Raphael Radio - dostępne Radia do Touch Pro

• 32 Odpowiedzi
  • 8020 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
  • Sprzęt: HTC Touch Pro T7272 + 16GB     Samsung SGH-i900 16GB
Raphael Radio - dostępne Radia do Touch Pro
« dnia: Listopad 02, 2008, 14:25:06 »
Pomyślałem sobie, że przydałby się u nas wątek odnośnie dostępnych do Touch Pro Radio ROM'ów. Nie wszyscy znają XDA.

info:

Przed flash'owaniem Radia do Twojego Touch Pro, upewnij się że Twoje urządzenie ma HardSPL (Olipro i Cmonex)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108947.msg757379#msg757379

Obowiązują te same reguły, co przy wgrywaniu ROM'u , upewnij się że bateria jest naładowana przynajmniej do 50%.

Kiedy flash'ujesz Radio upewnij się, że wybierasz te, które pracuje dla Ciebie najlepiej. Radio, które chodzi dobrze u jednej osoby nie musi koniecznie pracować tak samo u Ciebie.

Radia wyciągnięte z oficjalnych ROM'ów Raphael'a

1.01.25.16 - AT&T

1.02.25.11 -HTC

1.02.25.19 - HTC

1.02.25.27 - Cingular

1.02.25.31 - Cingular

1.02.25.28  - Shipped Orange ROM ESN 1.90.75.3

1.02.25.32 - AT&T

Wątek jest kopią tego wątku z xda, dzięki uprzejmości kolegi RavenY2K3.
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2008, 19:01:53 wysłana przez mattcrow »
Pozdrawiam.

Odp: Raphael Radio - dostępne Radia do Touch Pro
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2008, 22:19:52 »
a mógłbyś przystępnie napisać jak doprowadzić Rafaela by przyjmował te RadioRomy, np. tego z Diamonda którego cześć osób z forum używa.
dzięki.

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 00:05:05 »
ok. dodam to jutro do pierwszego posta, bo dziś już nie mam czasu...
Pozdrawiam.

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2008, 15:07:24 »
A które Radio polecacie? Ja mam aktualnie 1.1.02.25.19 i nie zauważyłem żadnej różnicy między innymi !

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 05, 2008, 15:45:13 »
Radio ver. 1.02.25.19
Operator: SIMPLUS

Etiologia: 1. wykonywanie rozmów na telefony komórkowe - bez pogłosu
                2. wykonywanie rozmów na stacjonarne numery - pogłos jak cholera, ale tylko czasami.

Czy ktoś ma jeszcze TP z kartą SIMPLUSA?
Które radio może wyeliminować ten problem?
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 17:58:05 wysłana przez SELDRON »

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 05, 2008, 19:11:26 »
ja używam 1.02.25.28
z resztą to radio jest chyba najbardziej polecane przez użytkowników xda
bateria ładnie trzyma, zasięg w porządku, gps ok
Pozdrawiam.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 05, 2008, 20:25:33 »
Jak do tej pory przetestowałem chyba wszystkie dedykowane dla Rafałka Radia i jeżeli chodzi o zasięg i energooszczędność to wszystkie były mniej więcej na tym samym poziomie, żadne radio nie wyróżniało się niczym szczególnym. Na jakość rozmów nie było można narzekać, bo na wszystkich radiach była ona dobra/bardzo dobra.

Od ok. tygodnia testuje radia z Diamonda zmodyfikowane tak aby było można używać je w Rafałku. Przetestowałem jak na razie radio 1.00.25.BS14 a obecnie testuje radio 1.00.25.05. Pierwsze i najważniejsze wnioski są takie, że oba radia mają lepszą energooszczędność i lepszy zasięg niż jakiekolwiek Rafałkowe radio. Różnica pomiędzy radiem 1.00.25.BS14 a 1.00.25.05 jest taka, że te z końcówką BS14 ma lepszy zasięg niż 05, ale pobór energii ma większy.

