 15:50:41 »
Ps
Mógłbyś napisać o baterii? Ile rzeczywiście przy średnim użytkowaniu Ci wytrzymuje?

Sorrki za powtorzenie to samo zrobilem w modyfikacji zamiast zrobic cytuj hehehe sorrki moj blad i usprawiedliwienie 3 godz snu dzis.

Wiatm ponownie , do GPS'u idzie sie przyzwyczaic tzn do fix'a po 2-3 minutach, co do baterii, pomimo ze to sa nowego typu ogniwa moje zboczenie i praktyka poazuje ze jednak kazda baterie wartu uformowac, zatem jestem przed 3 calkowitym rozladowaniem. Dzis prawie po 7 dniach uzytkowania mam 4 kreski naladowania (2 naladowania) oczywiscie musze dodac ze mialem go pare razy podpietego przez usb do PC zatem jakas miniamalna czesc sie podladowal-co prawda nie dluzej go mialem niz 10 minut za kazdym razem ale zawsze. Ostatnio nie duzo gadam ale sporo smsow i oczywiscie w pracy WiFi i poczta, w domku HSDPa do poczty i kazdy wyjazd na miasto z wl GPS'em zatem jak na taki kombajn uwazam ze wynik calkiem przyzwoity - srednio wychodzi 3 dni.
Teraz pytanie. Gdzie znalesc blokowanie tel. tzn jest cos takiego e mozna ustawic pod jednym klawiszem glownym jak sie przytrzyma tel sie blokuje. ALE...no wlasnie niegdzi enie znalazlem innej opcj ze np zamiast klawiszem to nie wiem po jakims czasie itp, pozatym jak juz sie wygasi i zablokuje to zeby go wzbudzic do zycia dwie opcje mam albo rozsunac klawiaturke i budzi sie a pozniej odblokowac na touch screenie albo klawisz power i dopiero odblokowac troszke to upierdliwe jest. Jesli ktos z was zna na to solucje podzielcie sie prosze...

« Odpowiedź #171 dnia: Listopad 21, 2008, 15:02:03 »

Jest to dla mnie największa wada HTC bo jestem przyzwyczajony do Etena z Sirf'em III gdzie fix był po 10-30 sekundach

Witam
Kochani dla wszystkich zainteresowanych znalazlem sposob na polepszenie paru rzeczy w HTC TP, gps fix'a lapie po oko 10-15 sek a to juz niezle prawda. wszystkie rzeczy znalazlem na zagranicznym forum niestety po eng ale jak ktos nie bardzo ten teges zawsze sa translatory :-). Dzis nie wkleje gdzie i co bo nie za bardzo mam czas posatram sie jutro to zrobic. Pozdrawiam

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #172 dnia: Listopad 23, 2008, 11:11:15 »

Witam
Kochani dla wszystkich zainteresowanych znalazlem sposob na polepszenie paru rzeczy w HTC TP, gps fix'a lapie po oko 10-15 sek a to juz niezle prawda. wszystkie rzeczy znalazlem na zagranicznym forum niestety po eng ale jak ktos nie bardzo ten teges zawsze sa translatory :-). Dzis nie wkleje gdzie i co bo nie za bardzo mam czas posatram sie jutro to zrobic. Pozdrawiam

No to czekamy :)

« Odpowiedź #173 dnia: Listopad 23, 2008, 13:33:32 »
Ale się wkur***em... Czy Wy też macie takie problemy? A mianowicie, kiedy idę spać, kładę telefon na półkę, jest naładowany, nie chodzą żadne programy, blokuję klawiaturę wygaszam ekran i śpię. Rano budzę się niestety o 8:00 zamiast o 7:00 i jestem o godzinę spóźniony do pracy, bo Pro się w nocy wypier*olił... :/
I tak już 4ty raz, z czego 2 razy spóźniłem się do pracy, a dwa pozostałe na szczęście obudziłem się wcześniej.
Chyba sprzedam Pro, kupię Nokię N96 i poczekam na jakiegoś innego PDA, podobno Asus szykuje jakiegoś potwora... ;)
Pozdrawiam.

nie uwierzysz ale ja to przeżyłem właśnie w piątek:)

bateria mi chyba coś fiksuje bo pokazuje naładowanie w nocy ok 60-70% a rano już nie odpala :mad:

