Htc Touch Pro - Kłopoty z baterią

• 10 Odpowiedzi
  • 1715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Htc Touch Pro - Kłopoty z baterią
« dnia: Grudzień 27, 2010, 23:20:48 »
Witam po wgraniu ROM-u AMIGAnTOMEK 28244 Bateria trzyma nie cały dzień. Od rana godziny 10 do 23 zostało mi na baterii 18 % przy nie używaniu telefonu. Nie wiem czy to wina ROM-u czy baterii. Jeśli ktoś ma podobny przypadek proszę o pomoc. Jeśli ktoś się zna na bateriach proszę o wskazówkę jakiej firmy i skąd taką baterie można zdobyć. Jest wiele firm a nie chce kupić bubla za 30 zł który posłuży mi tydzień i nie będzie trzymał napięcia.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Odp: Htc Touch Pro - Kłopoty z baterią
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2010, 23:31:08 »
Jesli tak Ci pada tylko na tym romie to zrób soft reset i naładuj ponownie baterie.Aha i wyłacz wifi,aparat gps bo moze cos działa w tle
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2010, 08:31:50 »
A jezeli to nie wina Rom-u a bat. Jestes w stanie powiedzieć cos o dostawcach bateri na ktorego warto zwrócić uwage. Wiadomo ORG najlepszy ale kurcze wydac 130 zł za baterie :( ( w ostatecznosci)

*

Offline piroprzemo

• 24
  • Sprzęt: HTC Raphael, HTC Hermes
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2010, 11:09:23 »
Ja ze swojej strony polecam baterie firmy Batimex. Jak dla mnie rewelacja, musiałem wymienić w moim poprzednim pda (Hermes), zamówiłem u nich, cena śmieszna, a się okazało że trzyma dłużej niż oryginalna... Po prostu rewelacja i szczerze polecam

*

Offline women

• 24
  • Sprzęt: MDA VARIO IV
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2010, 19:06:07 »
B4nDiT- Ja miałam to samo po wgraniu 6.5 AMIGAnTOMEK 28244. Mimo że wyłączone było wifi, gps, wyszukiwanie sieci ręczne, wyłączony hsdpa. A na dodatek AutoMapa mi się zawieszała za każdym razem w tym samym momencie. Wgrałam PROven odrazu lepiej :) od wczoraj mam 80% bateri (pisałam pare smsow).
Wracam do 6.1 :-) Jak będę chciała 6.5 to kupie lepszy HTC z Qwrety ;-)

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2010, 19:31:04 »
B4nDiT- Ja miałam to samo po wgraniu 6.5 AMIGAnTOMEK 28244.
Ciekawe bo ja uzywam jak latwo sie domyslec wlasnego systemu wlasnie na buildzie 28244 i standardowo laduje bateria co 3 dni. Warunkiem jest flashowanie przy pelnej baterii a jesli nie to przyuczanie systemu do baterii przez kilka cykli ladowan. Ale to wszystko jest juz w watkach  opisane.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 14, 2011, 17:37:09 »
Mógłbyś rozwinąć co masz na myśli pisząc przyuczenie? Bo nie znalazłem o tym informacji

*

Offline piroprzemo

• 24
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 15, 2011, 11:06:36 »
No po prostu touch pro musi się "przyzwyczaić" do baterii, po kilku cyklach ładowania wie kiedy bateria jest naładowana w 100%.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 17, 2011, 13:09:53 »
Czy wskazanym było by rozładować go prawie do końca i naładować kilkukrotnie aby się przyzwyczaił?

*

Offline piroprzemo

• 24
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2011, 13:50:23 »
Używaj normalnie, i ładuj do pełna, zobaczysz, że zacznie dłużej trzymać :)

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 19, 2011, 23:01:48 »
 Też miałem taki problem. Zrób tak: wejdź do Task Menagera zaznacz Comm Manager.exe i zamknij go. Po tym zabiegu bateria powinna Ci trzymać prawie tydzień. Po każdym restarcie telefonu musisz ponowić zabieg. Spokojnie będziesz mógł go używać jak go wywołasz i po zamknięciu nie będzie widniał w procesach.
 Pozdrawiam. I daj nać czy pomogło.