Aby było można używać radiów z Diamonda nasz Rafałek musi byś security unlock (coś innego niż HardSpl), ale to niestety kosztuje kilka złotych, bo trzeba zakupić programik do odblokowania Rafałka. Jednak jeśli ktoś ma problemy z zasięgiem lub z szybko znikającą baterią, lub po prostu chce po prostu przetestować coś nowego to polecam takie rozwiązanie.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 08, 2008, 13:38:11 »
jaki może byc powód że nie chce mi sie zaistalować radio rom chciałem sobie wgrać ten ostatni z listy i dochodzi do chyba 4% i wywala jakiś błąd ??

SORKI nie aktualne Miałem kilka obrazów radio romu wrzucone do jednego folderu :/
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2008, 13:41:47 wysłana przez danieltyper »

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 11, 2008, 19:30:14 »
.... Rafałek musi byś security unlock (coś innego niż HardSpl), ale to niestety kosztuje kilka złotych, bo trzeba zakupić programik do odblokowania Rafałka....

Czy można zakupić programik tylko do samego „security unlock”? Przekopałem się przez xda-developers i znalazłem tylko narzędzie do simlocka (które usuwa także security lock) za 14 EUR. Ja mam rafałka bez simlocka, więc chętnie skorzystałbym z programu do samego security locka – no i oczywiście za niższą cenę. Pomożecie? :)

*

Offline klabton

• 442
  • HTC Touch Pro
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 11, 2008, 21:01:57 »
.... Rafałek musi byś security unlock (coś innego niż HardSpl), ale to niestety kosztuje kilka złotych, bo trzeba zakupić programik do odblokowania Rafałka....

Czy można zakupić programik tylko do samego „security unlock”? Przekopałem się przez xda-developers i znalazłem tylko narzędzie do simlocka (które usuwa także security lock) za 14 EUR. Ja mam rafałka bez simlocka, więc chętnie skorzystałbym z programu do samego security locka – no i oczywiście za niższą cenę. Pomożecie? :)

Już raz pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Program, który ściągasz po wpłaceniu kasy na konto OliPro (twórcy programu), działa tylko z telefonem, którego IMEI został wcześniej podany. Nie zadziała z każdym innym Raphaelem.

Jeśli koniecznie musisz odblokować telefon, co moim zdaniem nie jest jednak koniecznie, to uzbieraj te 50 zł i wesprzyj twórcę programu. Nie "polaczkuj" :)

http://raphael.htc-unlocks.com/
ROMeOS 1.60.2 <-- super stabilność.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 11, 2008, 21:24:38 »

Już raz pisałem, ale napiszę jeszcze raz. Program, który ściągasz po wpłaceniu kasy na konto OliPro (twórcy programu), działa tylko z telefonem, którego IMEI został wcześniej podany. Nie zadziała z każdym innym Raphaelem.

Jeśli koniecznie musisz odblokować telefon, co moim zdaniem nie jest jednak koniecznie, to uzbieraj te 50 zł i wesprzyj twórcę programu. Nie "polaczkuj" :)

Dzięki za szybką odpowiedź. Czytałem wątek o "odkupowaniu" programu OliPro w wersji "second hand" i wierz mi, nie o taki rodzaj pomocy mi chodziło :) Doceniam pracę ludzi tworzących programy i jak czegoś potrzebuję, to kupuję. Odblokowanie telefonu z "security locka" traktuję bardziej jako rodzaj eksperymentu-zabawy, toteż wolałbym - o ile to możliwe - użyc do tego jakiegoś tańszego programu. Rozumiesz, nie chcę browaru, żeby napic się piwa :) Serdecznie pozdrawiam i przyłączam się do Twojego apelu o "nie polaczkowanie" :)

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 11, 2008, 21:32:17 »
Proponuje temat przykleic ;) Przyda sie zbiorczy watek na temat radia
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 11, 2008, 22:20:03 »
jesteście pewni czy trzeba zdejmować ten security lock? w kaiserze i innych poprzednich modelach o ile dobrze mi się wydaje nie było takiego wynalazku, przynajmniej nie słyszałem o takim czymś