« Odpowiedź #174 dnia: Listopad 24, 2008, 00:20:55 »
Ja swojego uzywam juz od wrzesnia. Co mozna powiedziec - jezeli sie za duzo nie grzebie w rejestrach etc, to calkiem znosnie i stabilnie chodzi. Najpierw jechalem tylko na SPB Shell, ale ostatnio wrocilem do Touch Flo i jest calkiem ok. Ekran wyglada pieknie. Klawiatura jest bardzo wygodna, choc dosc wolno wchodza litery jak sie pisze (spore poznienie czasem) - moze to wynika z tego ze kupilem tez SPB Keyboard, zreszta bardzo dobry tez...

Aparat troche wolno chodzi (ostatnio mi sie odpalal dluuuugo a potrzebowalem szybko go uzyc :( ).

Generalnie jest dosc szybki ten fonik i jestem dosc zadowolony. Lypie troche na X1, ale poza panelami nie ma chyba duzej roznicy plus mam traume po P990 jezeli chodzi o SE jako firme...

Wszystkie wrazenia mam w tle wczesniejszego uzywania UIQ3 i S60 3edycja (na Nokii E90).

Co do restartow nieoczekiwanych czy freezow to ich mnogosc jest wprost proporcjonalna do ilosci grzebania w sofcie i OSsie...

« Odpowiedź #175 dnia: Listopad 24, 2008, 14:02:07 »
Dobra, zatem tak triki ktore wzbudzily moj GPS do zycia znajduja sie tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427947&highlight=tweak potrzebne jest jednak do tego takie male cosik co mozna sciagnac rowniez z forum. Zreszta wszystko jest ladnie opisane. Powodzenia jesli macie jakies pytania walcie PW

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #176 dnia: Listopad 24, 2008, 18:17:15 »
Miałem Wizarda (świetny sprzęt, ba, kultowy!!!!), mam Kaisera ( znakomity sprzęt jeśli wyrzucimy wszelkie HTChome, 2d lub 3d TF i tego typu pierdoły) teraz czekam na Rafaela i jedno mnie martwi, jak się pozbyć 3DTF bo wszystkie ROMy są w to draństwo uzbrojone.
Napisane: Listopad 24, 2008, 18:15:51
a porządnej kuchni nie ma (chyba że Qsqa udostępni)?

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #177 dnia: Listopad 25, 2008, 06:52:10 »
Miałem Wizarda (świetny sprzęt, ba, kultowy!!!!), mam Kaisera ( znakomity sprzęt jeśli wyrzucimy wszelkie HTChome, 2d lub 3d TF i tego typu pierdoły) teraz czekam na Rafaela i jedno mnie martwi, jak się pozbyć 3DTF bo wszystkie ROMy są w to draństwo uzbrojone.
zawsze można wyłączyć...

« Odpowiedź #178 dnia: Listopad 25, 2008, 08:47:32 »
zawsze można wyłączyć...

Tak tak wylaczyc mozna ale niestety pozbyc sie calkiem z sys nie da, moze byc tylko wyl. :-( Choc powiem szczerze poki co (heheheh jako ze nowosc zabaweczka i wogole miodzio) ostro jade na tej nakladce 3d, owszem ma czesto swoje humory ale generalnie jest w miare uzyteczna. Chetnie bym ja wyl i popracowal bez chwile ale....no wlasnie pierwszego dnia zabawy...co zrobilem wyl TF3d chwile si epobawilem i wl. znow i okazalo sie ze nie mam w prawym gornym rogu menadzera aplikacji uruch. nie dalo sie tego wl ponownie niestety i jedyne co mi pozostalo to HR. Tak wiec mam pewne obawy co do wyl. i testowania sprzeciku bez nakladki. Jesli macie jakies propozycje wzgledem tego......piszcie.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #179 dnia: Listopad 25, 2008, 17:36:29 »
nie no wyłączyłem nakładkę TF3D w ustawieniach Task Manager tylko musiałem zmienić żeby wyświetlał skrócone menu i żeby dało się nim zamykać aplikacje bo na co dzień używam SPB Pocket Plus :P