Pytanie o SPM MOBILE SHELL I TODAY

• 7 Odpowiedzi
  • 826 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mitriandir

• 45
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Pytanie o SPM MOBILE SHELL I TODAY
« dnia: Styczeń 15, 2009, 18:17:02 »
Witam serdecznie. Wczoraj sobie zainstalowałem SPB Mobile shell i SPB Phone Suite uważam, że ten program jest lepszy od TF 3D
(szczególnie że Phone Suite mi pod TF3D nie działął). Jest tylko jeden malutki problem.  Za każdym razem jak blokuję klawisze
Za każdym razem jak blokuję klawiaturę wychodzi mi z Mobile shell i wraca do ekranu Today. Czy istnieje możliwość zablokowania ekranu today? (tak żeby mi się wogóle nie pojawiał i po zablokowaniu klawiatury zostawał w mobile shell) .
Z góry dziękuję za odpowiedź

*

Offline innovate

• 38
  • Keep smiling
    • Rotaract Warszawa Zamek
  • Sprzęt: i5700 Spica
Odp: Pytanie o SPM MOBILE SHELL I TODAY
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2009, 20:52:39 »
Też miałem ten problem. Rozwiązałem go połowicznie: po wybudzeniu przyciskiem Power automatycznie pojawia mi się Mobile Shell (strona z zegarkiem). Przyzwyczaiłem się i teraz bardzo mi to odpowiada. Niestety nie potrafię powiedzieć Ci gdzie to ustawić, przejrzałem teraz opcje i nie znalazłem tego ustawienia. O ile dobrze pamiętam to ten ekran z zegarkiem w nomenklaturze Mobile Shell nazywa się "Now Screen" lub "Ekran Teraz". Łatow pomylić z Today Screen.

Pozdrawiam
Mariusz
Moja (r)ewolucja: BlueAngel->Wizard->Raphael->i5700 Spica

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2009, 22:39:02 »
w opcjach mobile shell jest ustawienie żeby pojawiał się NOW SCREEN po właczeniu sprzętu. I to załatwia problem :)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2009, 22:55:14 »
ustawienia/system/Spb Mobile Shell tam masz zakładki do Ekranu Teraz i innych

*

Offline mitriandir

• 45
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2009, 23:00:18 »
Znalazłem dzięki. (ale ślepiec ze mnie).  Wcześniej zainstalowałem SK today Commander i usunąłem go (po prostu nie był mi potrzebny więc nie było sensu go kupować) Po sofr i hard resecie wskakuje mi komunikat " Nie można otworzyć pliku "sktc" albo nie został on podpisany przy użyciu zaufanego certyfikatu albo nie można znaleźć jednego z jego składników (i tak dalej)" Gdzie mam usunąć wpis w WM o tym pliku/programe żeby mi ten komunikat się nie uruchamiał?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 23:01:58 wysłana przez mitriandir »

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2009, 23:29:55 »
po Hard Resecie? raczej niemożliwe...

Odinstalowywałeś coś takiego zostało po odinstalowaniu?
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline mitriandir

• 45
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2009, 23:54:11 »
sorry za  błąd. po zwykłym resecie. Odinstalowałem i pojawił się taki błąd. za każdym razem jak uruchamiam komórkę

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2009, 19:08:24 »
Pytasz o SK today Commander ? Jeśli tak to po co ten wątek ?  :ohreally:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122353.0;topicseen

Poszukaj w Windows -> Autostart czy StartUp pewnie został nie usunięty skrót. Możesz również użyć programu do czyszczenia rejestru np. RegCleaner lub SK Tools
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 19:10:34 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G