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 15, 2008, 13:21:14 »
medive, też się właśnie nad tym zastanawiam. Tym bardziej, że na xda, w temacie o radiach ( http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2822896&postcount=3 ) są tylko trzy sztuki, dwa z Diamonda i jeden z Blackstone'a. Wydaje mi się, że są one już odpowiednio zmodyfikowane, tak aby działały z Touch Pro bez żadnych kombinacji, a Security Unlock daje tylko możliwość wgrania pozostałych Diamondowych wersji.
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline mattcrow

• **
  • 218
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 16, 2008, 11:01:46 »
też mi się tak wydaje... poza tym widziałem jakiś program który konwertuje diamentowe radia na raphael'owe- ale nie mogę znaleźć  :/
i nie byłbym pewien czy diamentowe radia są lepsze... w końcu diamond wyszedł wcześniej, i nasze radia to odpowiednio zmodyfikowane diamentowe radia... czyli raczej poprawione. każde radio może inaczej chodzić na różnych ROM'ach.
obecnie używam polecanej przez wszystkich na xda .28ki ale wydaje mi się że .19ka była o niebo lepsza.
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 11:05:01 wysłana przez mattcrow »
Pozdrawiam.

*

Offline Zawi

• *
  • 79
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 16, 2008, 19:40:00 »
ja aktualnie mam oryginalną .31 ale przymierzam się dziś wieczorem do zmiany

rozumiem, że najlepiej jest zakupić po prostu ten program od OliPro i zainstalować BS.14 lub .05 z Dimonda

a jeżeli chodzi o Rafaelowe radia? zbierając opinie z kilku topiców wychodzi mi średnia, że .19 jest o wiele bardziej energooszczędna niż polecana na xda .28?
nie ukrywam, że u mnie bateria nie wystarcza nawet na 1 dzień i chciałbym to w każdym możliwym aspekcie zmienic. W trójmiście raczej dobry zasięg a na jakość rozmów nie narzekam, jak sądzicie które radio będzie najlepszym kompromisem energooszczędności a jakości ze wskazaniem na energooszczędność?

sieć orange pl

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 02, 2008, 01:01:16 »
Testowałem praktycznie wszystkie Rafałkowe radia i w sumie wyszło na to, że nie potrzebnie, ponieważ jakoś najbardziej zadowolony byłem z radia 1.02.25.19 i tego właśnie używam :) Chyba będę musiał spróbować kiedyś z radiem z diamencika, może rzeczywiście mile mnie zaskoczy.

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
  • Sprzęt: HTC Desire, iPhone 4, iPad
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 03, 2008, 13:09:19 »
Ja mam radio 1.02.25.32 i jak narazie nie narzekam :)

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 12, 2008, 01:12:37 »
Pojawiło się nowe radio- 1.08.25.20M1 pochodzące z oficjalnego, australijskiego romu.
mattcrow, możesz dorzucić je do listy. Link znajduje się tam, gdzie wszystkie inne, czyli: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2822877&postcount=2
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline chrz

• 21
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 12, 2008, 20:10:22 »
Tez mam 1.08.25.20M1 w sumie nie widze roznicy miedzy .28, ktore faktycznie poprawilo jakosc rozmow.

m4t1.89 czemu sprzedajesz ? Chcesz HD  B) ?

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 12, 2008, 20:39:08 »
Sprzedaję sztukę mojego ojca, który zmienił TP na iPhone'a :O ... Swojego nie mam zamiaru się pozbywać  B) . Nad HD się zastanawiam. Może poczekam aż skończą mi się doładowania w mix'ie i wtedy wezmę abo w Play'u... Z drugiej strony nie wyobrażam sobie życia bez sprzętowej klawiatury :worried: .

*

Offline chrz

• 21
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 12, 2008, 20:59:29 »
Tez mam problem z klawiatura. Nie wybrazam sobie pda bez niej, pewnie, ze nie jest zawsze potrzebna ale jak chce napisac szybko maila to nie da sie inaczej... Na dodatek klawiarura w TP jest naprawde dopracowana. Trzeba czekac na HD z "klawikordem" albo jeszcze cos innego :) Byleby tylko bylo piec rzedow.

