Przypomnienia z kalendarza bez wybudzenia ekranu

• 3 Odpowiedzi
  • 752 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Przypomnienia z kalendarza bez wybudzenia ekranu
« dnia: Styczeń 07, 2010, 17:31:56 »
Witam.
Czy da się coś zrobić, żeby przypomnienia z kalendarza były sygnalizowane tylko dźwiękiem i migającym kółkiem bez wybudzania ekranu?
Może jest  możliwość zmian w rejestrze (podobnie jak w przypadku nadchodzących SMS-ów)?
Dodam, że nie chcę używać kombajnów typu PocketShield czy S2U2.
Posiadam oficjalny ROM HTC.
Dzięki z góry za pomoc.

*

Offline kp

• *
  • 63
  • Sprzęt: TP
Odp: Przypomnienia z kalendarza bez wybudzenia ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2010, 18:54:01 »
Start/settings/Suonds&Notifications - Notifications - szukasz reminders i ustawiasz tylko Vibrate lub odchaczasz display message on screen.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2010, 19:04:39 »
a w czym ci przeszkadza dzwiek i ekran?? chyba trzeba widziec co ci przypomina:)
poza tym troche poglowkowac:)

*

Offline JotCe

• 42
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2010, 00:07:59 »
kp,
Przerabiałem te ustawienia, ale u mnie to powoduje, że tylko nie pojawia się chmurka z treścią przypomnienia natomiast ekran się wybudza.

fokusmok,
Może ty masz problemy z główkowaniem, bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, więc ci przypominam:
Czy da się coś zrobić, żeby przypomnienia z kalendarza były sygnalizowane tylko dźwiękiem i migającym kółkiem bez wybudzania ekranu?
Poza tym, kiedy telefon mam w kieszeni lub gdzieś odłożony (np. w innym pokoju), to co mi daje wybudzenie ekranu z treścią przypomnienia. Wystarczy jeśli usłyszę dźwięk powiadomienia lub zobaczę sygnalizację kółkiem, to bez problemu i z użyciem minimalnego wysiłku wciskam przycisk Power i odczytuję to, o czym miałem pamiętać. Proste.

Sprawa z moim Rafałem wygląda następująco:
- przy połączeniach przychodzących uruchamia się slider HTC i jeśli ktoś przerwie połączenie lub ja to połączenie odrzucę, ekran od razu się wyłącza
- przy nadchodzących SMS-ach ekran się nie włącza, tylko jest sygnalizacja dźwiękiem i kółkiem
I gdyby jeszcze przy przypomnieniach ekran się nie wybudzał, to nie musiałbym używać np. Pocketshielda czy S2U2.