Pytań pare

• 7 Odpowiedzi
  • 751 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Oatu

• 10
Pytań pare
« dnia: Grudzień 22, 2008, 19:53:32 »
Jako iz dziś dołączyłem do grona posiadaczy Touch Pro poprosiłbym o pomoc w kilku kwestiach.
Szukałem na forum, zaznaczam z góry, ale może słabo bądź nieudolnie bo nie znalazłem odpowiedzi.

1. Nie moge za żadne chiny zrobić hard reseta. W faq jest błąd co do tej kwestii. Wciskam minus głośności i enter+soft reset telefon sie wyłącza ale komunikatu żadnego nie ma. Na nowo włącza się windows mimo puszczenia reseta i trzymaniu pozostałych przycisków. Ma ktoś jakiś pomysł? Nawet taki który będzie ze mnie robił niepełnosprytnego :wink:
2. Mimo iż kartę pamięci mam włożoną i po podłaczeniu Pro przez active synca jako magazynu jest widoczna, to w ustawienia->system->pamięć->storage card widnieje info, iż karta jest niezainstalowana.
3. Quickgps mimo zestawionego połączenia active synca nie pobiera danych. Opcja takowa jest uruchomiona. Co może być przyczyną?
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Pytań pare
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2008, 19:59:38 »
1. Nie moge za żadne chiny zrobić hard reseta. W faq jest błąd co do tej kwestii. Wciskam minus głośności i enter+soft reset telefon sie wyłącza ale komunikatu żadnego nie ma. Na nowo włącza się windows mimo puszczenia reseta i trzymaniu pozostałych przycisków. Ma ktoś jakiś pomysł? Nawet taki który będzie ze mnie robił niepełnosprytnego mruga

Błędu na pewno nie ma. Trzymasz minus głośności i enter cały czas wciśnięty? Bo jak nie to Hard Reset Ci nie wyjdzie ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Oatu

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:02:18 »
właśnie, że jest bo napisane jest żeby robić to przy "wyłączonym urządzeniu":P
Nie mniej jednak nie skutkuje to u mnie. Jeśli będę mocniej je wciskal to wbije do środka. Nie wiem co jest ale nie wychodzi. :|

Edit: Jak to zwykle bywa użytkownik najsłabszym ogniwem póki co:P Punkt pierwszy rozwiazany. Winna folia na enterze, choc ponoć kiepskiej baletnicy... :P
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2008, 20:30:41 wysłana przez Oatu »
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...

*

Offline jezykwaw

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Pro [Rom: Proven 1.14a by Qsqa]
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:30:14 »
Nie mniej jednak nie skutkuje to u mnie. Jeśli będę mocniej je wciskal to wbije do środka. Nie wiem co jest ale nie wychodzi. :|

hehehe no rzeczywiscie jest błąd bo robi sie to przy WŁĄCZONYM URZĄDZENIU :D chyba sie ktoś walnął przez pomyłke :P

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:33:42 »

hehehe no rzeczywiscie jest błąd bo robi sie to przy WŁĄCZONYM URZĄDZENIU :D chyba sie ktoś walnął przez pomyłke :P

No chyba raczej, zwłaszcza, że na wyłączonym urządzeniu nie da się zrobić Soft Resetu ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2008, 20:59:26 wysłana przez Klusek »
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Oatu

• 10
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 22, 2008, 20:35:36 »
to teraz mi powiedzcie jak ustawić pocketa by pobierały się dane z netu przy połączeniu z kompem?
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 22, 2008, 21:20:31 »
Siemka
Nie wiem na ile pomogę, ale jeżeli twój HTC TP nie pobiera danych przez Avtivesync to może nie masz nawet połączenia z netem. U siebie nie mogłem dojść do tego czemu raz program łączy się poprawnie a raz się rozłącza i nie widzi urządzenia, innym razem mimo że połączenie było nawiązane nie moglem połączyć się z internetem ani nawet z PC wejść na kartę pamięci lub trwało to bardzo długo. Okazało się że wszystkiemu winien był Firewall, ponieważ z tego co zaobserwowałem to wszelka wymiana informacji odbywa się bo tak jakby ethernecie.
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline Oatu

• 10
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 22, 2008, 21:36:09 »
Już wiem czemu nie pobiera danych. Bo nie ma w SRU adresu mac karty i wtedy nie pobierze nic. Tak to juz jest na PG:)
Ale nie wiem czemu nie dziala mi nodata, mam .net 3.5 i wywala mi błąd ta aplikacja:/ Ktoś ma wersje dzialającą na Pro i bedzie tak mily i poda namiar:)
Nobody Remains Virgin,
Life Fucks Everyone...