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 24, 2009, 21:11:53 »
Witam, jestem nowy na forum prosze o wyrozumialosc, pisze w sprawie mojego HTC touch pro, przywiozlem go z francji i bardzo chce sciagnac simlock, zeby sprzedac owy telefon. bez sciagnietego simlocka ciezko bedzie mi otrzymac kwote jaka mnie interesuje. Windows po polsku juz wgralem bez wiekszych problemow ale nie oplaca mi sie kupowac kod do sciagniecia blokady, nawet nie wiem czy to jest pewny sposob. Probowalem rozne unlock htc itp. jeden taki program  jest moim zdaniem odpowiedni, ale gdy go wlaczam z telefonu to wyskakuje mi komunikat, ze jest problem z radiem badz z 2 krokiem (step 2), ktory w instrukcji rowniez mowi o wersji radio.  Prosze o pomoc i porade w tej sprawie.

dane mojego htc  to:

HTC Touch Pro T7272

radio 1.02.25.28

wersia Extpkg  1.90.401.101
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2009, 21:22:43 wysłana przez laskalpz »

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 25, 2009, 01:14:43 »
muszę cię zmartwić. Nie ma innego pewnego sposobu na ściągnięcie simloocka. A poza tym co ma simloock do ceny tela?

« Odpowiedź #24 dnia: Październik 25, 2009, 11:32:40 »
Simlock jest na orange francja, wiec automatycznie jestem zmuszony dac mniejsza cene, aby ktos kto kupi mogl uzywac w polsce. Nie szukalbym innych sposobow na sciagniecie simlocka, ale slyszalem, ze ktos sciagnal jakims programem w takim samycm telefonie. 

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 25, 2009, 11:55:33 »
Tak ale nie za darmo.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 25, 2009, 12:01:03 »
Nie ma innej możliwości, jakby była to by już dawno było w FAQ lub watek przyklejony. Ostateczna możliwość to turbo-sim. Jeśli chcesz się pozbyć locka z telefonu musisz zapłacić.

Na dzień dzisiejszy z wielu modeli nokii też nie sciągniesz za darmo simlocka bo poprostu trzeba zapłacić za kod do unlockera na dany telefon z danym IMEI. Więc nie masz co drążyć tematu. Telefon jest długo już na rynku (ja go mam od roku a pewnie w sprzedaży jest ze 2 lata) i do tej pory nie ma nic darmowego
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #27 dnia: Październik 25, 2009, 12:38:18 »
Rozumiem dziękuje za wszelkie informacje, myślę, ze tą odpowiedzią zakończę temat.

*

Offline Dziq

• *
  • 70
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 30, 2009, 17:24:02 »
Chłopaki, mam touch pro ostatnio zmieniłem w nim Radio Rom na 1.08.25.20M1- jest dużo lepiej głównie przy GPS ( szybkie Fixy), jednak szukam czegoś co wzmocni mi zasięg, bo jestem w PLAY i często w niektórych miejscach w 100licy zasięg mi przeskakuje z H na E nawet na G, a czasami potrafi się rozłączyć i kilka sekund logować się do roamingu Plusa. Szukam czegoś co trochę mi ustabilizuje te wahania zasięgu ( pomiędzy zakresami), a przy takich wahaniach jak z kimś rozmawiam to przerywa mój głos. Ciekawi mnie najnowsze BlackStone 1.17.25.09 Radio, ale może macie jakieś większe doświadczenia w radiach/

« Odpowiedź #29 dnia: Październik 30, 2009, 17:30:27 »
Chłopaki, mam touch pro ostatnio zmieniłem w nim Radio Rom na 1.08.25.20M1- jest dużo lepiej głównie przy GPS ( szybkie Fixy), jednak szukam czegoś co wzmocni mi zasięg, bo jestem w PLAY i często w niektórych miejscach w 100licy zasięg mi przeskakuje z H na E nawet na G, a czasami potrafi się rozłączyć i kilka sekund logować się do roamingu Plusa. Szukam czegoś co trochę mi ustabilizuje te wahania zasięgu ( pomiędzy zakresami), a przy takich wahaniach jak z kimś rozmawiam to przerywa mój głos. Ciekawi mnie najnowsze BlackStone 1.17.25.09 Radio, ale może macie jakieś większe doświadczenia w radiach/

Z tym H na E lub G to akurat się ciesz ;) wolniej Ci bateria padnie.